Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet okos ember az, aki...

Lehet okos ember az, aki dohányzik?

Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 21:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Csomó dohányzó ember van, aki igen is van olyan intelligens ahhoz, hogy felfogja a káros hatásait, de NEM ÉRDEKLI. MINDENKINEK vannak káros szokásai, kinek nagyobb, kinek kisebb mértékben. Az, aki keveset alszik, kevés vizet iszik, kevés zöldséget eszik, nem vesz télen sálat, rossz minőségű kaját eszik stb. ugyanúgy károsítja saját magát...
2014. szept. 25. 23:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Megcáfolnám amit az egyik válaszoló írt,hogy egy nem dohányos okos emberrel nem veheti fel a versenyt egy dohányzó okos.Ugyanis én nagyon kemény (term.tudományos) szakra jártam tavaly ahol a legokosabb ember dohányos volt.Képes volt hibátlanra írni szinte az összes zh-t,aki szinte vért izzadt sem volt képes felérni a szintjére.Én sajnos nem tudtam folytatni a szakot mert túl nehéz volt,pedig elvileg jó eszű vagyok,ja és sosem gyújtottam még rá!
2014. szept. 26. 01:22
 13/18 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet okos, aki dohányzik.

Elég nehéz nem felfogni a dohányzás káros hatásait. A csapból is ez folyik, és szerintem azzal sem mondok újdonságot, hogy a cigis dobozra is rá van írva.

Egyszerűen nem érdekli a dohányzókat a szenvedélyük káros hatása.

Mikor először rágyújtottam, figyelembe vettem a káros hatásait, a beleölt pénz mennyiségét, és a függőséget. Sokáig mérlegeltem, aztán úgy döntöttem, megengedhetem magamnak. Rászoktam, függő vagyok, de így is tudok félretenni, és 5 év után sem tapasztaltam semmi negatívat a dohányzásból kifolyólag. Hozzáteszem a sport, és az egészséges táplálkozás szerintem sokat segít. Dohányzok, de nem hanyagolom el magam.

Tudom, hogy később problémáim lesznek a dohányzás miatt, de hosszú mérlegelés után arra jutottam, hogy inkább élek 50 évet, megadva magamnak minden a saját erkölcseimhez illő élvezetet, mint 80-at "hiányosan".

Mindig a 50 évből indulok ki, ha magamról van szó. Szeretnék ebbe az 50 évbe minél több élményt, tapasztalatot, élvezetet belesűríteni. Engem ez motivál, nem demoralizál.

Szerintem ahhoz, hogy egy rossz szokást objektíven mérlegelni tudjak, majd a saját ideáljaimhoz alakítsam, egózás nélkül mondom, kell egy kis ész. A "ciki a cigi" program legújább mantrájának mormolásához mindesetre kevesebb kell.

Más téma:

A "cigaretta megnyugtat" monológot sokszor hallottam már, és sosem intelligens emberek szájából. Lehet, hogy az ő memóriájuk rövid, de én emlékszek arra, mikor még nem dohányoztam, és nem voltam stresszesebb mint most. A cigi nem nyugtat meg. A hiánya idegesít fel. Ha a dohányzáshoz nem kapcsolódó dolog miatt vagyok ideges, nem fogok rágyújtani, csak hogy "megnyugodjak". Semmit sem érek el ezzel, butaság a nikotinban keresni a stressz ellenszerét.

2014. szept. 26. 07:14
 14/18 anonim ***** válasza:

értelmezés kérdése

attól még lehet jó egy fizikus, hogy a biológia vagy a hosszú élet nem érdekli

a dohányosok többsége TUDJA hogy káros amit csinál, csak nem érdekli. ez inkáb a morálra, mint az értelmi képességekre világít rá.

2014. szept. 26. 12:51
 15/18 anonim ***** válasza:
12-es, te nem megcáfoltad, hanem megerősítetted, hogy a nem dohányzó okos nem veheti fel a versenyt a dohányzó okossal.
2014. szept. 26. 13:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a dohányzás nem nyugtat meg, csak csillapítja a nikotinéhséget, és ezt érzi az illető megnyugvásnak. Olyasmitől nyugszik meg, ami nem lenne, ha nem dohányozna. Persze ez benne nem tudatosul.
2014. szept. 26. 14:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Ezzel a válasszal egyik oldal mellett sem tettem le a voksomat, csak szerintem ez így működik.
2014. szept. 26. 14:25
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Értem a kérdést, és szerintem nem lehet.

(egy volt dohányos)

2014. szept. 26. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!