Lányok csak én tapasztalom ezt? Fiúk mi a véleményetek erről?
Csak felénk van az, hogy a 20-25 éves srácok nagy többsége nem is ismerkedik velem, ha megmondom, hogy nem szeretnék komoly kapcsolatot. Én tényleg egy nyitott ember vagyok, szívesen ismerkedek, barátkozok másokkal és nem értem, hogy a fiúknál ez miért nincs így. Szinte felszínes ismertség után egyből megkérdezik, hogy van-e esélyük nálam, vagy valami hasonló. Ha képes lennék elkötelezni magam sem tudnám megmondani mindjárt az elején, hogy kinek adnék esélyt. Ezért általában azt mondom nekik, hogy nem akarok kapcsolatot. Sokan attól a ponttól kezdve távolságtartóak lesznek és már nem is keresnek.
Ez nem a "minden pasi csak szexet akar" probléma, mert érzékelik, hogy én nem zárkózok el tőle, persze ahhoz is kell egy bizonyos fokú ismertség, meg bizalom.
Mi válthatja ki a srácoknál ezt a kapcsolatmániát? Más is ezt tapasztalja?
én is tapasztaltam már ilyet, még neten is.
Beszélgetek egy sráccal, egy ideig levelezünk, tök általános témákról aztán megkérdezi hogy van-e esélye. Mindig azt mondom hogy nem ismerjük egymást eléggé ehhez, nem akarok most belemenni egy komoly kapcsolatba, erre lelép. Interneten ez még érdekesebb, azt se tudják hogy nézek ki, de még a nevemet se, nem osztok meg ilyesmiket. De ha nem akarok kapcsolatot akkor már nem is érdekli őket semmi.
egy pali dugni akar. ezt kétféleképpen érheti el.
1 egyéjszakás (másképp viselkedik igy)
2 kapcsolat
te ezt állítod: " Ez nem a "minden pasi csak szexet akar" probléma, mert érzékelik, hogy én nem
zárkózok el tőle "
de milyen alapon veszed azt, hogy érzékelik? megmondtad nekik, hogy akár az is megeshet? nem hiszem. ezáltal, mivel visszautasítottad őket így nem próbálkoznak többet.
1-es: igen, nekem is volt, hogy tapasztaltam neten is.
2-es: volt már, hogy szóbajött és megmondtam neki az álláspontomat, de ugyanúgy lelépett. Ezenkívül azért megkülönböztethető, hogy egy tartós kapcsoltot várna tőled, vagy csak dugni akar. Szerintem ezt a lányok/nők többsége kiszűri.
#3-nak van igaza. (ezt férfiként mondom). A férfiak a legritkább esetben akarnak barátkozni egy lánnyal. Akkor is csak azért mert valami miatt nem kerülhet szóba több.
Ha egy férfi ismerkedni kezd egy nővel akkor párt keres vagy kalandot. Havert/barátot talál a férfiak közt.
Köszönöm a válaszokat :)
Igazából nincs problémám, csak elgondolkoztam ezen a dolgon. Valójában ez az egész hozzáállás egy kicsit kiábrándító szerintem, hogy ha egy férfi/fiú ismerkedik veled, akkor annak mindenképp valami célja van. De hát ilyen a világ, ezen nem nagyon tudunk változtatni.
Ismerek egyébként pár kivételt, de ők vagy úgymond tapasztalatlanok, vagy jól működő párkapcsolatban élnek.
Azért ettől árnyaltabb a kép picivel, hogy a férfiak mindig akarnak valamit...
Viszont jó eséllyel tényleg 99%-ban olyanokkal találkozol, akik akarnak valamit, mivel ők éppen azért járnak különféle szórakozóhelyekre, összejövetelekre stb. hogy ott lányokkal ismerkedjenek (komoly/komolytalan célokra). A neten is hasonló a helyzet. Én pl. itt sose szoktam privátot küldeni, vagy ha kapok, akkor 2 mondattal udvariasan rövidre zárom a dolgot. Aki viszont már eleve belemegy egy csevegésbe/hosszabb levélváltásba az tényleg akar valamit.
Márpedig, a "nem szeretnék komoly kapcsolatot" kifejezést a lányok 90%-ban elutasításként használják, emiatt mi férfiak ezt úgy is kezeljük. Ha valaki ismerkedni akar, akkor ez az a pillanat, amikor ideje továbbállni és más lányt becserkészni, ami teljesen érthető.
Ha a másik oldal nézőpontját is megértenéd, akkor ki se írtad volna a kérdést. Amikor valaki ismerkedni akar (bármilyen kapcsolat céljából), akkor értelemszerűen azokra szánja az idejét/energiáját/(pénzét), akikből még "lehet valami". Minek pazaroljunk napi 1-2 órát olyannal való csevegésre, aki úgy viselkedik, mint aki semmit se akar (max. barátságot, de az ember örül, ha a meglevőkre jut ideje, felesleges az X+1-kel is vesződni), amikor ezt az időt arra is lehet használni, hogy valami értelmesebbet csináljunk.
És miért "szinte felszínes" ismertség után próbálkoznak be?
Ez is teljesen egyértelmű. Ha az ember sokáig húzza-nyúzza a dolgot, akkor "friend-zone" lesz, nem kapcsolat, másrészt pedig itt is felbukkan az idő és erőforrások optimális kihasználásának problematikája (például, ha valakinek 2 hét szabadsága van, akkor nem fog ebből 1 hetet olyan csajra pazarolni, aki már 1 óra/nap után lepattintotta; de szórakozóhelyen is ez a helyzet: minek vesződjön valaki 1 olyan lánnyal, aki elmondta, h nem akar semmit, amikor u.ennyi idő alatt 10 másiknál is bepróbálkozhat és így nagyobb eséllyel jár sikerrel).
És ismétlem, ez nem "kapcsolatmánia"! Csupán arról van szó, hogy a férfiak nem azért ismerkednek idegen lányokkal/nőkkel, mert nem akarnak tőlük semmit. Idegen férfiakat se szólítgatunk le, mert barátkozni akarunk...
Ennek ellenére szerintem létezik férfi-nő barátság, de azt a körülmények alakítják ki, és sose (vagy extrém ritkán) indulnak úgy, hogy az egyik fél fel akarta szedni a másikat...
Ennyi szövegelés után most inkább nem megyek nagyon bele abba, hogy a népszerű tévhittel ellentétben miért nem megy bele minden férfi a "nem komoly" kapcsolatokba. (Csak címszavakban: k***nak tartja a lányt; annyira nem tartja vonzónak; tényleg komoly kapcsolatot keres; ellenkezik az elveivel stb).
26F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!