Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan esett rosszul a...

Jogosan esett rosszul a pénztáros beszólása a településem kis boltjában?

Figyelt kérdés

Legalábbis én egy gúnyos beszólásnak vettem.

Múltkor tettem fel egy olyasmi kérdést, hogy egész nyáron zabáltam az édességeket amiket onnan vásároltam, szóval valószínűleg megszokta már, hogy szinte naponta odajárkáltam és elköltöttem édességekre 1500-2000 Ft-ot. Mostanában meg ugye úgy döntöttem abbahagyom ezt.

Tegnap mentem újra a boltba, hogy csak egy doboz kakaót veszek, mást nem. Erre a pénztárnál beszólt a pénztáros nő, aki ott van általában, hogy "na hol van most az a sok édesség?".

Ez nekem valahogy rosszul esett, taplóságnak éreztem, és fizetés után mentem jó gyorsan ki inkább, vissza se akarok oda többé menni. Megyek másik boltba.

2014. aug. 19. 11:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
én pozitív dolognak tartom ha megjegyzik mit szoktam kérni, pl mikor a dohányboltban kérés nélkül tudják milyen cigit szoktam venni.
2014. aug. 19. 13:09
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Volt olyan hogy haverommal nagyon jó napunk volt és 6-szor mentünk vissza egy kisboltba fagyit venni. Nekünk is megjegyezték. Mi nevettünk rajta :D

Nem bunkóságból mondta, csak beszélgetni szeretett volna :)

2014. aug. 19. 13:33
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Itt az élő példa, amikor egy komplexusos nyomoronc másokra vetíti ki a saját kisebbségi érzését. A nő csak egy totál ártatlan dolgot mondott, de te már beleláttad, hogy lenéz, megvet, undorodik az édességmániád, a túlsúlyod miatt... holott ezeket te érzed és nem ő.
2014. aug. 19. 14:17
 14/17 anonim ***** válasza:
53%

Annyira naivak vagytok. Igen, nyilván beszélgetni akart. Nyilván csak azt akarta, hogy jó napod legyen, nehogy elfelejtsd a csokit.

Sajnos az emberek többségéből hiányzik az empátia. Tök jó lenne, ha az lenne, amit írtok, de sajnos nem az van.

2014. aug. 19. 14:51
 15/17 anonim ***** válasza:
59%

Ezt a kérdést már feltetted egy-két napja, csak máshogy.

13: Igen, komplexusos, de nem nyomoronc.

Egyébként csak ennyiről van szó. Kis falu és megpróbált szóba elegyedni veled. Gondolom te is falusi vagy; nálunk természetes ha elmegyek a postára, vagy a boltba akkor beszélgetünk. Főleg ha még az eladó is helybéli. Nem értem, hogy miért vagy ilyen, kérdező (vagyis de, de az más tészta).

2014. aug. 19. 14:58
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha a pénztáros beszólására ott a boltban többen is rád néztek, akkor megértem hogy kicsit elszégyellted magad... és rosszul esett a beszólása. De azért nem kéne ennyire túlreagálni a történteket. (Azt mondanám, hogy 12 éves korig elfogadható ez a hozzáállás.)

Amúgy pedig az nem is beszólás volt, hanem csak látott annyi értelmet az arcodon, hogy megszólítson, mert:

1., Nem jól megy a bolt és kéne oda 1-2 potenciális vásárló. Aki nagyobb mennyiségben vásárol.

2., Vagy már órák óta nem beszélt senkivel és örült volna, ha mondasz neki valami biztatót.

3., Szinte hihetetlen, de az eladók többsége ilyen. És nem azért csinálják, hogy elijesszenek, hanem pont ellenkezőleg.

Egyetlen jó dolog van az egészben: Az, hogy nem a pénztárosnő volt a sértődékeny.

Mert nekem már volt szerencsém olyanban is. Hiába ö kezdte a beszélgetést, egyszerűen mindenért és mindenkire megsértődött.

Nem is bírta sokáig. De a bolt se, mert elpártoltak onnan a vásárlók.

Szedd össze magad és ne itt sírjál/duzzogjál, mint egy csecsemő!

Nehogy már egy ártatlan kérdéstől ennyire sérüljön a lelked!

-Ezeket csak jóindulatból mondom, mert nagyon-nagyon (és még annál is jobban) fárasztó tud lenni egy sértődékeny ember.

Ha annyira kínosnak és cikinek érzed, akkor:

a., -Nem mész oda többet,

b., -vagy odamész és meg se hallod a szerinted sértő beszólásait,

c., -vagy megtanulsz kommunikálni az emberekkel. Igen, azokkal is, akik nem kérnek engedélyt, hogy hozzád szólhassanak.

2014. aug. 19. 22:28
 17/17 anonim válasza:
Jesszusom ilyen gyerekes dolgot is rég hallottam már! Miért lett volna beszólás? Ilyenkor kedvesen vissza mosolyogsz rá d abból sincs tragédia ha netalán válaszolsz is neki... Ha sértésnek veszed arról csak te tehetsz és szerintem a pénztáros nő jogosabban vehette volna a szívére hogy megszólított te meg válaszra sem méltatva elrohantál. Jézusom tudom hogy már sokan megírták ezt előttem de ezen most agyon felhúztam magam hogy ilyen emberek léteznek....
2014. nov. 25. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!