Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mik a jelei annak, hogy mások...

Mik a jelei annak, hogy mások csak kihasználnak?

Figyelt kérdés
pl van 2 barátnő és az egyik kihasznája a másikat. hogyan lehet rájönni erre?
2014. szept. 15. 08:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Értelmezés kérdése. Lehet, hogy egy kis segítséget is kihasználásnak nevez valaki. Én nem nevezem kihasználásnak, csak akkor, ha nagyon gyakran kell olyasmit csinálnom, amit az illető is meg tudna tenni, ideje is lenne rá. Az a kihasználás, amikor a magam helyett a másik tesz valamit.
2014. szept. 15. 09:49
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Van a barátságnak egy nagyon jó mércéje.

Kerülj bajba és megtudod kik az igazi barátaid és kik azok akik csak kihasználnak.

2014. szept. 15. 10:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy odafigyelsz.

A kihasználás jele az, amikor azt veszed észre, hogy te csak adsz, adsz, de nem kapsz vissza semmit, vagy majdnem semmit.

Pl. Amikor te felhívod, ő nem hív fel soha. Vissza sem hív, de mindig felhívatja magát.

Pl. Amikor pitiztet, megígér valamit, és "elfelejti" (sorozatos elfelejtések esetén egyértelműen csak kihasznál).

És van egy nagyon-nagyon aljas forma is, amit nagyon nehezen lehet csak észrevenni: a lelki kihasználás. Amikor azt veszed észre, hogy ahányszor csak beszélgetsz vele, mindig hullafáradt leszel a beszélgetés után kb. egy órával. Ezek az emberek az ún. energiavámíprok, akik mások energiáiból élnek.

És igaza van az előttem szólónak is (magam is tapasztaltam sajnos): hamar észreveszed, hogy csak kihasznált a barátnőd, amikor bajba kerülsz. Ha nincs ott a bajban, akkor csak ő akart kapni, de adni nem képes - tehát csak használ téged a maga céljaira, azaz kihasznál.

2014. szept. 15. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!