Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok kommunikálni?...

Miért nem tudok kommunikálni? Miért nem találom a helyem?

Figyelt kérdés
oda jutottam hogy minden egyes mozdulatomra figyelek..annyira leköt hogy megint elrontok valamit,vagy nem leszek képes végig csinálni valamit hogy nem tudok semmire rendesen odafigyelni.koncentráció hiány,"inflexibilitás",dúrván lassú felfogás.ezek mind meg vannak.ugyanazokat a hibákat képes vagyok ezerszer elkövetni...mindig is voltak gátlásaim.sosem tudtam teljesen megnyílni senki előtt.nem sportolok,nem énekelek.amit a legjobban kívánok azt vonom meg magamtól.egy ilyen semleges állapotban élek,az nem is jó nem is rossz,egy el/megítélhetetlen lét. írtozok attól hogy megdícsérjenek mert arra gondolok hogy csak jóindulatból teszik. senki sem tud arról hogy ennyire "betegesen" gondolkodom.sosem mondtam senkinek..talán a legjobb barátnőm tud ennek egy részéről..vannak barátaim,társaságba járok meg minden csak egyszerűen mindenhol mindenben semleges vagyok."élő halott". nem tudok kommunikálni,buta vagyok,gyenge a memoriám(vagyis nagyon szelektív).nem találok egy témát amiről beszélgessek,ilyenkor leblokkol az agyam,a kreativitás minden formája.mindig gondolkodok valami hülyeségen.jobban meg vagyok a gondolataimmal mint az emberekkel.mostanában félek hogy ha találkozok valakivel nem lesz mit mondjak neki...megtörtént hogy elkerültem embereket magamnak is megmagyarázhatatlan okokból.megijedtem vagy nem tudom... tanácsokat szeretnék kérni, és nem sajnálatot.én csak próbálom megtalálni a helyemet a világban.és biztos vagyok benne hogy mindenkinek meg van a helye csak meg kell találja.hívő ember vagyok,nem feltétlenül vallásos,vannak céljaim,én is szeretnék embereken segíteni.nem nevezem magam depressziósnak, nem akarok öngyilkos lenni vagy semmi ilyesmi.csak szeretnék jól lenni,nyugodtan élni.köszönöm hogy elolvastad!
2014. okt. 9. 19:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha valaki megirna miert vagy ilyen az miben segitene neked?

Hogyan probaltad eddig megoldani ezt, vagy mik jutottak eszedbe?

2014. okt. 9. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Nagyon egyénfüggő az erős önbizalomhiányra a megoldás, és az hogy mi fog beválni Neked.

Azért megpróbálok ajánlani pár dolgot, hátha beválik valamelyik, sosem tudni.

Tulajdonképpen nekem is ugyanezek a problémáim, csak nagyobb intenzitással.

Én amiben gondolkoztam, min megoldás, az én esetemben pl már csak a pszihológus válna be, de mivel anyagilag nem állok olyan jól jelenleg, de valószinű még a jövőben sem lesz akkora összegem pluszba hogy egy egész kezelést végigvigyek.

Viszont alternativát tudnék ajánalni :

- motivációs könyv / pszihológiai könyv / lelki táplálék

- motivációs film

- nyugtató új hobbi / régit csináld sűrűbben

- több olvasás

- csinálj logikai feladatokat / törd a fejed stratégiai játékokon

- sport (jóga az amit ajánlok vagy kocogás)

