Igaza volt-e Einsteinnek? Érvek-ellenérvek. "Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta. "
Én teljes mértékben egyet értek vele...
Érvek: nézz szét a közösségi portálokon - sok helyesírás tudatlan, műveletlen, emberi értékeket semmibe vévő "vagánnyal" találkozol, mindezt miért? Mert itt senki nem ellenőrzi őket.
Sokan elhisznek mindent, amit az interneten olvasnak, ez pedig erősíti a naivságot, butaságot. Fontosabbá váltak ezeknek köszönhetően a "menő" fényképek, a drága elektronikai eszközök, és elvesztek az igazi értékek. Otthon a párok nem egymással foglalkoznak, hanem a tv-vel, számítógépes játékokkal, telefonjukkal, ez pedig az elhidegüléshez, az érzelmek elvesztéséhez vezet és ez is valahol idiotizmusnak mondható. A szülők a telefonjuk, internet, számítógép miatt nem foglalkoznak a gyerekükkel -> olyan gyerekek nőnek fel, akik nem tudják mi az a szeretet, becsület és hasonlók.
Ellenérvek: aki rendesen tudja használni, ki tudja szűrni azt, hogy mik a valós tények, és mik a valótlanok, azok sokkal szélesebb látókörűek és műveltebbek lesznek, mint azok, akik ugyanezekre képesek, mégsem állnak rendelkezésükre technikai kütyük.
Én csak ezekre térnék ki :) Jó írogatást, imádtam az érvelő fogalmazást ;)
Igaza volt.
Érvek:
1. Majdnem mindenhol az emberek a mobilukat nyomkodják: otthon, iskolában, munkahelyen, étteremben, múzeumban, sportmérkőzésen, utcán, stb. Nem egyszer vettem már észre, hogy amikor valakivel beszélgetnék, nem rám figyel, hanem azt a r*hadt mobilt nyomkodja :@
2. Az emberek nincsenek rákényszerülve arra, hogy gondolkodjanak. Mert a Google és a Wikipedia mindenre választ ad. Elakadnak egy dologban, szinte bepánikolnak, és ha nincs okostelefon a közelben, már depressziósak lesznek.
3. Ma már szinte mindenki a barátaival interneten tartja a kapcsolatot, személyesen össze se futnak velük, vannak, akik inkább csak érdekből barátkoznak, mert neten az olyasmi méginkább kifizetődő.
4. Ma már igen sokan a szerelmi életüket és a szakításukat is Facebook-on játsszák le. Ez az összes közül a legszánalmasabb.
Ellenérvek:
Mint ahogy előttem szólók is írták, akik a technológiai újításokat képesek okosan, a maguk javára használni, de közben a barátaikról nem feledkeznek meg, azok számára az ilyesmik előnyt jelentenek majd és nem hátrányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!