Notórius késők! Hogyan öltétek meg rossz szokásotokat?
Talán sántít a kategória de én már belebetegedtem a késésbe.
Volt egy időszak amikor egy bűnözőhöz hasonlóan élveztem a késés izgalmát.Hogy dobogó szívvel futok a tanterem felé,benyitok és mindenki engem néz,mint egy szupersztárt a színpadon (természetesen tisztában vagyok vele hogy nem ezt gondolták).Aztán magyarázkodtam egyet de általában semmit,és vagy engedélyt kaptam a maradásra vagy nem.
Nem értettem soha hogy az emberek hogyan tudnak egyetlen egy ébresztőt állítani.Én mindet beállítom a telefonomon. Egyet mondjuk hajnalra,aztán haladok felfelé 5 vagy 30 percekkel.
Egy szó mint száz,rengeteg kudarcból kellet tanulnom a késésem miatt,de egyik sem volt olyan komoly hogy meggátoljon bármiben.Konkrétan olyan érzés mintha egy szabadlábon élő bűnöző lennék.
Persze volt időszakom amikor a mosdóban sírtam vagy hazaszaladtam a késéseim miatt,mert már nem tudtam vállalni mindazt amit okozott.
Sokat javultam egyébként.Úgy érzem a legnagyobb baj hogy kifogásokat kerestem és elszaladt velem a ló.Látva azt hogy nem történik akkora gond ha kések,többször eljátszottam a kártyáim.De mivel még csak a középiskolán vagyok túl,ezért tudom hogy ez még kis pálya.Például egy munkahelyen ezt nem tehetném meg,és nem is tettem,mikor dolgoztam.
Kíváncsi lennék ki mit érez és milyen történettel tud hozzájárulni a kérdésemhez.
Köszönöm és ne feledjük,jobb később mint soha. Bár sokszor jobb soha nem betolni a késő pofánkat mint akár egyszer is.
Ez egy elég jó megoldás viszont már ezt is eljátszottam.Úgy voltam vele hogy az én órám siet,biztos van még idom,erre nem volt.
De most újra megpróbálom! Köszönöm
Mindig hamarabb értem oda mindenhova, sosem késtem. Aztán az életem gyökeres fordulatot vett, PhD-s lettem, többé sehova se kellett időben odaérni (heti két órára csak), és nagyon közel lakom azóta a munkahelyemhez (ahol kötetlen a munkaidő és csak heti 3 nap kell bemenni fizikailag), és minden tömegközlekedés 3-4 percenként jár felénk.
Nagyon durván el vagyok csúszva az órával, egyszerűen ez megy 4 éve, nem tudok rajta változtatni...:/
27N
Én nagyon utálok várni a buszra/vonatra, és utálok jóval előbb odaérni egy meghatározott helyre, mint kell.
Ezért mindent az utolsó pillanatra hagyok, gyakran éppen hogy elérem a vonatot vagy a buszt, de sokszor meg éppen lecsúszok róla. Nagyon kellemetlen, mikor az orrom előtt megy el, de annál nincs jobb, mikor pont vele együtt érek oda az állomáshoz. Sokszor emiatt kések. Ezt a szokásomat nem igazán sikerült még lebirkóznom.
Nagyon kíváncsi lennék a születésed körülményeire. Ugyanis Soma Mammagésa szerint ha egy éppen szülő nőnek "gyorsítót" (oxytocint, a szülést beindító hormont) adnak be, és nem a természetre bízzák a szülést, akkor a születendő baba nagy valószínűséggel notórius késő lesz. Ugyanez lehet a helyzet, ha más módon megsürgetik a megszületést.
Amióta meghallottam ezt a feltevést, több ismerősömet is megkérdezve (akik állandóan késnek) helyénvaló az állítás... Roppant érdekes.
Az egyébként tényleg jellemző, hogy ha valahova a közelbe mész, inkább elkésel, mert sokáig tudod magad azzal nyugtatgatni, hogy "á, itt van a közelben, majd sietek kicsit..."
Én is késősebb lettem, mikor vidékről Budapestre költöztem. Otthon tudtam, melyik buszt kell elérnem, és tudtam, hogy ha az elmegy, nem jön másik csak fél óra múlva, azzal meg finoman szólva is cs*szhetem. Itt meg minden jár öt percenként, és ezzel nagyon jól meg tudom magam nyugtatni.
Igazából elhatározás kérdése. Van ismerősöm, aki szintén olyan, mint te, mondjuk neki az kellett, hogy egy elég durva dolog miatt kellett leszoknia a késésről. Megbeszélte a párjával, hogy találkoznak valahol, otthon halogatta az indulást, hogy majd mindjárt, majd mindjárt, a végén rohadt későn indult el, ráadásul valami baleset miatt dugó is volt, és késett vagy 1 órát. Nagy veszekedés lett belőle, főleg, hogy oda se csörgött, de nem tudott mit tenni, ő volt a hibás. Gondolom te ezeket el akarnád kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!