Sajnos túl érzékeny vagyok, mindig teljesen odaadom magam másoknak és gyakran kihasználnak érzelmileg (főleg az egyetlen "barátom" és sokszor a pasim is). Sok mindent a szívemre veszek és már elegem van abból, h mindig depis leszek miatta és én vagyok az áldozati bárány. Szeretnék szívtelen dög lenni, aki másokon simán átsétál. Hogyan legyek kemény?
köszönöm
22/L
2014. nov. 21. 20:08
1/6 anonim válasza:
Úgy, hogy ne add oda magad teljesen. Tarts három lépés távolságot attól is, akit szeretsz. Ne akaszkodj rá, éreztesd, hogy önálló és független vagy, nem szorulsz rá az istápolásra. És főleg, ne sajnád és ne sajnáltasd magad.
2014. nov. 21. 20:27
2/6 anonim válasza:
Szia,irtam neked privatban ha akarod Segitek,de nem lesz könnyű
2014. nov. 21. 20:49
3/6 anonim válasza:
Még mindíg törődsz másokkal és még mindíg hiszel másoknak...Ezt az érzéketlenséget,keménységet a tapasztalatoktól kapod.Vagyis magadtól változol és nem úgy megy,hogy most eldöntöd milyen akarsz lenni.Mások megmondhatják,hogy hogyan gondolkozz,hogyan viselkedj,milyen kisugárzáásokat adj ki magadból a külvilág felé...De ezt nem fogod átérezni és nem válsz olyanná.Fogadd el,hogy ilyen vagy.Ha magadtól megváltozol olyanná amilyenné most akarsz akkor késöbb bánni fogod.Tényleg hiányolni fogod az érzéseidet,tulajdonságaidat,jellemedet. Én nagyon hiányolok mindent.Én magam változtam meg csak úgy a sok csalódástól,depressziótól.Most olyan kemény,rideg és érzéketlen vagyok,hogy semmi nem rendít ki belőle.Majdnem elütött egy vonat nemrég és nem ilyedtem meg egy cseppet sem.Semmit nem veszek már a szívemre,senkit és semmit nem sajnálok.Én nagyon megbántam,hogy ilyen lettem.
2014. nov. 21. 20:50
4/6 anonim válasza:
Változni szerintem is csak úgy lehet,ha a sok fájdalom hatására elindul benned egy folyamat,ami által megkeményedik a lelked úgymond.Sajnos ez nem elhatározás kérdése.Egyébként én is szeretnék erősebb lenni,de mivel alapból lelkis vagyok,ez nehéz.Bár valamennyit változtam előnyömre az évek során,de ez a csalódásoknak tudható be elsősorban.
2014. nov. 21. 20:58
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Kb. 1,5 évig mély depresszióban voltam, voltak öngyilkosság -gondolataim, kísérletem is, mert annyira nem bírtam érzelmileg. Egy ideje kimásztam belőle, de most bepánikoltam,h visszaesek a depibe és ezért kérem a segítséget.
2014. nov. 21. 21:03
6/6 anonim válasza:
"Szeretnék szívtelen dög lenni, aki másokon simán átsétál."
Ilyen azért ne akarj lenni, mert akkor meg átesel a ló túloldalára.
Egy lányban mindig legyen némi gyengédség, ettől kedvelik a férfiak annyira a női nemet (mármint a normálisabbak).
Próbáld magad és a szituációkat kívülről szemlélni, mintha egy harmadik személy lennél, aki a Te és a mások közötti konfliktusokat harmadikként látja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!