Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan őrizheti meg az ember...

Hogyan őrizheti meg az ember minden körülmények között a higgadságát, magabiztosságát?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra, ha pl. olyan dolgot mondanak az embernek, ami sértő, megalázó, flegma, fenyegető stb.
2014. okt. 2. 20:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ez sok mentális gyakorlatot igényel egyeseknek... De szinte automatikusan menni fog, ha elkezded a helyén kezelni az embereket..

Mondok egy példát... Ha annak az embernek, aki sérteget, papírja lenne arról, hogy hülye, és mindez egy elmegyógyintézetben történne, ahol Te orvos vagy, ő meg csak egy kényszerzubbonyos hülye, akkor is sértene amit mond? Minden bizonnyal kiröhögnéd, lepattanna, fel se vennéd, 2 perc múlva már arra se emlékeznék, hogy melyik paraszt mit mondott..

Ha legközelebb sértegetnek, akkor képzeld el ezt a helyzetet... Képzeld azt, hogy ő a kényszerzubbonyos hülye, Te meg az orvosa...

Ha gyakorlatod lesz ebben, akkor annyira meg tanulod kontrollálni azt, hogy kinek milyen súlyban veszed figyelembe a cselekedeteit, vagy állításait, akkor gyakorlatilag sebezhetetlen leszel érzelmileg.

2014. okt. 2. 20:16
 2/12 anonim válasza:

Én ilyen vagyok, két módon lehetséges:

1.Olyan sokszor hallod az ilyen dolgokat, hogy a végén beletörődsz és nem szólsz vissza.

2.Egyszerűen rájössz igaz nehéz lesz, hogy amit mondanak azok csak szavak és figyelmen kívül hagyod. Ez még a "beszoló"-nak rosszabbul fog esni, főleg ha mosolyogsz rajta.

2014. okt. 2. 20:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindkét dolog tetszik és jó módszer. De mivan olyankor, ha érez az ember késztetést, hogy vissza szóljón? Úgy mond reakció jelleggel, hogy védje magát. És akkor ha nem szólok? Akkor azt mondolják gyenge vagyok.
2014. okt. 2. 20:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Egyik füleden be, másikon ki + foglald le magad valamivel.

Előtte még mondd oda azért, hogy nem pazarolsz rá több szót, energiát, nem idegesited magad miatta, mert nem ér annyit az egész, hogy magadat tedd tönkre.

2014. okt. 2. 20:36
 5/12 anonim ***** válasza:

még valami: hülyékkel nem tárgyalsz, ezt is tedd hozzá.

és ennyi.

2014. okt. 2. 20:38
 6/12 anonim ***** válasza:
Visszaszólhatsz, csak nem az a jó taktika, ha sértésre sértéssel válaszolsz, hanem ha eltéríted a támadó szándékát. Szellemesen, humorosan elveszed a szavai élét, és fölékerekedsz, ahelyett, hogy bemennél az általa kiprovokált utcába.
2014. okt. 2. 20:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Ilyesmire gondoltam pont, hogy humorosra veszem amit mond, közben otthagyom, az őt jobban fogja bosszantani.
2014. okt. 2. 20:58
 8/12 anonim ***** válasza:

a spártai katonáknál a kiképzés része volt az oltogatásra való vicces visszaszólás.

az volt a neve dorgálás.

és úgy ment,hogy a kaszárnyában az egyik katona beszólt valami sértőt a másiknak,az meg visszaszólt egy szintén sértőt de vicceset.

így előzték meg,hogy mimóza legyen közöttük.

ha nem tudott visszaszólni semmit a másik,akkor a többiek is beszálltak a cinkelésbe és volt olyan,hogy öngyilkosságba hajszolták vele a nem megfelelő mentalitású társukat.

a higgadtság és a magabiztosság meg a rutinból táplálkozik.

vagyis,hogy az adott személy mennyire ismeri az adott cselekvést,élethelyzetet.

példa erre is-

ha valaki heti 4-5 alkalommal bunyózik ökölvívó edzésen,akkor nem fog 200ra ugrani a pulzusa idegességében ha utcán belekötnek,mert tudja milyen egy harci helyzet.

2014. okt. 2. 21:08
 9/12 anonim ***** válasza:

Gondolj bele ha az összes hangya a világon beszólna neked elkezdenéd őket eltaposni? Rámenne az életed és az összes energiád, nem érdemes ilyen apróságokkal foglalkozni van más fontosabb is az életben. Viszont ha úgy ítéled meg, hogy károd származik belőle akkor érdemes cselekedni, de ne süllyedj le egy óvodás szintjére. El kell érned, hogy ne legyen egyáltalán hatással rád, aztán ha vissza akarsz szólni először lehet csak 1 szavas válaszokkal fogsz tudni.

Egyébként tetszik az első válasza, én mondjuk még drasztikusabban lekicsinyítem hangyára, bár élesben valóban érdemesebb úgy elképzelni mintha az illető egy megkeseredett félnótás lenne aki 1 mp figyelemért megtesz mindent.

Verbális önvédelem azt hiszem ez a könyv címe, még fent van neten szerintem az szól erről.

2014. okt. 3. 00:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, utána nézek.
2014. okt. 3. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!