Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet egy lányban...

Hogyan lehet egy lányban önbizalmat kelteni?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, és szeretnék segíteni neki, ugyanis igen önbizalom hiányos. Szeretné hogy felfigyeljenek rá, ezért sokszor csinálja azt, hogy hangosan ( túl hangosan ) röhög..stb..Ha mond valamit akkor nem lehet érteni,főleg idegen nyelvnél, mert elharapja a szavak végét. Tud ő rendesen beszélni baráti körben, de az osztálytársai között nem. 15 éves de 13nak néz ki. Nem szeretném hogy a háta mögött Továbbra is kibeszéljék, hogy mennyire gyerekes. Bulizni nem jár, hisz azt se tudja mi az. Elvinni nem lehet mert nem akar. Neki a bulizás az a fizika tankönyv mellett van. Hogy lehetne rajjta segíteni? Önbizalom hiányán és feltűnési viszketegségén? Ötlet?

2014. okt. 23. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is,aki kicsit regresszíven viselkedik,szóval valamiért koránál fiatalabbnak látszik,és még úgyis viselkedik,akkor azt valami okozhatja.Ez általában trauma,vagy valami rossz dolog.Egyáltalán viselkedett valaha úgy,mint egy 15 éves?Vagy viselkedett valaha a korának megfelelően?

Ha nem regresszív,akkor nem biztos,hogy trauma volt,akkor csak egész egyszerűen ilyen.Egy személyiségen nagyon nehezen lehet hatásosan,hosszútávon változtatni,sőt szerintem az alap személyiségjegyek vissza is térnek,sőt el sem múlnak,csak elnyomni lehet ezeket.

Változhat valaki,de alapjáraton mindenki ugyanaz marad.Fogadjátok el,hogy ő ilyen,és majd magától változik,ha akar.Ha nem akar változni,és észreveszi,hogy ti direkt,tudatosan akartok rajta változtatni,akkor vagy nagyon befordul,és saját magában keresi a hibát,aztán pedig bennetek,vagy pedig rögtön ellenetek fordul.És teszi mindezt jogosan,hiába akartok ti neki jót.

Jót akarni lehet,de inkább szeretni kell és elfogadni.Tudni kell,hogy valaki miért olyan,amilyen.Ha az alapszemélyisége ilyen,akkor ő ilyen.

Ha pedig drasztikusan megváltozik,akkor ki tudja,hogy hol és hogyan fog kikötni,és mi lesz belőle...nem jó ez így.Egyáltalán nem.

2014. okt. 23. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát ezt kikérem magamnak,fizika mániákus vagyok én is,és szerény:)
2014. okt. 23. 22:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem a fizikusokra értettem, Bocsi ha rosszul fogalmaztam :) de szeretné rajta változtatni, csak nem tudja hogyan. Szeretné kijavítani a hibáit, hogy a többiek elfogadják, csak az a baj, hogy ismerem őket, és nem fogják elhinni hogy változott...
2014. okt. 24. 15:34
 4/4 A kérdező kommentje:
* szeretne
2014. okt. 24. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!