Én vagyok túl érett, vagy a srácok éretlenek a koromban? Vagy mi?
Először is. Senkit sem akarok megsérteni, őszintén mondom!
Azt tapasztalom, (19 éves lány vagyok, egyébként), hogy a srácok ebben a korban, mintha éretlenek lennének... a legtöbbjük, akiket én ismerek, az legalábbis éretlen. Vagy csak én vagyok túl érett?
Én, amellett, hogy nagyon szeretek hülyéskedni, komolytalankodni; elgondolkodom sok olyan kérdésen, amiről sokuknak nemhogy véleményünk sincs, de még csak nem is gondolkodnak rajta! Pl. sokat szoktam gondolni a családról, hogy én hogyan nevelném a gyerekeimet; a környezetvédelemtől kezdve a biotechnológián keresztül a lelki kérdésekig, minden érdekel! Ja, és messzemenőkig érzelmes vagyok, ez most vagy előny, vagy hátrány...
Szóval úgy érzem, hogy nem találom meg a lelki társam, nagyon de nagyon nem. Mert általában a srácoknak ez a mély gondolkodás egy idő után sok! Mármint.. félre ne értsetek, nem vagyok az a típus, aki egész nap ül és elmélkedik, bizony szeretek a lovak közé csapni és bulizni, jól érezni magam, hülyéskedni messzemenőkig; ugyanakkor komoly személyiség is vagyok, aki szeret elgondolkodni az "élet dolgain", s mély érzésekkel van megáldva.
Lehetséges, hogy nem a fiúkkal van baj a korosztályomban, csak én vagyok túl komoly??
ui.: semmit sem nagyképűségből írtam itt, remélem, senki sem értett félre.
Nagyon szépen kérem, az offolók, trollkodók ne reagáljanak erre a kérdésre, mindenki más válaszának viszont nagyon örülnék! Puszi
nagyon furi közegben lehetsz :S
azért ezek nem olyan különleges dolgok a biotechnológián kívül. arról fogalmam sincs mi lehet.. bioélelmiszer?? :D
szerintem ezek alap dolgok, nem értem mi lehet a baj.. nem elmélkedik ezeken mindennaposan senki, de vélemény az biztos van. akinek nincs, az gyökér :)
22f
Már többször is kitöröltem,amit írtam,annyira hosszúra sikeredett.Megpróbálom röviden összefoglalni.
Te is tudod,hogy nem mindenki éretlen a korosztályodban.
Vannak akiket az idő múlásával sem fognak érdekelni azok a dolgok amik téged most is foglalkoztatnak,azért mert más a személyiségük.
Én elég komoly voltam ,vagyok, és leszek.Mindig filózok valamin,szinte minden érdekel,amire mások csak legyintenek egyet.A korosztályommal nagyon ritkán tudok valamit is kezdeni,de már azért látom hogy haladnak :) Olyan mintha 10 éve semmit se változtam volna, bezártak a gyerekekkel teli börtönbe,amit sulinak hívnak,aztán szép lassan ők is felnőttek hozzám,és valahogy most tartanak ott ahol én eddig tartottam.
Szerintem érzékenyebb vagyok nálad,elég valószínű,ez inkább hátrány mint előny,mert nehezebben viselem az egyedüllétet,és felesleges is a sok érzelem,ha nincs kivel megosztani.Szinte mindig egyedül vagyok,és leszek is ki tudja meddig.
A mély gondolkodás pedig tényleg sok a legtöbb embernek.A pár darab ismerősöm közül egy van,aki hasonló hozzám,neki is van párja.Elég reménytelennek látom a helyzetet néha,de itt az egész világ,majd jön valaki,valamikor,akivel egymásra találunk. :)
Egyáltalán nincs baj veled. A srácok túl éretlenek ebben a korban. Én is az voltam 19 évesen. Az éretlenség sok mindenre visszavezethető, de neked ezzel nem kell foglalkoznod. A mai világban (és persze a mindenkoriban), ahol a rendszer nem kifejezetten támogatja az egyéniséget, szinte csoda kell, hogy valaki, aki előtte sosem filozofálgatott, az elkezdjen végre mélyebb síkon is mozogni. Őszinte leszek, én a 20-as éveim közepéig nagyon le voltam maradva. Mindig is éreztem, hogy valami nem stimmel, de mintha valami hiányzott volna a továbblépéshez. Aztán ahogy elkezdtem egyre mélyebben foglalkozni a körülöttünk lévő dolgokkal, akkor döbbentem rá, hogy ami hiányzott, az végig ott volt az orrom előtt, csupán képtelen voltam értelmezni.(ennek külön története van) Hogy túl sokat tudnál, azt nem hiszem, viszont érezni a soraidban a nyitottságot és ez tényleg rendkívüli ebben a korban. Ez talán köszönhető az internetnek, de persze ez is lényegtelen. 30 éves már elmúltam, de még az én korosztályomban is ritka a gondolkodásra hajlamos ember. Hogy ez szégyen lenne? Nem hiszem. Mindig is ez volt és talán lesz is, mármint a kontroll... Rengeteg olyan témát tudnék vesézgetni, amitől még te is lemennél hídba, a nyitottságod ellenére. :) Szóval jobb ha felkészülsz, mert rengeteg minden van még, amit meg kell ismerned. Én sem vagyok kivétel ez alól, ahogy a többi nyitottabb ember sem az. Néha én sem tudom eldönteni, hogy készen állok-e a következő körre.. Ezenfelül mi is ugyanúgy szeretünk "lazulni", poénkodni, tehát lazítani, vagy csak egyszerűen elmerülni az "érzelmek viharában", viszont tesszük ezt kontroll nélkül.
