Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Muszlimoknal milyen a karacson...

Muszlimoknal milyen a karacsony es mi a szokas?

Figyelt kérdés
Tudom nem tartjak ezt az unnepet, mert itt a ramadan az unnep, de lehet attol ajandekot adni a csaladban? ES Pl mit lehetne kesziteni muszlim ferjeknek, felesegeknek sajat kezuleg?

2014. dec. 20. 12:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbálj rákeresni a neten.
2014. dec. 20. 13:36
 2/9 anonim ***** válasza:
65%
Ajándèkot karácsonyra muszlimnak ne adj. Megsértődik.
2014. dec. 20. 13:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ők ezt az ünnepet nem tartják. Tehát olyan nap mint a többi.
2014. dec. 20. 15:34
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Nalunk semmilyen, miert nalatok milyen a bajram? :D Ugyanolyan nap, mint a tobbi...ajandekot adni sztem folosleges, mert minek, habar en nem sertodnek meg azon, ha vki karacsonyra megajandekozna, nem azert, mert hogy ajandekba kapjak vmit, hanem a masik reszerol ez sztem szeretetteljes gesztus, az meg nem lehet rossz...de pl.'nem varom el senkitol, teljesen folosleges sztem muszlimnak karacsonyi ajandekot adni...de pl a kereszteny ismeroseimnek, akik kozelibbek, azoknak en pl.'szoktam ajandekot adni, akkor is ha nekem nem unnnep.
2014. dec. 20. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen. Nem ünneplik a karácsonyt. Nem is akarom, örülök, hogy muszlim családban élek.

Ajándékot én nem igazán fogadnék el, de ha igen, akkor max úgy veszem, hogy később jött szülinapi ajándék (novemberben van a születésnapom).

Szerintem a karácsony már inkább elanayagiasodott, inkább az ajándék mint a szeretet ünnepe (persze csak kívülállóként szemlélem elég régóta). Nekem az jön a karácsonyról, hogy a gyerek azt kér, amit akar. A tehetősebbeknél 2-3 gyerekként ez körülbelül 50-100.000 FT rúg vissza (tehát körülbelül egy új generációs konzol, molbiltelefon, nagy tárhelyű laptop). TEhát gyakorlatilag ez egy +1 születésnap pár százezer forinttal drágább mulatsággal.

Megértem, hogy egyes embereknek nem tetszett a válaszom.

Ez az én véleményem, lehet lepontozni.

2014. dec. 24. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Muszlim miért ajándékozna, amikor nem muszlim ünnep? Nem, nincs karácsony, és ahogy mondani szoktam, se a muszlimoknál se más vallásban, ezen nem kell megütközni.

A kérdés második felét nem értem: mit lehetne készíteni saját kezűleg muszlim férjeknek és feleségeknek?.... Egy nő ne ajándékozzon másvalaki férjének, és muszlim férj ne ajándékozzon más nőknek és így tovább, egy nem muszlim meg ajándékozzon olyat, aki tartja a karácsonyt, ennek így kellene lennie. Értem, hogy kedves szándék, de egy ponton el kell fogadni, hogy nem hihet mindenki ugyanabban és nem mindenki ugyanolyan értékrend szerint él. Ezt tiszteletben kell tartani minden részről.

2014. dec. 24. 11:41
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

Férjem muszlim, mi ünnepeljük a karácsonyt. Vettem neki ajándékot, o is vett nekem. Mivel a szuletésnapja január elején van, így egyik unnepre kézzel készített ajándékot, másikra boltban vett dolgot szoktam adni. Szuletésnapjára sálat kotok, mivel még nincs kész, ezért kapja majd azt késobb. Egyébként van egy ismerose, egy holgy, két kisgyerekkel (a férjet nem nagyon láttuk még, így vele nem tudott még beszélgetni) akik ugyan abból az országból valók mint párom. A két kisgyerek multkor rajzolt neki Eid-re, most meg párom adott nekik karácsonyi képeslapot. Ott a szulok, a gyerekek és párom is muszlim és egyik sem sértodott meg. A gyerekek orultek. Szép képeslap, rajzolt rénszarvas és hóember figurával.

Egyébként ez általánosságban is igaz. Például ha a szomszédok muszlimok és szeretnél nekik valamit adni, akkor azt kell nézni, hogy ne legyen vallási toltetu. Például egy kis Jézus-szobor nem kifejezetten jó ajándék, míg egy finom sutemény az lehet.

Egyébként szerintem nincs az ajándékozásban semmi rossz, ha szeretetbol jon.

2014. dec. 24. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Sajnos sok eset van ilyen, igen.
2014. dec. 24. 20:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Döbbenten néztem facebookon, hogy van olyan aki tényleg az ajándékok miatt ünnepli.

Mondjuk alapból kéregetni ilyet-olyat nem támogatom, ugyanis az nem ajándék. Az a szülők ugratása.

Mobiltelefont egyébként is először a 16. szülinapomra kaptam. Azt hittem érettségizni is anélkül fogok :D

Igen kedves barátom, (sajnos) van ilyen. ÉS nem csak a keresztények ünneplik (hozzátenném, szerintem olyan is ünnepli, aki bibliát se fogott a kezében, pedig kersztény ünnep). Nekem egyik barátom pont arról beszélt, hogy elváltak a szülei, elvesztette a hitét és ateista lett. ÉS lám..lám ő is ünnepli. Van milliónyi másik példa erre. Hát nem tudom, én nem örülnék ha a saját vallásom ünnepeit más is tartja, csak azért mert "cool".

2014. dec. 25. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!