Notórius késők! Hogyan öltétek meg rossz szokásotokat?
Talán sántít a kategória de én már belebetegedtem a késésbe.
Volt egy időszak amikor egy bűnözőhöz hasonlóan élveztem a késés izgalmát.Hogy dobogó szívvel futok a tanterem felé,benyitok és mindenki engem néz,mint egy szupersztárt a színpadon (természetesen tisztában vagyok vele hogy nem ezt gondolták).Aztán magyarázkodtam egyet de általában semmit,és vagy engedélyt kaptam a maradásra vagy nem.
Nem értettem soha hogy az emberek hogyan tudnak egyetlen egy ébresztőt állítani.Én mindet beállítom a telefonomon. Egyet mondjuk hajnalra,aztán haladok felfelé 5 vagy 30 percekkel.
Egy szó mint száz,rengeteg kudarcból kellet tanulnom a késésem miatt,de egyik sem volt olyan komoly hogy meggátoljon bármiben.Konkrétan olyan érzés mintha egy szabadlábon élő bűnöző lennék.
Persze volt időszakom amikor a mosdóban sírtam vagy hazaszaladtam a késéseim miatt,mert már nem tudtam vállalni mindazt amit okozott.
Sokat javultam egyébként.Úgy érzem a legnagyobb baj hogy kifogásokat kerestem és elszaladt velem a ló.Látva azt hogy nem történik akkora gond ha kések,többször eljátszottam a kártyáim.De mivel még csak a középiskolán vagyok túl,ezért tudom hogy ez még kis pálya.Például egy munkahelyen ezt nem tehetném meg,és nem is tettem,mikor dolgoztam.
Kíváncsi lennék ki mit érez és milyen történettel tud hozzájárulni a kérdésemhez.
Köszönöm és ne feledjük,jobb később mint soha. Bár sokszor jobb soha nem betolni a késő pofánkat mint akár egyszer is.
Én mindenhová szeretek előbb odaérni, de a barátom... pfú, mindig késünk miatta.
Iszonyat sokat tököl - ez már tényleg az -, minden hlyeségen, én meg megőrülök tőle.
Pl. 7-kor kelés, reggeli-fürcsi-öltözés. Én készen vagyok kb. 15-20 perc alatt, ő még akkor áll a zuhany alá és további negyed óra minimum, míg elkészül. De mindig ez van, én meg sürgetem, és legszívesebben ott hagynám a fenébe.
Reggel már ott is hagyom, mert csak felidegesítem magam a szórakozásán.
Mondja ő, hogy lassú, stb., meg néha visszatámad, hogy te feküdtél negyed nyolcig az ágyban. Igen, lehet, de fél nyolcra készen vagyok, te meg még le sem zuhanyoztál, úgy, hogy előbb keltél.
Amúgy be kell állítani az órát és betartani. Nem 25 szundira, hanem időre, és 1-2 perc lustálkodás után felkelni, indulni.
Jó, nekem könnyű, mert ha lekéstem a hévet, akkor a következőre bizony fél órát kellett várni, így alapból megszoktam, hogy siessek.
Gyerekek a helyzet iróniája hogy késtem a köszönettel.:D
Köszönöm mindenkinek a választ,rengeteg hasznos tanácsot valamint okító történetet osztottatok meg velem.Amit az utolsó válaszoló írt bevált. Pl. későn feküdtem de ma a postára mentem reggel ezért korán felkeltem,de beállítok most egy jó rendszert.
A másik pedig hogy új iskolában kezdek most és oda 1 óra az út reggel csúcsidőben több. Úgy néz ki most nem menekülök :/
A 7. válaszoló pedig érdekes dolgot mondott és igaz !Soma állítása igaz! Anyukámnak is oxytocint adtak be mielőtt születtem.És most mi lett?! :D
Nem ,egyébként komolyan megemberelem magam.
Mindenkinek kívánok sok pontosságot és remélem kevesebben kerülünk majd a percek csapdájába.
Te jó ég!!!!
7-es voltam.....
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!