Velem van a naj? Tényleg ciki vagyok és undorító stréber?
Nagyon szeretek tanulni, imádom a dolgozataimban a helyes választ adni, esetleg plusz infókat. Mindig ötöst kapok, de kissé elszzomorodok, ha négyest. Persze nem letargiába esek és nem megyek oda a tanárhoz, hogy miért nem adott jobb jegyet csak úgy érzem, nem fektettem bele max energiát és úgy érzem, az életben szükséges, hogy minden téren a maximumot nyújtsuk. De hamar tovább lépek ezeken az apróságokon.
Nagyon szeretek iskolai szünetekben vagy órán, ha szabad foglalkozás van olvasni, tanulni vagy leckét írni.
Plusz, se nem kötözködöm a tanáraimmal se nem nyalom a feneküket, mindig megtartom velük a tisztességes 3 lépés távolságot és órán meghúzni magam, nem okoskodni. És szünetekben is békén hagyom őket, nagyon ritkán keresek fel bárkit is a tanári karból.
De mégis, a tanáraim jönnek és magyarázzák, hogy nem adhattak ötöst, az egyik elkényeztetettnek nevezett és én mindig mondom, hogy nem zavar engem hogy nem kaptam ötöst, elvégre olyan osztályzatot érdemlek, ahogy teljesítek és nem teljesítettem jól és erre csak mondják, hogy de hát értsem meg, hogy ők nem adhatnak ötöst.
Az ofőm egy ilyen eset miatt múltkor egy csoport gyerek előtt ordított velem teli torokból és azt mondta, szemtelen vagyok.
Szeretek néha beszélgetni érdekesebb tananyagokról, de ez szerintem természetes.
A gyerekek undorító strébernek hívnak. Nincsenek barátaim. Egy óra van, amin hármasra állok, a tesi; a csapatsportoknál pedig teli torokból ordítanak velem és ha bénázok a világ vége van számukra.
Plusz, furának tartanak, bármit mondok, fogják a fejüket és ordítva mondják, hogy nem bírnak elviselni. Pedig nem értelmetlen baromságokat mondok és nem is túlokoskodó buzgómócsingoskodásokat...
A tanáraim nevetnek rajtam és gúnyolnak órán.
Az ofőm pszichológushoz küldött, mert túl jók a jegyeim és szerinte emiatt én túl stresszes vagyok.
Plusz, az ofőm sosem szól hozzám. évente egyszer egy óráig kedves velem amúgy vagy nem beszél velem vagy flegma vagy leteremt.
Egyrészt, nem azért, de miért baj az,. ha valaki jó tanuló? Miért kell pszichológushoz küldeni és miért kell pokollá tenni az életét?
Másrészt, szerintetek tényleg gáz vagyok? Tényleg egy undorító stréber vagyok?
Nem válthatok sulit, ez a második gimnáziumom, úgyhogy velem van a baj. De nem bírok rájönni, hogy mi és nem érzem jól magam a bőrömben és félek, ha nem változtatok, akkor felnőtt koromban nem fogok boldogulni az életben.
Fel tudnátok nyitni a szemem, mi is a baj pontosan, azon kívül, hogy túl jól tanulok? És, hogy ez az egész baj e? Sokáig nem hittem bajnak, de egyre inkább azt érzem, az emberek nem hiába kerülnek engem. Sokáig gondoltam, csak én fogom fel túl érzékenyen és biztos semmi bj nincs és sokáig minden dologra mondtam, hogy biztos nem is úgy van ahogy gondolom és nem fontos... de idáig bírtam.
17/L
Osztályon kívül nem, énekkarral jóban vagyok. De az osztályom nem. És 2 tanár normális a többi cukkol vagy ordít, azok közül akik tanítanak.
Mindent átgondoltam. - nprmális a hangom, a beszédstílusom us, ha magyarázni kell nem megyek részletekbe és nem kezdem az Ősrobbanástól.
