Miért olyan büszke magára, aki gyúr és meglátszik rajta?
Abban igazad van, hogy konditeremben egy "begyakorolt" mozdulatsort fogsz csinálni, de az erő és izom akkor is izom, és esetleges fizikai munkánál többre mész vele, mintha nincs izmod és úgy állsz neki egy összetettebb, erőt-állóképességet kívánó feladatnak.
Az is hülyeség hogy "haszontalan, felesleges"...Én úgy állok hozzá, ha valaki már napi 3x10 fekvőtámaszt megcsinál, meg 10 percet mozog azzal sokkal többet tett az egészségéért, mintha fel sem állna a gép elől.
Persze, van aki, mint te is, mellette végez más mozgást, úszás, bicikli, futás is teljesen jó dolog, de az emberek nagy része ezt sem fogja megtenni.
És a kondizás lényege pont az, hogy célirányosan erősíted az izomcsoportokat egyszerűbb-összetettebb mozgásokkal, és ha valaki túllép a mell-bicó szinten, akkor az 1-2 hét alatt a teljes izomcsoportjait át tudja mozgatni. Mert lehet azzal jönni, hogy "bezzeg a munkában" összetettebb, sok izmot igénylő mozgást csinálsz, de ott is lesznek izmaid amik az életben nem dolgoznak, mások meg 3x annyi erőt fejtenek ki.
És ha normálisan csinálod, akkor se az izmaid, se az ízületeid nem készülnek ki, mindennek a lényege hogy felépített, fokozatos erősítés legyen, minthogy futásnál sem edzetlen lábakkal esel neki egy maratonnak. Meg ennyi erővel magát a fizikai munkát is fel lehet hozni ellenérvként, ott is tönkre tudod vágni a szervezeted, egy rossz mozdulat és már is sérved van, meg hasonlók.
A verekedés meg megint egy külön téma, persze ott sem árt ha erőt látnak rajtad és nem kötnek beléd, vagy adott esetben egy képzetlen kéz még mindig nagyobbat üt, ha izmos, mintha egy 50 kilós személyhez tartozik.
Ebben igazatok van, beismerem :)
Zárójelezném, hogy én 185 centi vagyok 75 kilós és a felsőtestem kb nulla, de sokkal nagyobbat ütök, mint a bátyám aki 120 kilót is kitudja tolni fekvőpadon és rendszeresen edz :D
Bár ez inkább azért van mert én technikásan ütök és kevésbé érzem a fájdalmat + szeretek verekedni ^^.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!