Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek, ha az ember...

Szerintetek, ha az ember örökölt egy rossz tulajdonságot az egyik szülőjétől, azon lehet változtatni?

Figyelt kérdés
Ilyesmire gondolok- hirtelen harag. Úgy értem, most nyilván nem válik valaki helyette kötél idegzetűvé és sose húzza fel magát. Csak hogy lehet enyhíteni az ilyesmin?
2014. aug. 30. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
10-ig kell számolni, mielőtt ugrik.
2014. aug. 30. 16:04
 2/5 anonim válasza:

Persze, hogy lehet.

Erős akarattal bármit. Bennem is bennem vannak édesapám indulatai, de szerencsére megtanultam elnyomni ezeket az érzéseket.

2014. aug. 30. 17:49
 3/5 Bazita ***** válasza:
Nálam is akaratlanul elő szoktak jönni olyan dolgok, amiket szülőktől örököltem vagy tanultam el és én magam nem szeretem (bizonyos hangnem, hanglejtés, hozzáállás). Nehéz ezeken túltennie magát az embernek, de át tudjuk programozni magunkat.
2014. aug. 30. 18:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonságot nem lehet örökölni, csakis a habitust (vérmérséklet), a többit tanulod. Mivel nagyon kicsi kortól tanulod, és valüszínűleg azonosultál vele, azt hiszed, hogy a tulajdonságot magát örökölted.

A hirtelen harag pl. tipikus kolerikus vonás, ebből a kolerikaus alkat az, amit örökölhetsz. Egyáltalán nem rossz vagy negatív vonás, ne hidd. Csak tudni kell, hogy mikor, hogyan engeded ki, ill. hogyan kezeled.

Tudod, ha valakinek van ezer lova, akkor nem szégyellni kell az ezer lovat, hanem megtanulni vele élni - az ezer lóhoz erősebb karám, kertíés vagy kötőfék kell, mint háromhoz. :) De messzebb is lehet vele jutni, mint hárommal, ha okosan tudod terelni és vezetni őket. :)

2014. aug. 30. 19:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak most néztem meg, köszi a válaszokat!
2014. okt. 12. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!