Minek köszönhető, hogy egyre több ember nem tud helyesen írni?
A nevelés és oktatás mellett még az is szerepet játszik, hogy egyre kevesebbet olvasnak az emberek. Az olvasás sokat segít abban, hogy javuljon az ember helyesírása. Mivel vizuálisan is tapasztalja hogyan kell leírni a szavakat, mondatokat.
Emellett ott van az internet és közösségi oldalak, ahol sokszor már csak a rövidítésekre "jut idő" legépelni egy-egy szót.
Nem érdekel, nem foglalkozom vele. Amikor irodalomból egy fogalmazást írunk, vagy nyelvtan tollbamondást akkor már én is koncentrálok, mert ott az a cél.
it viszont igy is tudok irni mert akar hejes akar nem siman meg lehet erteni.
A többi csak észjátszás, direkt kötekedés. Én pl soha nem szóltam be senkinek emiatt mert, simán megértettem a mondandóját. Most mit számít, hogy J-vel vagy Ly-vel ír valamit? A fejedben lévő hang ami felolvassa, úgy is tudja mit jelent.
A nevelés és oktatás mellett még az is szerepet játszik, hogy egyre kevesebbet olvasnak az emberek. Az olvasás sokat segít abban, hogy javuljon az ember helyesírása. Mivel vizuálisan is tapasztalja hogyan kell leírni a szavakat, mondatokat.
Emellett ott van az internet és közösségi oldalak, ahol sokszor már csak a rövidítésekre "jut idő" legépelni egy-egy szót.
Nem akarom magamat dicsérni, de mielőtt elkezdtem gyakorizni, meg fórumokat, meg indexet... olvasni, egész jól írtam. Azóta viszont egyre többször hibázok én is.
A netes hírportálokon KICSIT meg is értem, de már a nyomtatott sajtóban is egyre több a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!