Miért ilyenek az emberek?
Ezaz a kérdés amit minden nap felteszel magadnak...és csak akkor tudod meg rá a választ, ha megőrülsz..:D
De valószínűleg azért, mert már kiskorodban azt nyomják beléd, hogy csak magaddal törődj...
Még első osztályban is..az az agyoniskolázott tanár nem arra biztatja a gyerekeket hogy heyy srácok együtt..:)
Hanem : Ha megegyszer beszélgetsz, lemásolod a szomszédét...1-es kaptok..:)
Szóval...néhány ember eldöntötte, hogy belesulykolja az emberekbe hogy csak magukkal törődjenek...és ezt látod az iskolától kezdve a tv-ig mindenhol. És ha az agyunk rááll erre..bizony nagyon nehéz leszokni róla..:)
pedig ki vagyok én hogy többet érdemlek mint te vagy ő..:)
Tenni kell ami helyes..és nem azt ami törvényes.
Én a tapasztalataim miatt lettem ilyen.
Hajléktalanok kergettek meg kisiskolás koromban, mikor jöttem haza együgyű gyermeki lelkemmel az osztálykirándulásról, beszóltak stb. Azóta meg vagy ezerszer, én kedves hajléktalant még nem láttam. Mindig félni kellett tőlük.
Rasszizmus: gyerekkoromban a cigány kölykök leköpték a többieket és állandóan piszkáltak valakit, hangoskodtak, megint csak elmondhatom egy rendes, kedves sótétbőrűvel nem találkoztam még.
Szegények: felháborít mikor a nyomorba szülik a gyerekeket, minél szegényebb valaki annál több gyereket nemz a világba nulla IQ-val, ehhez nem asszisztálok.
Környezetvédelem? Itt nem te döntesz.
Nem vagyok karitativ szervezet hogy csak úgy etelt osztogassak. Ha az egyik koldusnak adok a masiknak miert nem? Miert pont neki adtam? Ez igazsagtalansag. Valamint egyre tobbrt akarnak.
A rasszizmus pedig nem ok nelkul született meg es letezik napjainkig..
Annak szívesen segít az ember, aki önmaga is igyekszik segíteni magán. Sok utcai kéregetőt láttam már, akik 200 Ft-ot próbálnak kérni, arra hivatkozva hogy csak annyi kell nekik sörre. Az alkohol nem viszi előbbre az életet! Ezért én soha nem iszom. Akkor meg milyen jogon követeli tőlem bárki hogy segítsem hozzá alkoholhoz? Aki annyira gazdagnak érzi magát még csóró létére is hogy alkoholt engedhet meg magának, az munkával is megkeresheti magának. Vagy igyon vizet.
Annak is szívesen segít az ember, aki cserébe nem válik kártékony emberré.
Mit gondolsz miért nem segítenek bizonyos rétegeknek? Szerinted támogatni kellene például a színesfém tolvajokat, mert eddig csak egyetlen akkumulátort loptak el egyik vasúti átjáróból, ami balesetet is okozott? Hogy legyen erejük többet is ellopni? Anti-embereket ne is segítsen senki továbbra se, akik a társadalomra veszélyesek. Nem azért utálják a szegényeket mert szegények. Hanem mert kártékonyak szoktak lenni a társadalomra. Habár az említett vasúti átjáró tönkretevési példa több mint kártékonyság. De, majd azért dobálumk pénzt kalapba, hogy cserébe ne működjön a fénysorompó és a gyerekeink iskolabuszát keresztbe trafálhassa a vonat. Ennyire azért nem mazochista a társadalom.
Nem várja el senki a szegényektől hogy hasznosak legyenek a társadalomra. Csak azt várjuk el hogy ne legyenek kártékonyak. Ne szarassanak kutyát sehol, főleg ne ott ahol más beleléphet. Ne engedjék ki a kutyát az utcára, ahol időst vagy gyereket tép szét. (Aki kutyát tart az eleve nem rászoruló). Ne firkálják össze a falakat sehol. Ne dobáljanak el csikkeket és üres alkoholos üvegeket. Ne hangoskodjanak másokat zavarva.
Ha ezeket nem képesek betartani, akkor milyen jogon várnak még segítséget is? Akik ilyen kártékony cselekményeket megengedhetnek maguknak, azok nem szegények. Ellenkezőleg, ők tehetnék meg azt hogy segítsenek a társadalmon.
én nem nézem le a szegényeket...de pl van egy nő itt pesten aki mindennap ugyanott kéreget...egyszer adtam neki pénzt, de csak akkor amikor nem kérte! annyira zavaró, hogy ott kéreget..."kérem segítsenek" meg ilyeneket mondogat és baromira zavaró...az ilyen agyilag már szerintem 0...hiába adok neki pénzt a világ pénze nem lenne elég neki...ez volt az a nő aki megszökött a lánytól aki befogadta...ezek csak elrontják a kedvem...
ellenben azoknak akik pl zenélnek...nem buta tehetetlen embere, feltalálják magukat...és még jó kedvet is csinálnak a zenével...tesznek is valamit nem csak feladva vánszorognak a porban, hanem kiemelkednek onnan és a tehetségüket kamatoztatva tesznek! nekik még van lelkük és agyuk, ők még élhetnek...de akik már megkeseredetten feladták és már csak a napról napra élésre koncentrálnak azoknak végük...
volt osztálytársam mesélte, hogy egyszer suliból hazamenet odaadta az egyik hajléktalannak a megmaradt kajáját (szendvics elég gazdagon megrakva) és a szeme láttára dobta ki a kukába...hasonló történetet mesélt az egyik kollégám is...
szóval meg kell válogatni kinek ad az ember...mert van akinek nincs értelme...durván hangzik, de van akinek a halál inkább megváltás lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!