Emberek. Mi miért tudunk jobban fotózni, videózni, mint a nők?
Sok nőnek megnéztem az alkotásait, és én számomra nem tetszenek, amiket művelnek. Én eddig ha egy nőnek a videóját, fotóját láttam, az számomra nem mesteri munka, csak egy fénykép, videó, amiben csak mozgatja a képet, amiből nem nagyon lehet látni valamit. Miért van az, hogy a férfiak jobban tudják használni a fényképezőt, videokamerát, mobilt a kamerázás miatt? Én is közéjük tartozom.
Kort is írjatok.
16/F
Azért én kíváncsi lennék a kedves kérdező munkáira, mert van egy olyan érzésem, hogy egy pillanat alatt mindegyik darabokra szedhető. Ha tényleg ennyire magabiztos vagy, linkeld már be pár videódat.
Kérlek nézd már meg a férfi, vagyis inkább fiú korosztályod youtube-os tevékenységét. Vállalhatatlanul gyatra. A legnépszerűbb youtube-osok között meg ugyanúgy találsz nőket is. Profi fotós ismerőseimnek is nagy része nő. Együtt dolgozok egy nő vágóval is. Elismerem, ha az utca emberének a kezébe nyomsz egy kamerát, akkor minden bizonnyal a férfi hamarabb feltalálja magát, mint a nő, de ez csak a műszaki érdeklődés és kompetencia kérdése. Én ugyan férfi vagyok, de ahogy előttem is írták, kicsit nagyképűnek gondolok egy ilyen kijelentést a te korodban, még akkor is, ha bizonyos élethelyzetekkel lehet racionalizálni a kérdést.
Ahogy már írták, nem lehet így általánosítani. Sok nőre egyszerűen nem igaz ez a kijelentés és az is igen szubjektív, hogy aki minősít, annak mik a viszonyítási pontjai, mennyire van igaza.
Viszont van egy olyan hímsoviniszta szemlélet a világban, ami sugárzik ebből a kérdésből is, hogy a nők ehhez nem értenek, ehhez buták, erre alkalmatlanok. Nagyon sok lány neveltetését elcseszi a környezetük a klasszikus lány szerep és sztereotíp lányos tulajdonságok erőltetésével és emiatt nem foglalkoznak olyan dolgokkal, amikben a közvélemény szerint a fiúk jobbak, ezért aztán nem is lesznek jók benne és igazolják, amit beléjük nevelnek. Ha a szülők/rokonok nem csak a fiúkkal szerelnek autót, számítógépeznek, fényképeznek, hanem a lányokkal is és segítik őket a fejlődésben ahelyett, hogy azt mondják nekik, hogy azért nem megy, mert ők lányok és babázgassanak csak tovább, akkor a lányok is vannak olyan jók benne.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!