2# kifejtette az álláspontját, amivel többnyire egyet is értek, viszont én nem személyiséghez kötném az érdeklődést. Úgy gondolom, hogy akik ebbe a "csoportba" tartoznak, azoknak kellett valami, ami átlendítette őket a korlátokon. Ebbe a dologba bőven belefér akár egy trauma, vagy egy fantasztikumba illő, megmagyarázhatatlan esemény. (akció-reakció elve) Gondolok itt a személyes tapasztalataimra, melyek kicsit mások, mint a nagy átlag, de hogy ez mennyire ritka? 8 év alatt pontosan egy ilyen emberrel találkoztam. Engem pl sosem érdekelt ez a világ, viszont folyamatosan volt valami, amit előbb utóbb észre kellett hogy vegyek, ha akartam volna sem kerülhettem volna ki. Természetesen nem tudnám megmondani a pontos napját a változásnak, hiszen visszaemlékezve már egy másik történetet látok. No de túl sokat nem szeretnék írni magamról, nem ezért válaszoltam. Ahogy 2# megfogalmazta, rendkívül nehéz hasonló embereket találni, akikkel valóban mélyen el lehet filozofálni. Ráadásul ha ezt még fokozni is szeretnénk, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy egy olyan párkapcsolat, ahol erről szót is ejthetnénk, annak az esélye szinte a nullával egyenlő. :) Persze a racionalitás csupán egy alap,és mivel rendelkezésünkre áll a kellő nyitottság, nem hiszem hogy bármelyikünk is feladná. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már egyáltalán nem keresem konkrétan az ilyen jellegű kapcsolatot és bár nem zártam ki semmit, egyelőre más utat választottam. Így sem vagyok boldogtalan, hiszen többnyire mindig van mellettem egy nő, viszont továbbra is jobban leköt a válaszok keresése. Ha az ember egyszer rákap az ízére... :)
hasonló vagyok én is, szoktam ilyesmiken gondolkodni.
mindig is bennem volt, de talán pont 19 körül kezdett minden jobban érdekelni.
egy baj van, hogy senki nincs akivel ki tudnám beszélni magam, vagy bármit is csinálhatnék.
túl álmos vagyok nem tudom a gondolataim mondatba foglalni (amúgy is csak nehezen)
jóéjt internet, jó internetezést
Sztem a lányok is épp olyan éretlenek ebben a korban, én is az voltam (vagy vagyok még ma is), mindenesetre a fő különbség talán a kapcsolatok céljában lehet. Mást akarsz te és mást akarnak ők, talán nem komoly témákról akarnak veled beszélgetni.Az éretlen pedig nem azt jelenti, hogy valaki tud gondolkodni, egy 4 éves gyerek is tud gondolkodni. Az érettség érzelmi érettséget jelent. Annak pedig van egy normál üteme, amíg az ember kamaszból fiatal felnőtté válik, valamint sokat nyomnak latba a környezeti hatások is.
29n
Köszönöm mindenkinek a kedves választ!
Az utolsónak külön írnék: nem igaz, hogy nem veszem őket észre. Igen is észreveszem őket. De vagy nagyon elbújnak, vagy pedig nagyon nincsenek a környezetemben.
Lehet félreértettek néhányan egyébként, nem akartam azt állítani, hogy mindent tudok, vagy ilyesmi... szóval tudom, hogy rengeteg mindent meg kell még tudnom, rengeteg mindenről még csak lehet, hogy nem is hallottam...
"De vagy nagyon elbújnak, vagy pedig nagyon nincsenek a környezetemben."
Maximum Brad Pitt külsejű nincs a környezetedben, mert baromi sok ilyen fiatal férfi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!