Mi miatt van nagyon sok ilyen ember?
Oly sok ismerősömtől hallom, hogy szívesen megölnének valakit, s van olyan is aki megenné brr....
Szerintetek mitől vannak ezek a gondolatok? Mi váltja ki?
Egyszerű. Ha téged valaki olyan szinten bánt, hogy tönkremész, akkor természetes reakció ha ezt mondanád. Objektíven elméletben "akit megölsz, nem bánthat".
Egyetértek, nem helyes. De attól még ez a kiváltó ok.
Egyik barátnőm konkrétan ezt mondta egyszer:
"Itt van megint xx. Egyszer átvágom a k...rva torkát."
A lány bűne annyi volt, hogy a barátnőm által kiszemelt fiúval járt.
Mit mondjak, megfagyott az ereimben a vér, és én nagyon utálom, ha valaki ilyeneket mondogat, pedig tudom, hogy általában nincsen "súlya". Olyan, mintha kapnál egy kis ízelítőt az emberekben lakozó sötétségből.
Megenné? Hát ez mindenesetre érdekes :D
Egyébként szerintem onnan jön, hogy rengeteg az erőszak, meg a brutalitás a mai világban, a filmektől kezdeve a híroldalakon keresztül a nyílt utcákig. Ezért kezdi el foglalkoztatni az embereket.
Szinte csak ehhez hasonló dolgot ont a média, amitől szinte minden ember megtanulja, hogy "ez" a megoldási mód. Másrészt tehetetlenségében is mondják ezt az emberek, de nem komolyan. De valahol mégis komolyan, hisz mennyi gyilkolászás és társai vannak.
Rosszabb a mai emberek idegrendszere, az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!