Szép nők! Van közületek olyan akit ért már hátrány állásinterjún a csinosabb külső miatt?
Azt mondják nagyon szép és szimpatikus lány vagyok. Azonban állásinterjúkon folyamatosan elbukom, annak ellenére hogy az önéletrajzom alapján teljes mértékben megfelelnék a pozíciókra. Utóbbi két esetben nők hallgattak meg. Az egyik HR munkatárs volt, míg a másik egy főnöknő. Mindig megadom a módját a megjelenésemmel a találkozónak (blúz, blézer, natúr smink stb.) és magabiztosan viselkedem, válaszolok... viszont ez idő alatt azt vettem észre utóbbi két esetben is hogy ezeknek a hölgyeknek elszorul a torkuk ha meglátnak és mintha dühösek lennének. Tudom furcsán hangzik de tisztán érezni ilyenkor a levegőben hogy az interjúztatóm feszeng.
Amikor kijöttem a főnöknőtől, végignéztem a többi hölgy munkatárson. Próbáltam kedvesen köszönni nekik, de nagyon flegmán néztek rám amiért megzavartam őket a facebookozásban. Amikor becsuktam magam mögött az ajtót valamelyik felnevetett, hogy "megint ilyen tüncimünci próbálkozott". Nekem ez nagyon betett legutóbb és kezdek benne hinni, hogy valós a külső alapján történő hátrányos megkülönböztetés.
Örülnék ha kioktatás helyett inkább olyanok írnának akiknek volt hasonló tapasztalatuk.
Nem, inkább előny szokott lenni a jó megjelenés.
Saját tapasztalat. És tudományos kutatások szerint is a jó külső előny, a rossz külső hátrány állásinterjúnál.
Talán inkább a stílusoddal volt a gond. A magabiztosság és a nagyképűség között elég kicsi a határ.
Velem többször is történt hasonlóképpen.Kezdetben nem tudtam mire vélni,mert mint az egyik válaszoló írja a kellemes külső az előny kellene, hogy legyen. Aztán egy alkalommal direkt megmondta a hölgy, hogy ilyen külsővel ne is álmodjak arról, hogy munkát kapok. Ezen aztán elgondolkodtam...
Mindaz amit írtál magadról az előny,de csak akkor ha a főnöknek és az alkalmazottaknak is az. Ám ha szép vagy,ápolt és magabiztos az hátrány lehet a többieknek, és egy rakás bonyodalom kezdete is. Női vetélkedések,irigykedések,féltékenykedések, munkahelyi mobbingok kezdete. Ha "ne agy isten" még jobban is teljesítesz mint a többiek akkor szétmarnak mert akaratlanul is egy olyan mércét tartasz eléjük tükörként amit nem tudnak überolni,tehát kisebbségi érzésük van melletted. Azért nem kaptad meg a munkát mert nem akarnak egy ilyen személyt maguk körül tudni.
Tapasztalatból mondom az ilyen helyekért nem kár, vigasztaljon, hogy ezen a helyen nem is lett volna neked jó.Tapasztalataim tudatában azt tanácsolom, legközelebbi bemutatkozáskor vegyél kicsit vissza, legyél visszafogottabb a szépségben, a magabiztosságban, legyél szerényebb..kezdetben, aztán ha megvan a munka emelhetsz a magad szintjére.
Tömören azt mondanám egyszerűen irigyek rád, de ez ne törjön le téged,inkább tanuld meg kezelni azt a tényt, hogy az előny lehet hátrány is. Attól függ honnét nézzük és attól ,hogy ki mit lát benned.
Ők " tüncimüncit" láttak benned. Akarsz te ilyen emberekkel hosszabb távon nap-mint nap együtt lenni?
Sok sikert a továbbiakban.
a nők így működnek
ez csak irigység! utálják ha valaki szebb/jobb
Igen én is ezt tapasztaltam, már komolyan arra gondoltam, hogy ha nõ hív be interjúra el sem megyek.Szerintem ne ade fel a nagy számok törvénye alapján egyszer csak egy férfi fogja felvenni a dolgozókat így hát csak összejön egyszer(⌒_⌒;).Tapasztaltam,hogy a férfiak inább kedvesebbek ilyenkor, mintha az a sok negativitás,amit a nõk adnak így egyenlítõdne ki.És bántja õket valóban, ha valaki szebb náluk mêg az utcán is úgy néznek az emberre,
mint a vères ingre pedig ott nem lehet azt mondani,hogy látszik az ember mennyire magabiztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!