Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan szerezzek bátorságot?

Honnan szerezzek bátorságot?

Figyelt kérdés

El kellene indulni az életben most azonnal, de nagyon félek, rettegek a világtól és az emberektől. A problémám csak annyi hogynem tudom honnan szedjek onbizalmat, végtelen bátorságot és energiát hogy hs meglátom az /első/ akadályt nem forduljak vissza.

azt mondják, kivonom magam az életből meg azt hogy el kéne higyjem magamról hogy értékes ember vagyok és hogy meg tudok mindent csinálni amit csak elképzelek.

Hogy kell hinni és bízni magamban???

segtsetek, magam alatt vagyok. koszonom

huszonéves de lelkileg infantilis fiú

2014. szept. 4. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Feltehetőleg nem akarsz még semmit, csak élvezni a semmittevést. Abban a pillanatban, hogy lesz feladatod, amit esetleg te adsz magadnak, minden megváltozik.
2014. szept. 4. 09:10
 2/8 A kérdező kommentje:
igen, már elegem van a "semmittevésből" ez egy kicsit erős de van benne valami
2014. szept. 4. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Hehehe, mielőtt válaszoltam megnéztem, hogy nem e én írtam ki ezt a kérdést a hajnali kelési sokkomban, de nem.

Őszintén szólva ez a mai napok egyik hatalmas szlogenje, hogy bízz magadban meg hogy igen is értékes ember vagy. No meg persze ez a nagy hülyeség, hogy ha nagyon dolgozol, érte bármit elérhetsz. Parasztvakítás, hogy azok, akik elbuknak ne a rendszert, hanem önmagukat hibáztassák. Ezekbe ne higgy, tegyél meg mindent, de a pakliban mindig ott van a bukás kártyája is. Ezeket a dolgokat bár a legtöbb esetben teljesen jó szándékkal, olyan emberek szokták adni, akiknek nincs jobb ötletük.

Senki nem értékesebb annál, mint egy hangyabolyban egyetlen dolgozó. Ugyan úgy működünk, önmagunkban kb. annyi hasznunk is van az össz társadalomra nézve. Így aztán az élet egy elég nagy szívás. DE ha jobban belegondolok, ha nem indulsz el, mert mindentől félsz, nagyon sok mindenről le fogsz maradni. Nagyon sok a szívás és szenvedés vár rád még akkor is, ha te mindent megtettél bukni vagy nagyon szenvedni fogsz, és ami még rosszabb igen gyakran fog ez megtörténni. Mégis, ha ezek a bukások nem történnek meg, csak ülsz és lógatod a lábad a szobában a külvilág zajaitól félve, elszáll ez a 60-70 év. Nem akarok rád ijeszteni, sokan mondják, hogy még fiatalok vagyunk és előttünk az egész élet. Ezzel azonban az, az igazság, hogy ha minden úgy maradna, ahogy most van (nem fog, de legyünk pesszimisták) még van hátra kb. dupla annyink, mint amit most megéltünk. Ez alatt kell felépítenünk valamit, amire majd halálunk előtt azt mondjuk, hogy majd' bele döglöttünk, de megérte, egy olyan világban ahol 5 forintért ölnek, mi talpon maradtunk (vagy elbuktunk és akkor tudjuk majd okolni a rendszert :D ).

Szerelem, Család, Barátok, Új ötletek, Utazások, ezek azok amikért minden nap érdemes felkelni, és még akkor is ha az első elhagy, a második szétszakad, a harmadik társaság eltűnik és így tovább akkor is, az emlék (meg ha fanyarú is) mindig ott marad. Meríts ezekből bátorságot.

Az én módszerem az a következő. Egy részről nem fogom feladni, inkább rontok a sorsomon, de azt nem hagyom, hogy azért mert itt mindenki mindenkit szívat és csak önös érdekeit nézi az a jövő, amit kitűztem ne következhessen be (tudom, hogy így én is csak a saját érdekemet nézem). Csakhogy a dolog másik oldala, hogy azért küzdök, és azért lehetek jó abban amit csinálok, mert előttem lebeg a jövőbeli családom képe. Talán sosem találom meg a lányt és az egész egy állom marad. Vagy talán már megtaláltam, de éppen most vesztem el, vagy félre értem őt és csak egy kicsit noszogatni kell még ehhez a családhoz (és ebben bízok a leginkább), de máris szerem őket és értük megéri fuldokolni az életben. Ha meg nem lesz családom, akkor B tervnek ott van a munka, és Európa, majd a világ beutazása, új sportok kipróbálása, új könyvek elolvasása, új nyelvek elsajátítása. Hogy minek, ha úgyis meghalunk? Azt nem tudom, de jobb, így mint úgy ezt te is érzed, ezért írtad ki a kérdést.

Remélem segítettem, ha beszélgetni akarsz, írj nyugodtan itt vagy privátban, az ilyenekre van időm.

Üdv.

2014. szept. 4. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a huszonéves, lelkileg infantilis fiúnak van némi esze is, akkor izibe' elhúz egy pszichiáterhez vagy egy pszichológushoz. Ott kikalapálhatják belőled a félszet, és helyretehetik a szüleid (elsősorban anyukád) nevelési hibáit. Most még lehet. Ha sokáig totojázol, akkor nem.
2014. szept. 4. 13:51
 5/8 A kérdező kommentje:

talán tényleg az lenne ha legjobb ha nem gondolkoznék semmit és egyszerűen belevágnék a dolgokba kedves "hosszú válaszoló" bár én ragaszkodom - ellentétben veled :D - ahhoz az állásponthoz hogy igenis mindent el lehet érni csak akarni kell, igaz, iszonyatos energiákat kell ezekhez megmozgatni... a hogyanokkal vagyok én bajban

kedves uccsó. igen, anyám utvefúróval verte szét az onbecsulésemet, apám pedig ehhez asszisztált - másik két tesóm sokkal rosszabbul járt, ok mindketten egy eroszakos parkapcsolatban szenvednek - és bár már nem haragszom rájuk, lehet ehgy jó pszichológus kellene tényleg... vagy lehet télleg csak a kedves "hosszú válaszolóval" elég lenne eg jó beszélgetés :D

2014. szept. 4. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Komolyan gondoltam, hogyha akarsz egy idegennel beszélgetni erről vagy akármiről, írj nyugodtan, kezdetnek agyalhatunk a mikénteken is,ha gondolod.

Én nem vagyok ilyen értelemben vett szakember, még csak az embereket sem igazán értem, de tapasztalatokkal ötletekkel talán tudok segíteni.

A hosszú válaszoló :)

2014. szept. 4. 16:45
 7/8 A kérdező kommentje:

És mi lesz az álmaimmal?

(holnap megy a privi :-) )

2014. szept. 4. 23:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne halgass masokra

A valasz bened rejlik. Mint mindenkibe ha masokra halgatsz igazabol nem leszel onmagad . Amikor irtad a kerdest azt is magadtol irtad.

2014. dec. 23. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!