Miért olyanok a pénztárosak, hogy még be se tudtam a felét pakolni a szatyrom, táskámba, már dobálja a másik vevő cuccait mellém? Nem tudnak várni 10 mpet?
Vagy addig szépen nem fizetek, amíg be nem pakoltam?
Mert letolja gyorsan amit vettem, és mondja, hogy 2ezer 6 száz!
És kifizetem, de még a felét se tudtam elrakni, és már tolja oda a következő vevő dolgait!
Én vagyok a hülye, és addig nem fizetek amíg el nem pakoltam? Akkor nem tudnak ida szórni dolgokat?
Azért nem tudnak várni, mert folyamatosan figyelik a sebességüket, ki van elemezve, hogy óránként hány terméket húznak le. Ha keveset, akkor kapják a figyelmeztetést, sőt, akár ki is rúghatják érte.
Nem azért kapkod és siet, mert nincs jobb dolga, hanem mert potenciálisan a munkahelyét veszélyezteti vele. Nekünk a tesco-ban minden héten ki volt rakva a lista, és bekarikázva azok, akik nem teljesítették a kvótát. Amennyiben többször is baj volt, bizony mehettél keresni új munkahelyet...
Ezért van az, hogy amennyiben kapásból nem adod oda a pénzt, a kasszás már üti is magát be szünetre, különben romlik az aránya.
Inkább próbálj neki segíteni, hogy egyszerűbb legyen a dolga, és pakolj ahogy tudsz. Neki is, neked is jobb lesz :)
Jobb boltokban erre van az, hogy van egy ilyen ide-oda hajtható terelőlemez, ami szétválasztja az előző vevő még el nem pakolt cuccait a következő vevőétől.
Szerintem azzal, hogy nem fizetsz, amíg el nem pakolsz, jelentősen lassítod a pénztáros munkáját, ami kiszúrás vele és a többi vevővel szemben is, nem szép dolog. Szerintem nem csak 10 mp-ről van szó, az ember időérzéke csalóka. Ha minden vevő így csinálná, te is sokkal később kerülnél sorra. Persze alkalmazhatnának több pénztárost és lehetnének rövidebbek a sorok, de akkor azt a bérköltséget ki kéne termelni valahonnan - gondolom, te se akarsz többet fizetni.
Olyan gyorsan pakolok ahogy lehet, de nem dobalhatom be a konzervet a paradocsim melle, osszetorik!
De a Pénztáros lehuzza 5 mp alatt mindet!
És ott egy halom áru előttem, 2 kezemmel nem tudom 5 mp alatt bevarazsolni a szatyorba!
Auchanban ilyet nem tapasztalok, bár ott van idő bepakolni a kocsiba, mert a pénztáros nyugisabb tempóban húzza le a dolgokat, meg egyébként is jóban vagyunk vele, kicsit poénkodunk, dumálunk.
Aldiban, Lidlben viszont nagyon géppuska kezűek a pénztárosok, mondjuk ott a vonalkódok is akkorák, h nem kell 5x odatenni az olvasóhoz, simán beveszi elsőre a gép.
ha nagyobb a sor, akkor meg tudom oldani, h szisztematikusan pakolom az árut a szalagra, elsőre a nehéz dolgok, aztán az apróbbak. van amikor a nem törékeny termékeket egyszerűen belesöpröm a kocsiba, mert kicsi a pakolótér is ráadásul.
amúgy nekünk még sehol nem szóltak be amiatt hogy fizetés előtt tettem el a dolgokat a kocsiba, szatyorba.
biztos nézik a szintidőt bizonyos boltokban, talán ezért is ez a nagy sietség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!