Kihez forduljak?
Sziasztok!
20 éves férfi/fiú vagyok!
Máig nem sikerült eldöntenem, hogy mit akarok kezdeni magammal az életben. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy nem ismerem magam.
Szeretnék szakemberhez fordulni, aki "kielemez" engem, és megmondja, hogy mit ajánl nekem (milyen területen dolgozzak, milyen személyiség vagyok, mit tanuljak, mit csináljak, stb.).
Kihez kell fordulni? Egy pszichológushoz? Szaktanácsadóhoz? Hogy kell elkezdeni az egészet?
Remélem, tud valaki segíteni.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Őszintén szólva nem igazán tehetem meg, hogy tízezreket költsek efféle szolgáltatásokra, úgyhogy megpróbálom a lehető legrövidebben leírni magam.
Gimnáziumban tanultam emelt magyar szakon. Szerettem tanulni az irodalmat, a történelmet és a nyelveket. Egy szó mint száz: humán beállítottságú vagyok.
Angolul valamivel a középszint felett beszélek, de nem emelt szinten. Olaszul pedig társalgási szinten beszélek. A reál tantárgyak (fizika,matek) sosem mentek igazán, de ha rendesen elmagyarázták az adott anyagot, akkor megértettem. Biztos voltam benne, hogy nem fog sikerülni a matek érettségi, de csak sikerült összehoznom a 70 %-ot, amire azért büszke vagyok, mint humán beállítottságú ember.
Zárkózott ember vagyok, sosem volt sok barátom. Jelenleg is 3 barátom van, de azok tényleg nagybetűs barátok, nem haverok.
Kimozdulni nem igazán szeretek itthonról, ha választanom kell a reggel 5ig tartó bulizás és az ágyban fekvés,könyvolvasás,film-, illetve sorozatnézés között, mindig az utóbbi nyer.
Az őszinteségemmel mindig kitűntem az emberek közül, ennek is volt köszönhető, hogy a 40 emberből 32 utált.
Ha valakinek tanács kell/kellett bármiben, mindig bizalommal fordultak/fordulnak hozzám, mert mindig hasznos tanácsokat adtam/adok, és szinte tehetséges vagyok a titoktartásban.
Ha bármilyen iskolai csoportos feladat volt bármilyen órán, mindig én voltam az, aki a kezébe vette az irányítást, többnyire az én ötleteim valósultak meg.
Szeretem képezni magam, nyelvek és tudás terén is. Egyelőre ez kimerül az angol és olasz nyelv elmélyítésében, illetve könyvek olvasásában, hogy szélesebb ismeretet szerezzek a világról,a rendszerekről, elméletekről, folyamatokról (jelenleg Orwell-t olvasok, nagy zseni).
Empatikusnak is tartom magam, könnyen beleélem magam mások életébe, könnyen átélem és megértem mások problémáit.
Rendkívül pesszimista vagyok minden téren. Soha semminek nem látom a jó oldalát, sajnos a tapasztalatok tettek ilyenné.
Nem tudom, mit kéne még leírnom. Ha van itt segítőkész ember, és tudja, hogy mikre kéne még válaszolnom, kérem, tegye fel a kérdéseket.
Végezz el egy könyvtár szakot, menjél el könyvtárosnak vagy egyetem (latin szak lenne jó) levéltárosnak.
Az, hogy nincs sok barátod, csak 3, annak örüljél!! Ne úgy állítsd be, mint "fogyatékosságot". Magyar-könyvtár szakot ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!