2014. okt. 9. 19:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem is szóról szóra ez a problémám, minden egyes sor és betű igaz rám is. Az a furcsa, hogy ismerek egy ugyan ilyen embert, akivel kénytelen vagyok egy légtérben élni, és mint két hasonló ember, vele sem tudok beszélgetni vagy ő velem. Még így egymás társaságában is leblokkolunk. Szeretnék végre kiszabadulni ebből a fárasztó és szörnyű helyzetből, de nem tudok, hogy.
2014. okt. 9. 20:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Elég negatív képet festesz magadról, pl: buta, lassú felfogású, ügyetlen stb. Nem hiszem, hogy valóban ilyen lennél, inkább csak egy belső világban élsz, befelé fordulsz, ezért nem koncentrálsz a körülötted lévő világra. Talán, ha különböző csoportokba járnál, akkor szép lassan sikerülhetne a kommunikáción segíteni, mondjuk valamilyen csapatsportra, vagy valami hasonló közös tevékenységre.
2014. okt. 9. 20:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Fizikailag mi akadalyoz meg titeket abban hogy mashogy viselkedjetek? Nem lenne erdemes legalabb egyszer kiprobalni?
2014. okt. 9. 20:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is pont ilyen vagyok,de fogalmam sincs,hogy kellene változtatni ezen a dolgon.Vagyis elméletben vannak rá ötleteim,de képtelen vagyok alkalmazni magamon,mert emberek közt leblokkolok:(
2014. okt. 9. 20:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Esetleg egy szakember tudna nektek segíteni feloldani a korlátokat. Ha valóban fontos számodra, akkor ne sajnáld rá a pénzt.
2014. okt. 9. 20:41
 8/9 A kérdező kommentje:
kérdező vagyok.köszönöm hogy ilyen sokan írtatok,jók az öletek.pszihológushoz szeretnék elmenni..bevallom kicsit félek.nem szeretnék otthon erről beszélni,sem erre pénzt kérni..teljesen jó a családi hátterem,nem ért semmiféle trauma stb. csak nem tudok velük semmi mélyről beszélni..a barátomról sem szóltam otthon(amíg volt).ez is valami gátlásom lehet.elakartam mondani de nem ment.
2014. okt. 9. 22:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Több ilyen ember van, mint gondolnád :) Én is ilyen voltam egészen középiskolás korom végéig. Addig görcsösen próbálkoztam megfelelni mindenkinek, igyekeztem normálisnak tűnni, úgy mentem el "haverokkal" mindenhová, hogy semmi kedvem nem volt igazából hozzá, csak gondoltam ha többet vagyok társaságban, megoldódik.. hát nem oldódott meg. Aztán eljött a pillanat, amikor feltettem magamban a kérdést: Akarok én emberek között lenni? Hát rájöttem, hogy nem akartam, így egyszerre csak mindent letojtam, jött egy otthonülős korszakom. Fősuli elején nem volt nehéz, senki sem ismert, nem voltak kötelező-jellegű bandázások, elkezdhettem a saját magam iránti elvárásaimmal törődni. Végre nem kellett azon gyötrődnöm, hogy ki mit gondol rólam. Többet olvastam, elkezdtem futni, rajzolni, gitározni, csomó egyszemélyes dologra rákaptam és ez nagyon kellett, végre boldognak éreztem magam. Teljesen feltöltött életkedvvel. Aztán ahogy telt az idő, észrevettem, hogy egyre több mindenről tudok dumálgatni a körülöttem lévőkkel, egyre többen érdeklődnek felőlem, és 4 év elteltével mára egy teljesen közvetlen baráti társaság aktív tagja vagyok, akikkel végre igazán szívesen, boldogan és hasznosan tudom tölteni az időt :) De ehhez kellett az a kb 1 évnyi magamba zárkózás, hogy rájöjjek, ki is vagyok. Azóta se vetem meg az egyedüllétet, sokszor van rá szükségem, de már tudom, hogy ilyen vagyok, ez tesz boldoggá, és ez kell a kiegyensúlyozott szociális életemhez is - hogy néha hagynom kell leülepedni magamban az élet pezsgéseit.

Persze mindenki máshogy működik, ez csak az én történetem, lehet neked teljesen más lenne a megoldás.. de ilyen téren is tehetsz egy próbát :) Fel a fejjel!

2014. okt. 9. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!