Miért olyanok a pénztárosak, hogy még be se tudtam a felét pakolni a szatyrom, táskámba, már dobálja a másik vevő cuccait mellém? Nem tudnak várni 10 mpet?
Vagy addig szépen nem fizetek, amíg be nem pakoltam?
Mert letolja gyorsan amit vettem, és mondja, hogy 2ezer 6 száz!
És kifizetem, de még a felét se tudtam elrakni, és már tolja oda a következő vevő dolgait!
Én vagyok a hülye, és addig nem fizetek amíg el nem pakoltam? Akkor nem tudnak ida szórni dolgokat?
#5 A kiskereskedők nyugodt szívvel benyúlják az aprót, fintorognak, ha 3 üveg sörnél többet veszek, és úgy néznek mintha pont az ő kis sarki boltjukat akarnám kirámolni a 2 karton Kőbányai, meg a polcnyi zacskósleves miatt, pedig nincs horgas orrom, és cigány se vagyok. Na bumm.
Teljesen mindegy hol vásárolsz, az eladó mindig a saját hasznát fogja nézni, legyen az 250ft benyúlt visszajáró, vagy 5mp "idő-javítás" a Tescoban.
Én eleve úgy megyek a kasszához, hogy a pakoláshoz megfelelő sorrendben teszem oda az árut (kemény, nem sérülékeny, nehéz/nagy dolgok elöl, a hordozó ("erős szatyor" ) pedig elő van készítve, ezért minden gyorsan a helyére kerülhet.
Ha viszont ennek ellenére gyorsabb volna a kasszás, hát akkor addig nem fizetnék valóban, mert az valóban kellemetlen, ha a másik ott toporog miattunk / mi a másik miatt.
hát én is csak a pénztárost tudom erősíteni
én totál kivagyok azon, ha valamelyik vevő tököl, meg kérdez, meg értetlenkedik, nem ért a pénzhez, bele kavarodik az apróba, aztán kiderül nincs is elég apró, akkor veszi elő a papírpénzt, meg az utalványokkal is jó a szórakozás, hogy de még vennie kell valammit, különben nem adhat vissza és akkor miiiit vegyen, meg a pontok a törzsvásárlóira mire lehúzzák, mire átírja a rendszer, külön sort nyitnék a bankkártyás fizetőknek is, várjanak ők egymásra.
Én igyekszem gyorsan visszapakolni a kocsiba. HA nem vagy elég gyors :) alkalmazd a következő trükköt:
A vonalkód nélküli termékeket (a zöldség -gyümölcs, pékáru, stb..) rakd elosztva , bizonyos mennyiségű termék mögé, így - ha már másodperces részidőt nézünk :) - amíg azt leméri, bepötyögi a kódját stb.. nyersz 2-3 mp-et, és nem lesz akkora a lemaradásod.
SAJNOS, a multik valóban kötelezik a pénztárosokat erre a gépies, pörgős munkavégzésre.
Nem akarok kötekedni, de, ha várna, akkor biztos az lenne a baj, hogy miért várakoztat mindenkit..
Én úgy szoktam, hogy megfogok mindent odateszem a csomagolópadra, vagy nem tudom mi az még vásárlás közben, így amikor fizetek, addigra alig marad 1-2 dolog, amit még oda kell vinnem és ott pakolok el a szatyorba. Ha meg bevásárlókocsival megyek, akkor meg beleteszek mindent vissza és fizetés után pakolok el szatyorba.
Nem csak azt nézik, hogy hány árut húz le x idő alatt, hanem azt is, hogy mennyi idő alatt ad vissza, milyen a fizetés és a lehúzás hosszának az egymáshoz viszonyított aránya..
Ha nálam egy nap mondjuk 20an megcsinálnák, hogy szépen elpakolnak és csak utána fizetnek, akkor szívem szerint hozzájuk vágnék valamit.
A
A pénztárosokat piszkálják a legtöbbet a dolgozók közül, kb. mindenért őket veszik elő..
Ha valakinek sikerül lopnia, azért;
ha hosszú a sor, azért;
ha meg kell emelni a táskát, az sem tetszik a vevőnek;
ha valaki visszaküld valamit, azért is a pénztárosra morognak;
ha riadó van és evakuálni kell az épületet, akkor minimum négyen nyafognak a sorban, hogy őket is szolgálják még ki;
ha eltérés van az árak között, amihez semmi köze nincs a pénztárosnak, mert ő nem látja az összes polcot, csak azt, amit a gép kiír, akkor is őt hibáztatják;
ha nem lehet kimenni a pénztárnál vásárlás nélkül, akkor is hiszti hiszti hiszti
Nem lehet várni 10 mp-et, mert az nem 10 mp, hanem 1 perc, és senki nem fog az állásával szórakozni, mert egy vevő nem tud gyorsan elpakolni.
Tudod, ha a szokásosnál csak kicsit több ember panaszkodik azért, mert megvárattad őket, akkor már rádszáll az osztályvezető.
És a vásárlók akkor is panaszkodnak, ha pontos és gyors kiszolgálást kapnak.
Ja amúgy tudok egy nagyon jó történetet a pénztárosi szakmából: az egyik ismerősömet azért rúgták ki, mert nem kérdezett meg egy nénit, aki vett valami 80 ft-os valamit, hogy van e Clubcardja.
Előtte soha semmilyen hibát nem követett el, soha nem késett, nem volt a megengedettnél nagyobb hiány a kasszában.
Ha nem tudtál még elpakolni, söpörd az egyik sarokba a termékeket, onnan bepakolsz, közben meg mehet tovább a sor, de ne rontsd le valaki teljesítményét, meg ne tedd ki a többi vevő haragjának feleslegesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!