Milyen szavakat tudnátok mondani, amit csak a prolik szájából hallotok?
Házasság előtt: Barátom, barátnőm. Tudom, kétértelműek ezek a kifejezések, de szerintem még mindig jobb mint a "párom". A "páromról" mindig a zoknik jutnak eszembe.
Házasság után: Férjem, feleségem.
A párommal az a baj, h sokkal mélyebb jelentésű szó, mint azt sokan fel tudják fogni. Párja a gerléknek van, akik egy életre választanak. Emberek esetében akkor beszélhetünk párról, ha már 20+ éve együtt vannak és még mindig van köztük szeretet, tisztelet, megértés, harmónia, stb és a következő 20 évet is együtt képzelik el, mert máshogy nem is tudnák és számukra ez így tökéletes. Egy pár felét nem lehet pótolni.
Azok, akik együtt vannak, de csak ímmel-ámmal, mert nem akarnak egyedül lenni, megszokták együtt, félnek, hogy nem találnak mást, így kényelmesebb, anyagilag jobban megéri, kihasználják, megcsalják, nem tisztelik egymást, vagy fiatal szerelmesek rózsaszín ködben, akiknek a kapcsolata még nem állta ki az idő próbáját és ennek ellenére párnak nevezik magukat, olyan szinten degradálják le ezt az egyébként nagyon mély és szép jelentéssel bíró szót, h az sokszor fül- és szívhasogató.
A "párom" egy nagyon szép szó. Szebb, mint a "pasim" vagy "csajom" és ezek szinonimái, az biztos. A "barát" és "barátnő" sok helyzetben félreérthető és magyarázatra szorul.
Egyszerűen nem találtak ki ennél jobb szót, úgyhogy nincs más. Akinek nem tetszik, ne használja, de ne ez alapján ítéljen meg másokat.
A prolit meg legtöbbször csakugyan a felkapaszkodott prolik használják.
Itt sokan azt sem tudják mit jelent a proletár szó eredetileg, dolgos munkásember! aki nem segélyből él, hanem megdolgozik a kis pénzéért. Mellesleg manapság felsőfokú végzettséggel kevesebbet keres egy orvos, mint egy építési vállalkozó.
Szerintem azok a szavak, amik a Barátok közt, Való Világ és társaikban gyakoriak. Vagy névelő használata a tulajdonnév előtt.
Eszembe jutott erről egy vicc:
Alkoholista fickó kijön az elvonóról és elmegy munkát keresni.
A munkaközvetítőnél:
– Lenne egy munka építkezésen, napi 10 óra, kemény fizikai meló, szabad hétvége, szuper jó fizetés.
– Hmmm…hát, én most jöttem ki az elvonóról, ha sok fizetésem lesz, megint elkezdek majd inni a haverokkal, nem lenne jó. Valami más munka nincs?
– Hát, lenne egy másik, raktárosi munka, napi 4 óra, de minimálbérrel.
– Hú, hát, napi négy óra csak, az azt jelenti, hogy sok szabadidőm lesz, biztos megint elkezdek majd piálni a haverokkal, nem, ez nem lenne jó. Nekem valami olyan munka kéne, ahol nagyon sokat kell dolgozni, de nagyon kevés a fizetés. Lenne ilyen munkájuk?
– Hát éppenséggel lenne, de ahhoz felsőfokú végzettségre van szükség….
"kaparjá má gyorsabban te $zarszájú! - siessünk.
"ne tegyé paradicsomkecsöpöt a burgeremre te!" - köszönöm, de nem kérek ketchupot.
"jól össze te kinéztél tegnap a utcán!" - tetszett az öltözéked.
"ne ordíccsá te puffat testű!" - ne hangoskodj kérlek.
"beszóltál? igeeen? beszótáá?!" - te sértegetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!