Zakos kérdése:
Mi a sértődékenység pszichológiája?
Figyelt kérdés
Újabban ezt kezdem észrevenni magamon, vagy nevezhető túlzott érzékenységnek is. El tudom fojtani, de azzal csak ártanék magamnak, így nem vagyok rá hajlandó. Hogy tudnám megoldani ennek az OKÁT, vagy egyáltalán rájönni, hogy mi is ez?2014. aug. 21. 20:19
1/6 anonim válasza:
Oka: elégedetlenség önmagunkkal.
2/6 anonim válasza:
Csatlakozom 1-hez, hozzáteszem, a túlzott önimádat mellett, a kisebbségi komplexus.
3/6 anonim válasza:
Ne is törődj vele,tarts ki!!!
Túl igényesség,legyél is az,én is ilyen vagyok.
Amióta kitartok e mellett,jó az életem.
4/6 A kérdező kommentje:
Miért ne törődjek egy olyan problémával, aminek gyakorlatilag én vagyok az oka? Ezzel szerintem nem lehet nem törődni.
Köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 21. 21:42
5/6 anonim válasza:
A kérdező gondolom azért szeretné ezt megoldani, mert ő is tudja, hogy a sértődései mértéke nincs összhangban a kiváltó okaival. Szóval: de, igenis törődjön vele :D Az extra sértődős embereket idővel hisztérikának gondolják, vagy elkényeztetettnek. Kedves kérdező, hány éves vagy? Ha kamaszkorban vagy, akkor ez is magyarázhatja a túlzott sértődéseket, és akkor gyakorlatilag hormonális eredetűek ezek az érzelmi ingások. Gondolkodj el rajta, hogy milyen dolgokon sértődsz be általában: ha úgy érzed, nem foglalkoznak veled /elhanyagolnak számodra fontos emberek; ha nem kapsz meg valamit; ha valaki kritizál vagy szembesít a hibáiddal, stb. Szerintem különböző sértődéseknek különböző oka/háttere lehet.
6/6 anonim válasza:
önbizalomhiány. rosszul fogadod a kritikát, mert belül félsz, hogy igaza van a másiknak (ugye csak az esik rosszul, amiben van igazság...), nincs annyi önbizalmad, hogy lerázd magadról egy vállrántással a vádakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!