Miért panaszkodnak az emberek, hogy kevés a fizetés, meg milyen sokat kell dolgozni érte, ha utána meg azt látom, hogy azt a nehezen megkeresett pénz másodpercek alatt el tudják költeni felesleges haszontalan dolgokra?
Nagyon érdekesnek és kétélűnek tartom ezt a dolgot.
Meg tudom érteni az embereket,beleértve néha engem is,amikor nekiállnak költekezni.Látjuk a tévében,és tudjuk is hogy sok országban olyan szintűek a fizetések,hogy simán természetes az autóhasználat,a jó telefon,a drága ruhák,szép lakás,stb.,mert belefér a keretbe.2014-et írunk,és nem csodálkozom,ha a magyar ember "ki van éhezve" a kicsitt jobb életre(ezt használták ki a bankok a rendszerváltás után).
Viszont ha a tényeket és az arányokat nézzük,akkor tényleg sok ember feleslegesen költ,hiteleket vesz fel,iszik,dohányzik,és mindenféle látszatdrágaságra cseszi el a pénzét feleslegesen,aztán pedig hőbörög és a kormányt szídja.
Ez utóbbiban sok szerepe van a primitívségnek,és a csak külsőségekre adó butapr0li mentalitásnak,amiben a volt szoc.komm országok népei élen járnak.
Mindenből az folyik, hogy csak a sármos, elegáns, magas, sportos, erős férfi drága autóval, luxuslakással az ember, a nő legyen szexbomba akkor is amikor felmossa a konyhát, s Mauritániánál közelebb nyaralni proli dolog.
Mindenkinek egy élete van, s abban szeretne boldogulni. A szerető család, az igaz barátok a legfontosabbak. De az ilyeneknek nem lehet eladni 35 az egyben szemetet, tehát ők maguk is szemetek. Az emberek nem szeretnek szemetek lenni.
Pimbula, ismered azt a bölcsességet, hogy a spórolástól a szegény még szegényebb, a gazdag még gazdagabb lesz?
Én sokat spóroltam életemben. Amire összejött volna az a pénz, amit megcéloztam, már semmit nem ért. Pedig bankban volt, kamatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!