Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek igaz, hogy a...

Szerintetek igaz, hogy a legértelmesebb emberek a legboldogtalanabbak?

Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 11:53
 1/10 anonim válasza:
100%
Igen mert csak a hülyék érzik jól magukat :D
2014. dec. 6. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem értek vele egyet.
2014. dec. 6. 12:00
 3/10 A kérdező kommentje:

Egy butább ember nem sokat fog fel a világból.Éli ösztönlényszerű életét.

Az értelmesebb pedig túl sokat agyal....

Túl sokra vágyik...

2014. dec. 6. 12:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Az értelmesebb lehet, hogy több dolgot ért a körülötte lévő világból, de a butának meg pont az értelmi képességek hiánya miatt lesznek problémái. Az értelmesebb jobban boldogul, jobban tanulhat, jobb munkája lehet.

De azért van benne igazság is. Ha valakinek csak annyi a boldogság, hogy hétvégente berúg, mint az állat, azt nyilván könnyebb boldoggá tenni, mint aki ennél érdekesebb dolgokra vágyik :) De azért lássuk be, az "ösztönlét" nem igazi boldogság, inkább egyfajta menekülés a problémák elől.

2014. dec. 6. 12:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a szemlélet megállhatja a helyét bizonyos körökben, de úgy gondolom, az értelmes emberek egy része felismeri a helyzetet, hogy optimistán gondolkodva boldogok is lehetnek.

Ha már értelmesek, tegyük fel, jól tanulnak, vagy épp jó munkahelyen helyezkedtek el, akkor a fizetésük, megbecsültségük is nô. Az ilyen emberek, gondolom, a barátikörük is ugyanilyen mentalitású emberekbôl áll.

Úgy gondolom az értelmes, könnyen találhatnak maguknak párt, hiszen az emberek általában baráti körükbôl választanak párt - ha nem tetszik neki senki az adott környezetébôl, elôadásokon, vagy ôt érdeklô témájú szakkörökön, csoportos foglalkozásokon találhat magának párt.

A pesszimista embereknek ez persze nehéz, de elôbb - vagy utóbb - nekik is jobb lenne felismerni az élet szépségeit; például a telet a hópelyhek egyediségéért, a tavaszt az élet öröme miatt, a nyarat a boldog emberek látványáért és a lehetôségekért, az ôszt pedig a gyönyörû színes természet elragadó szépségéért várni érdemes, egyszóval nem a negatív oldalát kell nézni a dolgoknak.

Egy értelmes ember - véleményem szerint - ezeket a dolgokat felismeri, ha szeretne, boldog életet is élhet.

17/L

2014. dec. 6. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:

"Egy értelmes ember - véleményem szerint - ezeket a dolgokat felismeri, ha szeretne, boldog életet is élhet.

17/L"

Mondja egy tipikus 17 éves elkényeztetett királylány, akinek két szalmaszálat nem kellett keresztbetenni eddig az életben... Az élet nektek nőknek amíg fiatalok vagytok, mindent ezüsttálcán rak a lábatok elé, szóval kíméljetek meg a nyálas optimista baromságaitoktól, ugyanis SEMMIT nem tudtok az életről.

2014. dec. 6. 13:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit demagóg leszek és sarkított a válaszom. Mivel jelen világunkban az értelmes emberek vannak rendkívüli kisebbségben, ezért nagyon nehezen talának maguknak szellemi partnert, akik barátok, ismerősök révén lehetnének egymás életére pozitiv hatással, ezáltal akár boldogságot hozni a másik életébe. A kevéssé tanult, képzett emberek, pedig akik a társadalom döntő többségét alkotják (magamat is ebbe sorolom ilyen értelemben) pedig nem feltétlenül saját hibájukból, de kevesebb tudással, ismerettel rendelkeznek. Sokkal kisebb dolgoknak is tudnak ugyanakkor örülni, hiszen nekik már a napi kis sikerek is jelenthetnek óriási örömöt. Kevésbé gondolkodnak a hosszútávú jövőben, ezért nem az a boldogság, hogy ennyi munkával, annyi tervezéssel hozzájut mondjuk egy ingatlanhoz, hanem ha ma eszik egy jó rántotthúst este meg iszik mondjuk egy üveg bort.
2014. dec. 6. 13:36
 8/10 A kérdező kommentje:

Pont erre gondoltam,utolsó.

Igen,kevés ilyen ember van,és nehezen találnak egymásra...

Sokszor összekeverik az értelmes és intelligens fogalmakat.

Nagyon sok intelligens,de egyszerű,buta ember van.

2014. dec. 6. 15:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Édes vagy, hogy általánosítasz, köszönöm. :)

Fóliában szoktam dolgozni nyáron, évközben is vállalok el munkákat. Idôsekotthonában, óvodákban vagyok önkéntes. Nagyon szegény családból származom, édesanyám szakácsnô, nevelô apukám végzettsége szerint gépjármûvekkel foglalkozik, szerelô. Egy aranyos kis parasztházban lakunk a város szélén, ami majd' összedôl, de még van rajta ~15 év Frank hitel. :D

De boldog vagyok, mert vannak barátaim, olvashatok könyveket, amiket ingyen is ki lehet kölcsönözni és a koncertekre is el tudok menni - bemenni nincs pénzem, de az épület mellett is lehet élvezni a zenét.

Nagyon sok dolog van, amit nem lehet megvenni pénzen. :)

2014. dec. 7. 16:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Én nem a boldogtalan, inkább a kiábrándult szót használnám. Mert a buta ember, ah tényleg buta, akkor - mit előttem mondták -, valóban lesznek problémái, nem lesz milliomos, és esetleg a többi ember is mindig átveri, kihasználja, stb., és még annyi esze se lesz, hogy rájöjjön, hogy miért. Az intelligens embereknek szerintem nem a saját életük boldogságának beteljesítésével van bajuk, hanem a világról, a társadalomról van lesújtó véleményük. Így én nem boldogtalannak, hanem kiábrándultnak nevezném őket. Más kérdés, hogy vannak olyan emberek, akik mindent magukra vesznek, és ha látják, hogy valaki mást igazságtalanság ér, akkor is személyes sérelmüknek élik meg, és egészen szó szerint tudnak szenvedni attól, hogy milyen világban élünk, de ez már túlmutat a kérdéseden.
2014. dec. 9. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!