Hogyan kéne védekeznem azokkal az emberekkel szemben, akik folyton keresztbe akarnak tenni?
"Amit az emberek másokról mondanak, sokkal inkább szól róluk magukról, mint arról, akiről mondják."
de ha ezt mások is tudják, akkor mért én szívtam meg?
bár igazából, mivel vetélytársak voltunk a szakmában, gondoltam rá, hogy eszükbe sem jutott, hogy esetleg segítsenek rajtam.
Talán mások nem tudják. Először Neked kell ezt tudatosítani, és elkerülni azokat az embereket, akik másokról rosszakat mesélnek - az sem mindegy, milyen stílusban és konkrétan mit. Általában ha értékelést mesélnek, minősítéseket, azt nem szabad komolyan venni. Tényeget meg csak avval a fenntartással, hogy igaz is lehet meg nem is.
Te - egyelőre azt látni a sztoriban - annyit hibáztál, hogy tartós kapcsolatot ápoltál valakivel, aki mások rossz hírét keltette. Miért? Nem tesz depresszívvé állandóan azt hallgatni, hogy szerinte mások milyen bénák, buták, rosszindulatúak, nevetségesek? Vagy miket mondott?
Én erre egyszerűen nem lennék kíváncsi, és elhúzódnék az ilyen embertől, nemhogy még keressem is a társaságát.
Talán szükséged lett volna rá, hogy jó minősítést hallj mások szájából Magadról és ezért kerestél Magad köré olyanokat, akik minősítgetnek?
Akkor meg kell tanuld, hogy mik az értékeid, hogy ne legyen szükséged külső megerősítésre. Volt itt egy Jézus nevű ember, aki akkor is tisztában volt értékeivel, amikor éppen agyonverték és köznevetség tárgyává tették.
Nyugodtan lehet ő a példád!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!