Kakukktojás13 kérdése:
A "szeretlek" szó ellentéte nem a "gyűlöllek", hanem a "szerettelek". Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
2014. aug. 29. 22:12
11/16 anonim válasza:
Kérsz kávét?
Kértem.
Zseniális...
12/16 anonim válasza:
En "szerettem" valakit ég "gyülölet" lett belõle!En ezt tartom a szeretlek szó ellentétjének
13/16 anonim válasza:
A szeretlek objektív, értelmezési ellentétje: nem szeretlek.
Szubjektív módon sem a " gyűlöllek". Mivel ha valakit nem szeretek, az még nem azt jelentheti hogy gyűlölöm. Ezen szó, avagy inkább fogalom egy roppant tagolható értelemmel bír. Lehet ezt kategorizálni, szintekre osztani. Szeretlek, imádlak, kedvellek, utállak, gyűlöllek, nem szeretlek stb.. Lényegében az ilyen jellegű, érzelmeket kifejező igéknek, nem nagyon van szubjektív ellentétjük.
14/16 anonim válasza:
De ahogy a 8-as írja, van logikai: A predikátum letagadását a 'nem' szócskával elégítjük ki, ha ezen p ige. Tehát: Szeretlek-nem szeretlek
15/16 anonim válasza:
szerintem a "szeretlek" ellentéte a "gyűlöllek, utállak"
16/16 anonim válasza:
A szeretlek szó ellentéte, hogy nem szeretlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!