Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért sírnak a lányok?

Miért sírnak a lányok?

Figyelt kérdés

Én fiú vagyok, és csak azt szeretném tudni, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy lány sír?

Sok filmben láttam már, meg persze a valóságban is, de soha senki egyszer nem említette, hogy épp miért.

(Ezzel a kérdéssel nem akarok megsérteni senkit és semmit, csak egyszerűen kíváncsi vagyok.)

2014. okt. 28. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt remélhetőleg tudod, milyen érzelmek válthatnak ki sírást. Az, hogy a lányok gyakran sírnak, egyszerűen magyarázható a társadalmi, kulturális és nevelési normákkal, elvárásokkal. A fiúkat arra tanítják, hogy ne mutassák ki az érzéseiket, mert az férfiatlan, ne sírjanak, ha fáj valami, mert az csak katonadolog stb... A lányokat viszont arra tanítják, hogy nyugodtan mutassák ki az érzéseiket, ne nyomják el magukban.
2014. okt. 28. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

A filmekre nem igazán lehet alapozni.

Amúgy egyszerű, a lányok többsége érzelmesebb, az pedig emberi dolog, hogy ha szomorúak vagyunk akkor sírunk. Én nem vagyok kimondottan sírós fajta, de ahogy jön a havi baj a hormonok miatt egy kisebb dolog miatt is simán elbőgöm magamat.

2014. okt. 28. 09:39
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

mert a lányoknak nincs visszafojtva ez a képessége

A fiúknak neveltetésüknél fogva vissza van fojtva így többségük nem tud sírni. Elég baj az nekik. Ennek érzelmi katasztrófa (ill. különböző betegségek) lehet a vége.

2014. okt. 28. 10:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Én csak elvonulva, magamban szoktam. Már ritkábban, helyette a sportban tombolom ki magam. Vagy a zenével szétszaggatom a dobhártyám.

Egyébként sok oka lehet. A lányok általában szerelmi csalódások miatt szoktak sírni. Az örömkönnyek ritkábbak. Megkönnyebbülés jele is lehet. Bánat. Gyász. Félelem. Stb. Stb. Engem inkább az elveszettség, a kétségbeesés vagy az idegtépő feszültség borít ki, nem bírom tovább és muszáj valahogy kiadnom magamból. Persze a fizikai tevékenységektől jobban meg lehet könnyebbülni.

A filmek meg vannak rendezve, sír a csaj, ha épp az a dolga, ennyi, viszontlátásra. :D Gondolom azért sejted a filmben miért sírnak, a műfajból azért ki lehet következtetni, meg a körülmények is segítenek. +testbeszéd (ha jó a színész)

2014. okt. 28. 10:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Én éveken át igazi szoknyapecér voltam, és csak addig voltam a nőkkel, amíg úgymond kellőképp kiszórakoztuk magunkat... Aztán egy villámcsapás sebességével lettem szerelmes, s a menyasszonyom mellett döbbentem rá, hogy a megfelelő TÁRS milyen mély érzelmeket tud kihozni belőlem, és fordítva. A nő nem fél megélni és kimutatni (akár sírással) ezeket a mély érzelmeket, míg a férfi ugyan megéli, de kevésbé mutatja ki.
2014. okt. 28. 10:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Az érzelem kimutatásának egyik módja. Sírunk, ha fáj vagy éppen ellenkezőleg, örömünkben sírunk. Merjük kimutatni, mert nem a gyengeség jele. :)
2014. okt. 28. 11:53
 7/7 anonim ***** válasza:
en lany vagyok es en pl. csak akkor sirok, ha tenyleg nagyon felidegesit valaki. Amikor mar elegem van a folytonos hulyesegekbol es nem birja felfogni senki, hogy ne idegesitsenek, na akkor... ez kb. egy evben 3-4x van.
2014. okt. 28. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!