Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak az én hibám, hogy középis...

Csak az én hibám, hogy középiskolában nincs egy haverom se?

Figyelt kérdés

3 éve járok ide, és a legelején, amikor 9. osztály elején először találkoztam velük, ők már akkor jól elbeszélgettek meg elvoltak egymással, én meg csak álltam, ültem, mentem utánuk, nem beszélgettem senkivel. Később se beszélgettem sokakkal, maximum csak úgy egy-egy emberrel egyszerre.

De akikkel megpróbáltam, nem jött össze, mert lekoptattak.

Pl. egyik fiú osztálytársamnak az volt a baja, hogy nincs közös témánk. Aztán más osztályokkal is megpróbáltam, egyik osztályban mondjuk azért utáltak meg, mert 1-2 embernek eléggé megmondtam a magamét egyszer. Volt akiknek az volt a baja, hogy nem hasonlítunk, volt akinek meg fogalmam sincs mi volt a baja, semmi rosszat nem szóltam neki, de nagyon kerülni próbált engem mindig az életben.

Ezenkívül valamelyik osztálytársam megláthatta egyszer hogy a nadrágomban turkáltam valamiért, és természetesen ebből is pletyka lett.

1-2 ember van, akikkel néha csak facebookon, de tudok írogatni, viszont ők se nagyon haverok, élőben köszönnek maximum.

2014. aug. 19. 17:37
 1/4 A kérdező kommentje:
18/F
2014. aug. 19. 17:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért ebbe a kategóriába rakódott a kérdésem, én nem ide akartam.
2014. aug. 19. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát sajna az elején ezt elrontottad azzal, hogy nem beszélgettél velük, csak álltál meg követted őket csendben, ezért valószínűleg egy idő után már idegesítővé és cikivé váltál a számukra. Ha már a kezdetektől beszélgettél volna velük akkor még közös témátok is lenne.

Szerintem ez már veszett ügy, mert mindenkinél az "idegesítő" kategóriába raktad magad, akit lehet piszkálni is.

Más nem tudsz tenni, vársz a középsuli végére és ha továbbtanulsz akkor ott jobban próbálsz szocializálódni, szerezhetsz még ott barátokat. Sok sikert! :)

2014. aug. 19. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg én is így fogok járni.... Szerintem is fontos az első benyomás, hogy mikor 9.-ben az első nap vagy a gólyatáborban, hogyan viselkedtél velük mikor először találkoztatok. Általánosban volt pár barátom, de akkor sem voltam túl kedvelt az osztálytársaim között. A gimiben ezért úgymond jól akartam indítani, barátokat szerezni, nyitottam, barátságosabbnak lenni, de nem ment. Én nekem ez az egész barátkozós dolog nem megy. Eleinte még ők is próbáltak velem beszélni és én is velük, de mindig kényelmetlenül éreztem magam ilyenkor. Nem tudtam mit kéne mondanom, hogy miről beszéljek vagy nem tudom...zavarban voltam. Olyan is van, akivel egy szót sem beszéltem egész évben. Még a házit sem mertem megkérdezni. Nagyon nem szeretem a páros, csoportos feladatokat mert én mindig egyedül vagy utoljára maradok, nincsenek barátaim az osztályban. Lehet, hogy én vagyok a hibája, jobban kellett volna igyekeznem, de én ilyen vagyok, én nem tudok...nekem ez egyszerűen nem megy. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, nem piszkáltak, bántottak egyszer sem (általánosban mások igen, de az már hál' istennek elmúlt). Nagyon rossz, hogy nincs egy barátom sem az egész osztályban, sőt igazából azon kívül sem. Próbáltam változtatni, de ez nem egyszerű... Idén megyek 10. osztályba és lehet, hogy még van 3 évem barátkozni, de már mindenki jóban van valakivel, vannak barátai és ha eddig nem kellettem senkinek akkor szerintem már most sem fog változni a helyzetem...
2014. aug. 19. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!