Viszont; sokszor odamegyek máshoz hogy megkérdezzem hogy vannak; lehet nem kéne?
Órán nem merek kérdezni, normálisatkérdezek és mégis hőbörögnek. Lehet semmit se kéne kérdeznem?
És lehet nem kéne tanulnom csak bámulniki a fejemből ha szabad fofglalkozás van?
Egyik ismerősöm egy kéttannyelvűben tanult és pár éve érettségizett.
Az osztályközösség király volt a gyerelek támogatták egymást. Az ofő egy fiatal nő olyan volt mint ehy jó barátjuk és a mai napig barátok a , most már volt , ofő el. Bármivel lehetett hozzá fordulni és mindenben segített, sőt, ha kellett támogatta a diákokat és mindig kiállt mellettük a bajban és a diákkal ünnepelt a jóban.
A gyerekek a leggyengébbet is felkarolták és közösen oldották meg ha valakinek baja volt és mellette voltak.
Nagyon féltékeny vagyok erre az ismerősre.
Előttem egy fiút bántottak, aki szellemileg visszamaradott volt. Megverték, szóban bántották, felgyújtották a haját, a tanárok tudták de nem tettek semmit. Addig velem semmi nem volt.
Elment a fiú és a gyerekek rámszálktak a tanárok meg így kezdtek viselkedni; így kezdődött minden.
Ha ez mind így igaz, ahogyan leírtad, akkor viszont a többiek a bolondok. Sajnos-nem sajnos, még a középiskolában is nagyon gonoszak tudnak lenni a gyerekek egymással.
Nálunk az évfolyamon volt egy srác, aki két évvel fiatalabb volt az osztályánál, mert mivel nagyon jó képességű volt, ezért a szülei ragaszkodtak hozzá, hogy ugorjon egy vagy két (már nem emlékszem mennyi) évet felfelé. Nagy hiba volt. Még kortársak közé is "nehéz" beilleszkedni, hát még ha két évvel fiatalabb az ember! (Gondoljunk bele, 14 évesen járt 16 évesek közé pl!!) Szóval őt is szerencsétlent szívatták rengeteget (mondjuk verni azért nem verték), pedig nem volt rá különösebb ok :(
Szóval előfordulhat, hogy kipécéztek téged, amivel sajnos keveset tudsz kezdeni. Agresszió nem megoldás, maximum verbálisan. Ha frappánsan visszaszólsz, és te is beledöngölöd őket a földbe, akkor talán abbahagyják. Senki sem szereti, ha megszégyenítik, és ha mindig meg tudod őket alázni, ahogyan ők teszik veled, abba fogják hagyni. Örülj, hogy vannak iskolán kívül barátaid, töltsd velük az időt :)
Egyébként baromi kíváncsivá tettél, hogy milyen lehetsz élőben :D Mert bár nem tisztem kételkedni az általad elmondottakban, mégis ott van bennem is a bizonytalanság, hogy vajon én külső szemlélőként mit mondanék, ha látnálak egyedül/osztálytársak körében/az énekkarban vislekedni? :D
Vajon eltúlzod, és hisztizés az egész, vagy tényleg tele van az osztályod és a tanári kar retardáltakkal? :)
Örök rejtély :D
Kételkedni jogotok van abban, igazat írok e. Sőt, lehet egy külső szemlélő látná mi a gond, ezért próbáltam részletesen írni.
Nem baj ha nem hisztek nekem, élőben könnyebb lenne döntenetek
Elhiszem, hogy szeretsz tanulni, olvasni,és jó érzés jó tanulónak lenni. Én is világ életembe ilyen voltam. Engem is kiközősítettek mondjuk a gimibe már csak épphogy.
Amit javasolni tudok, hogy azonnal lassíts a tempódon, sztem neked durva teljesítménykényszered van. Nekem is az volt, most is az van. Ha tudsz változtass mielőtt rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!