Aki elvből vegetáriánus, attól nem képmutató dolog, hogy növényeket megöli?
"Szeretném halkan megjegyezni, hogy nem mindenki ilyen elv miatt vega."
Te nem olvastad el a kérdést, pedig még a korrigálásomban si ez volt. Kérlek, olvasd el figyelmesebben.
Kérdező. Hogy a növények is éreznek, csak másképp mint mi, azt szerintem a legtöbb ember nem vitatja. De valamit enni kell, hiszen növényi táplálék nélkül nem tudnánk sokáig egészségesen élni. Hús vagy más állati eredetű táplálék nélkül azonban igen. Aki vegetáriánus vagy vegán, az elsősorban a saját egészsége, és/vagy az állatok élete miatt válik azzá. Hogy miatta ne öljenek le állatot. És hiába fogyaszt növényeket, ezzel már akkor is jelentősen csökkentette az ő élete miatt okozott szenvedést. Tehát arányaiban akkor is kevesebb halált okoz.
Amit egy másik hozzászóló írta, de nem értettél: A haszonállatokkal rengeteg növényi táplálékot feletetnek, mire levágják vagy amíg fejik, vagy tenyészállatként tartják őket. Emellett a húsos ételek mellé te is fogyasztasz növényeket. Tehát nem csak a hús mellé elfogyasztott növények haláláért felelős egy mindent evő, hanem a húsért, tejért, tojásért tartott állatok táplálására használt növények halálát is támogatta. Nevetségesen hangzik, de így van, és ha már hülye kérdéseket tesztek fel, másként nem lehet megválaszolni.
"De valamit enni kell, hiszen növényi táplálék nélkül nem tudnánk sokáig egészségesen élni. Hús vagy más állati eredetű táplálék nélkül azonban igen."
Márpedig az embernek szüksége van húsra.Kell a vitalitás az erő, megőrzéséhez.A tojás, tej is egészséges táplálék.
"Hogy a növények is éreznek, csak másképp mint mi, azt szerintem a legtöbb ember nem vitatja. "
nem, mert nem is érdekli. amikor az álaltok látható szenvedése sem érdekel embereket, akkorm iért pont a növényekkel foglalkoznának? még saját magukkal se foglalkoznak.
"De valamit enni kell, hiszen növényi táplálék nélkül nem tudnánk sokáig egészségesen élni. Hús vagy más állati eredetű táplálék nélkül azonban igen."
ez sem igaz, b12 csak állati táplálékban tlaálható meg. mivel a vegák többsége nem tudja, 45x nagyobb köztük az emiatt kialakuló betegségek és halálokok száma.
"És hiába fogyaszt növényeket, ezzel már akkor is jelentősen csökkentette az ő élete miatt okozott szenvedést. Tehát arányaiban akkor is kevesebb halált okoz"
nem, mivelsokkal több növényből kell fedeznie azt a tápanyagot amit kevesebb húsból vinne be.
+ állatot lehet kíméletesen leölni, a növények idegrendszeréhez még nem értünk.
"Márpedig az embernek szüksége van húsra."
nincs. állati eredetűre igen.
"De valamit enni kell,"
Igen, én is ezt gondolom. Épp ezért nem szabad álszentnek lenni. Lehet, hogy eltérően gondolkodom, de én pl. biztos nem tudnék hús nélkül élni, akárki akármit mond. Vashiányos vagyok, van pár súlyos betegségem, stb.
"Amit egy másik hozzászóló írta, de nem értettél: A haszonállatokkal rengeteg növényi táplálékot feletetnek, mire levágják vagy amíg fejik, vagy tenyészállatként tartják őket. Emellett a húsos ételek mellé te is fogyasztasz növényeket. Tehát nem csak a hús mellé elfogyasztott növények haláláért felelős egy mindent evő, hanem a húsért, tejért, tojásért tartott állatok táplálására használt növények halálát is támogatta. Nevetségesen hangzik, de így van, és ha már hülye kérdéseket tesztek fel, másként nem lehet megválaszolni."
Rendben, értem az alap logikát. De én valahogy inkább elfogadom, ha valaki kifog pár halat, majd megeszi, mint azt, aki visszadobja, és az a hobbija, hogy állatok testét felsérti. Olyan, mintha a cápát megtapsolnánk azért, hogy csak a bal lábadat harapta le, ráadásul sportból, mert meg se akarja enni.
"a növényeknek nincsenek idegeik, nem fáj nekik a csonkítás."
Embereknek sem fájt, a guillotine. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!