Mit tegyek, hogy normálisan tudjak beszélni? Mi az oka?
Figyelt kérdés
Mindig is sokkal jobb voltam írásban, mint szóban. Baráti-családi körben rendesen beszélek mindenkivel, de suliban a tanár előtt nem jutnak eszembe a gondolatok, így hülye szavakat használok és össze-vissza beszélek. Ami az idegen nyelveket illeti, nagyon jól mennek, de ott is a beszéd a gondom. Nem a nyelvtan, nem a kiejtés, hanem hogy ha hirtelen kérdeznek és hosszú magyarázatot várnak azon a nyelven, olyan bénán adom elő magam. Ez nagyon zavar, szeretnék változtatni rajta, mert ezt is a család-barátok előtt normálisan beszélem, csak órán nem.2014. szept. 5. 15:06
2/6 anonim válasza:
A gyermekkorodban keresd az okot. Ott fogsz rálelni.
3/6 anonim válasza:
Ne aggódj, én tök ugyanilyen vagyok! Azzal tudsz magadon segíteni, ha minél többet gyakorlod. Túlságosan rástresszelsz, rágörcsölsz, illetve gátlásos vagy - akárcsak én általában - , ezért van ez a problémád.
A gyakorláson kívül esetleg megbeszélhetnéd a tanáraiddal is (legalábbis azokkal, akikkel jobb a viszonyod/jobban meg tudnál bennük bízni). :)
4/6 anonim válasza:
Ja igen, és valóban a múltadban kell keresni a probléma gyökereit.
5/6 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok. Mindig megpróbálok lassabban beszélni, mert én még hadarok is hozzá. Ha egy kicsit gondolkodsz mielőtt kimondod, és nem próbálod azonnal rávágni a választ, akkor a szavak is általában helyesen jönnek. Én is mindig megpróbálok rögtön válaszolni, hogy bizonyítsam, én tudom. De ez általában rosszul sül el. Otthon is próbáld begyakorolni, ott hogy, miképp szeretnéd mondani.
6/6 anonim válasza:
Egyszer az egyik osztálytársam megtanult 6.-ban egy verset. A szöveg jó volt, de annyira bizonytalanul mondta, hogy elrontotta. A tanár ( és 4-est adott neki) azt javasolta, hogy gyakorolja a beszédet a tükör előtt . És bevált. Én is ezt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!