Mi a véleményetek a pontatlan emberekről?
25-60 perc az rengeteg idő. 5-10 perc még belefér de ha ilyen sokat késik ajánlom hogy nyomós indoka legyen.
2014. aug. 21. 11:29
Nem igazán értem, mi a kérdés lényege, milyen válaszokat vársz. Szerinted van olyan, akinek az a véleménye, hogy imádja, ha megvárakoztatják?
2014. aug. 21. 11:34
Elég sok állásinterjún voltam már életem során. Azt tapasztaltam, hogy mindig, mindenhol megvárakoztatják az embert. Először én is kerestem a miérteket, majd egy idő után rájöttem, ez nem véletlen.
Úgy gondolom, hogy ez is egy fajta előszűrés a stressz tűrésre, valamint kíváncsiak a reakcióra.
Soha nem tettem szóvá a késést, viszont én mindig pontos voltam. Nem kirívó eset az ami veled történt. Ezt ezentúl is kalkuláld majd bele.
2014. aug. 21. 11:42
Ha figyelmen kívül hagyjuk az indokolt késést (ebben az esetben természetesen elnézést illik kérni és magyarázatot adni), akkor ebből már lehet levonni bizonyos következtetéseket. Nekem az a tapasztalatom, hogy aki indokolatlanul várakoztat meg másokat, az udvariatlan, semmibe veszi a másik embert, megbízhatatlan, link, stb. Nem lehet komolyan venni, nem érdemes sokat foglalkozni vele.
2014. aug. 21. 11:45
5/14 A kérdező kommentje:
2-nek:
Ha én megbeszélek valamit X időre, akkor inkább 10 perccel korábban, mint 1 perccel később vagyok ott azzal akivel megbeszéltem.
Az meg nonszensz, hogy az interjúztató akkora sötétség, hogy még teli szájjal nyomja is, hogy pl. fodrásznál volt:D
Szóval biztosan bennem van a hiba:D
6/14 A kérdező kommentje:
3-nak
*Úgy gondolom, hogy ez is egy fajta előszűrés a stressz tűrésre, valamint kíváncsiak a reakcióra
Most mondjam meg neki reakcióra, hogy a jó nagy neveletlen tuskó vagy barátom, akinek nem tanították meg, hogy a pontosság az alap egy munkahelyen, akár interjúztató vagy, akár felvételizendő? mert a minimum az, hogy ha lebeszélsz egy időpontot akkor percnyi pontosan érkezz rá:D
Én is inkább előbb érkezem, mint későn. Szégyen az amikor valaki késik, max. 15 percet el lehet 1 szer nézni...
2014. aug. 21. 13:07
Engem is idegesít a késés, de nem lehet egy szavam sem, mert én is mindig mindenhonnan elkésem. Fogalmam sincs, hogy csinálom, akármilyen korán is kelek fel, akármilyen korán is indulok el otthonról, késés a vége. A legdurvább az majdnem egy órás késés volt. :/ Nagyon szégyenlem magam, de mindig összejön. Ritkán fordul elő, hogy előbb érek a helyszínre a megbeszélt időpontnál.
2014. aug. 21. 13:16
Ő megteheti, hogy késsen, kevés munkáltató vagy hr-es áll hozzá ehhez emberileg. Amúgy is rászánnád azt az időt, nem?
2014. aug. 21. 14:42
Én 5 perc késéstől is idegbajt tudok kapni. Ha megbeszéltünk valamit, akkor én elvárom a pontosságot.
2014. aug. 21. 15:06
Kapcsolódó kérdések: