Jogosan esett rosszul a pénztáros beszólása a településem kis boltjában?
Legalábbis én egy gúnyos beszólásnak vettem.
Múltkor tettem fel egy olyasmi kérdést, hogy egész nyáron zabáltam az édességeket amiket onnan vásároltam, szóval valószínűleg megszokta már, hogy szinte naponta odajárkáltam és elköltöttem édességekre 1500-2000 Ft-ot. Mostanában meg ugye úgy döntöttem abbahagyom ezt.
Tegnap mentem újra a boltba, hogy csak egy doboz kakaót veszek, mást nem. Erre a pénztárnál beszólt a pénztáros nő, aki ott van általában, hogy "na hol van most az a sok édesség?".
Ez nekem valahogy rosszul esett, taplóságnak éreztem, és fizetés után mentem jó gyorsan ki inkább, vissza se akarok oda többé menni. Megyek másik boltba.
Azért van ott, de nem egy robot. Ö is beszélgethet emberekkel, nem de? Amúgy az édességeket vehetted volna másnak is, gyermekednek pl.
Semmi taplóságot nem érzek a "beszólásán", egyszerűen csak beszélgetni akart veled.
Szerintem nem akart megbántani, csak fura volt neki, hogy mindig édességet veszel, aztán most meg nem.
Nem volt ez beszólás, egyszerűen csak hozzád szólt.
Ne csinálj belőle nagy ügyet.
Igen, mindenképpen menj másik boltba, ha ilyen primitív tróger eladójuk van. A bolt tulajdonosát is biztos ismered, nyugodtan szólhatsz neki a beszólásról, ha találkozol vele.
Mint fogyasztó te soha de felejtsd el: a saját pénzedért te személyesen dolgoztál meg, nem peidg bankot raboltál, így a kereskedelemben is viselkedhet valaki ilyen primitíven még viccből sem, falun, de városon sem.
Ugyanígy kell viselkedj akkor is, ha az eladók túl passzívak, észre sem vesznek téged, húzzák a szájukat és/vagy pletykálnak/telefonálnak, ahelyett, hogy téged rendesen (ajánlatokat téve) kiszolgáljanak és így a bolt jóhírét emeljék.
Fogyasztóvédelemben szakgyakorlatoztam évekig és több törvényvől is vizsgáztam, viszont bárki bemehet vagy telefonálhat a fogyasztóvédelemhez és ők boldogan felvilágosítanak a kereskedelmi és fogyasztói jogokról, illetve szakkönyveket is ajánlanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!