Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják az emberek a...

Miért utálják az emberek a pszichológusokat?

Figyelt kérdés

Mindenki úgy gondol rájuk, hogy "agyturkászok", össze-vissza beszélnek, nincs is semmi értelme.

Pedig szerintem azért elég menő, hogy valaki csak úgy a viselkedésedből meg tudja mondani, hogy mi az oka, milyen traumából ered, stb.

Miért kapnak mégis ilyen előítéleteket?

Köszönöm!

2014. nov. 28. 19:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azt tegyük hozzá, a pszichológus feladata az, hogy segítsen visszavezetni a gyökerekig, amiből kiderül, hogy pl a 15 éves Gizike miért érzi jobban magát attól, hogy meglop másokat, ugyanis ezt egy apró történés is kiválthatta. A pszichológus pedig a beszélgetések során visszavezeti a szálakat és eljutnak a gyökerekig, ami lehet az, hogy az apja elment, de mielőtt teljesen eltűnt volna, a Gizike beleegyezése nélkül elvitte a kedvenc játékát az új családjában levő kisbabának, mert Gizike 9 évesen úgy is idős a plüssökhöz és ebből alakult ki a kleptomániája, hiszen meg akarja kapni azt a szeretetet, törődést, amit az apja "új gyereke", a kisbaba kapott és, mivel az apja is szinte ellopta tőle a játékot, ő is ellopja.

Én viszont ezt nem igazán tapasztaltam. Abból, hogy Gizike csak elmeséli, hogy most épp kit lopott meg és milyen volt vagy hogy beszóltak neki a többiek és ezt hogy élte meg nem haladnak előre, mgis ezt látom a legtöbb pszichológusnál.

Arról nem is beszélve, hgy legtöbb embert üldik is a pszichiáterhez, hogy írjon fel nekik gyógyszert amitől az ember olyan esz mint a zombi.

Én ezért ódzkodok tőlük, a heti 9 ezer forint helyett inkább magamban visszavezettem hogy pontosan miből gyökereznek a problémáim, az átmeneti gondokat meg családdal, barátokkal emgbeszélem vagy naplóban kiírom magamból.

2022. márc. 25. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!