Jó kategóriába került? Remélem, igen. A kérdésem az
hogy ki mennyire képes internetes levelezésekből megismerni valakit?Szerintem sokat elárul rólunk,hogyan fejezzük ki magunkat ,és ez nincs másképp a digitális térben sem.
Mire kell odafigyelni?
So-so. Vannak olyan csak élőben megtapasztalható tulajdonságok, ami a levelezésből nem derül ki, és nagyon sokat dobnak az összképen (beszédstílus, testbeszéd, viselkedés, külső).
Egyébként netről házasodtam, de kellett hozzá, hogy lássam élőben is.
Képesek az emberek levelezés során úgy elképzelni a másikat, ahogy olvassák.
Nem kell ehhez félre olvasni, elég csak más hangnemben, más hozzáállással értelmezni a szövegeket.
Ilyenkor kialakuló kép folyamatosan torzul egy kicsit, és amikor találkoztok élőben, akkor más képet fogsz látni, mint, amit elképzeltél.
Ezzel nincs baj.
Akkor van gond, ha nem tudjátok a kettőt külön kezelni és az elképzelteket veszitek valóságnak. Bizonyos értelemben a gondolatokat meg lehet ismerni, de kicsit félre is lehet ismerni.
Ez ellenben egyre nehezebb-és-nehezebb, ha sokat leveleztek.
Én úgy vagyok vele, hogy vagy levelező társat tartok, vagy pedig 4-5 levélváltáson belül szeretek élőben is találkozni, vagy legalább telefonon beszélgetni a másikkal.
(Levél az én olvasatomban legalább fél, de inkább egy-két oldalas értelmes szöveg ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!