Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar emberek nagy többsége...

A magyar emberek nagy többsége rosszindulatú, irigy, féltékeny, és kárörvendő. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Én egy 17 éves gimnazista vagyok, és őszintén szólva jelengleg abban a stádiumban állok, hogy csak túl akarok élni mert már nincs sok hátra, hogy végre itthagyhassam ezt az országot. Az országgal nem is lenne bajom, sokkal inkább az itteni társadalom tesz sírba.

Kezdve attól: Ha megkérdezek valakit, hogy hogy van azonnal a panaszkodással kezdi, meg hogy minden szar.. Ha viszont én elkezdem neki mondani, hogy velem minden rendben és jól érzem magam, az már nem is érdekel senkit! Ebből következik a kárörvendőség. Azaz általános rosszindulat ami például az osztálytársaimat is körbe lengi, nem egymást segítik, inkább lehúzzák és kiröhögnek másokat. Nagyon rossz ilyen közegben lenni nap mint nap. Akármennyire is próbálok nem ilyen lenni, óhatatlanul is átragad rám. Nektek mi véleményetek erről? Szerintem a gazdasági szint is ebből következtethető

2014. nov. 6. 16:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Az életszínvonal teszi ezt. Ha megnézed jobb helyeken, ahol még pénze is van az embernek sokkal jobb a mentalitás, hisz az ember sokkal jobban érzi magát az életben.

De nem hiszem, hogy a hasonlóan szar színvonalon lévő országokban sokkal jobb lenne a helyzet.

2014. nov. 6. 17:12
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez abszolut csak hozzaallas kerdese. Egy idoben engem is zavart, amit irtal, de megprobaltam figyelmen kivul hagyni az ilyen embereket. A kulcs az, hogy nem szabad negativ lenni, Probalj pozitiv dolgokra fokuszalni, mert akkor jobban eszre fogod venni a szep dolgokat. Ha negativ dolgok jarnak a fejedben johogy csak a rossz dolgokat veszed eszre.

Ha valaki nem elegedett az eletevel, akkor probaljon meg valtoztatni rajta, es tenyleg ahogy masok is ajanlottak, nem art ha paran magukba neznenek. A kerdezo pont az ilyen panaszkodo embereket emlitette mint ti. (Latod, az ugyanolyan emberek mennyire megtalaljak egymast) En nem akarok az 500001. tagja lenni annak a hosszu sornak, aminek az elejen kulfoldon mar porszivoznak, meg mosogatnak. :)

2014. nov. 6. 17:16
 13/22 anonim ***** válasza:

Én nem tapasztalom hogy ilyenek a magyarok, sajnállak hogy te ilyen emberekbe futottál bele. Én a munkahelyemre is szeretek bejárni.

Amúgy éltem 1,5 évet Londonban és ott sokkal inkább tapasztaltam amit itt leírtál a magyarokról, mint itthon. Csak ott még tetézik azzal, hogy mind1 milyen egyetemet végeztél, te csak egy E.E. vagy és neked kuss van, mondják olyanok akik ott semmilyen felsőfokú iskolát nem végeztek. Azt meg el sem merem mondani a többi nemzetiségre miket mondanak :(

2014. nov. 6. 17:25
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"Az életszínvonal teszi ezt. Ha megnézed jobb helyeken, ahol még pénze is van az embernek sokkal jobb a mentalitás, hisz az ember sokkal jobban érzi magát az életben. "

Volt anno a BBC-n egy dokumentumfilm, arrol szolt hogy gazdag angol gyerekeket vittek el egy kis szigetre az ocean kozepere, ahol a helyi torzs eletebe pillanthattak bele. Dobbenten tapasztaltak hogy az ottani gyerekek mennyivel boldogabbak, pedig nincs Playstation 4, nem kap iPhone-t karacsonyra, nem jar Nike ruhaban es nem is hisztizik ezek miatt.

Szoval csak a mi (beteg)tarsadalmunkban jelenti a boldogsag mertekegyseget a penz.

2014. nov. 6. 17:26
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem nincs ismerősöm aki panaszkodna állandóan :) Inkább dicsekednek :) De mondjuk nem is szegény gyerek egyik se :) Úgyh én is azt mondanám, ez nem magyar mentalitás, aki szegény és nem elégedett az életével az igenis panaszkodni fog, tök mindegyegy honnan való. És nem mindenkinek akkora az önismerete, hogy felismerje azt hogy nem kell valakit kritizálni vagy irigykedni rá, csak mert jobban megy neki. Sokan nem is tesznek hogy jobban menjen, kimennek külföldre várni a sült galambot. Mindig mondom nekik hogy hozzanak az ottani kerítésből, mert ha már kolbászból van, meg kéne kóstolni :)
2014. nov. 6. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
A déli népek, törökök, görögök, spanyolok jóindulatúak, vidámak, életszinvonaltól függetlenül is.
2014. nov. 6. 17:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Romaniaban a legszegenyebb reszeken kulonbek az emberek mint a magyarok... pedig ok rosszabb helyzetben vannak. Olaszorszag tok jo hely az emberek kedvesebbek. Sok orszagban jartam de soha nem talalkoztam olyan stilusu bunko emberekkel mint a magyar. Tisztelet a kivetelnek...
2014. nov. 6. 19:10
 18/22 viktorvarga ***** válasza:
ausztriában 3 ezer eurót keres egy rendőr,itt mittomén 150ezret kb(nemtudom)nemkel csodálkozni ha nem mosolyog egyiksem..3 ezer euró kereset mellett eltünik az irigység a rosszindulat...
2014. nov. 7. 01:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Én meg azz tartom bunkónak,akinek ha elmondod a véleményedet, akkor te már bunkó negatív vgay... nem lehet,h te vagy az? A bunkó? Akinek nincs más baja az életben,mint h jajj,valaki panaszkodott??? És akkor? Örüljél neki,h neked "mindened" megvan.
2014. nov. 8. 15:23
 20/22 anonim válasza:
Én Ausztriában élek. Azért itt sincs kolbászból a kerítés. És igen a Magyar ember annál lustább minthogy tegyen valamit azért hogy a problémáit megoldja. És még a kinti magyarok, na azoktól roszabbak nincsenek. Semmi jóindulat nem szorult beléjük. Irigyek és ezt nem is titkolják. Ha csak a pároddal jól megvagy már arra irigyek.
2015. máj. 27. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!