Az ilyen hulladék "zenék" ellen nem kellene fellázadni?
Úgy értem, hogy senki sem hallgatná, sőt botrányos lenne. Ha már be nem tiltanák, de nagy lehetne a közfelháborodás. Erre mit ér meg ez a söpredék alja "zene"? Hatalmas népszerűséget. Ez lenne a közízlés? Olvasgattam kommenteket, sajnos nemcsak a fiatalok körében. Ennyire fent van már az ingerküszöb, hogy ezt is elfogadjuk, sőt ez kell nekünk, ezért rajongunk? Nyilvánosan, sőt a médiában mutogatnak az arcunkba kapdbe-jeleket? Ezt jóérzésű ember az utcán se fogadja el, max egy lecsúszott csövestől, nemhogy rajongjon érte, mint hűdefrankó "sztárokért".
A legnagyobb baj, hogy kisgyerekek (!) ezt éneklik, akiknek a szájába nem való, ezen nőnek fel, nem a Micimackón, inkább azt énekelnék. Az iskolában ezt kérik iskolarádióban!! (persze nem kapták meg). Így terjesztjük a kultúrát? Jól is nézett volna ki, egy óra művészettörténet, egy óra irodalom, utána szünetben a "mutatom a fukkot". Tényleg milyen frankó, nem? Neveljük a jövő generációit. Aztán majd mit várunk tőlük, ha öregkorunkban véletlenül ők "mutatják a fukkot" nekünk? Hiszen ezen szocializálódtak.
Erről a hatalmas szerzeményről van szó (vajon mennyi munkaórába telt a szövegét összehozni?):
https://www.youtube.com/watch?v=LgBW8vs0IY8
A zene művészet, akármennyire is szar. A művészetet nem szabad korlátozni. Ennyivel el is intézném a "szenny zene betiltásának" kérdését.
Azzal pedig nem értek egyet, hogy a zene rossz hatással van a fiatalokra. Nyílván vannak olyan elvetemült emberek, akik pl. az RTM-et tartják zenei etalonnak, és ez meglátszik a viselkedésükön is, de értük kár aggódni. Ha nincs "mutatom a fukkot", akkor megtalálják máshol a nem követendő példaképeiket.
Én N.W.A-n, Snoop Dogg-on, Eminem-en, Dre-n nőttem fel, mégsem lettem delúzionális idióta. Szeretem az irodalmat, a történelmet, a művészeteket, nem vagyok "eredeti senkiházi". Tinédzser koromban elkezdtem punk zenét hallgatni, érdekes módon nem lettem heroinfüggő, vagy anarchista.
A zene azt befolyásolja, aki hagyja magát.
Akkor elmondom mégegyszer, hogy a zene az zene, a zene pedig művészet, dalszövegtől, vagy zenei aláfestéstől függetlenül. A művészetet nem szabad korlátozni, ugyanis a művészeteket nem lehet objektív nézőpontból értékelni. Nincs olyan ember, aki az ízlésétől elvonatkoztatva képes lenne értékelni egy festményt, egy könyvet, vagy egy számot.
Ha a dalszöveg miatt betiltunk egy számot, ki mondja meg, jogos -e a tiltás? Mi lesz a következő lépés? Betiltjuk a rock zenét, mert lázadásra szít? Vagy betiltjuk Vivaldi Négy évszakát, mert egyes részek túl élénkek?
Neked nem tetszik ez a fajta zene, másnak pedig tetszik. Ennyi az egész. Emiatt hülyeség fröcsögni, "lázadni".
Azt is leírom, immár másodszorra, hogy csak az értelmi fogyatékos, nyomoronc emberek személyiségét határozza meg egy egyértelműen "radikális", aggresszív zenei stílus. Akinek van egy csepp esze, nem fog komplett személyiségváltáson átesni a zene miatt, és nem fogja hagyni, hogy a zene formálja a még kialakulóban lévő személyiségét, abban az esetben ha egy fiatalról van szó.
3-mas vagyok.
Picit még idősebb is vagyok nálad kérdező, mégsem akadok fenn ezen a "mai fiatalság" dolgon.
A "Régen betiltották volna." megnyilvánulásod zavar. Betiltottak ugyanis elég sokmindent, minél visszább mész pl. az átkosba, annál több dolgot... a Szabad Európát is. Mikor mit tart a rendszer "károsnak" ugye...
A korlátozás, a cenzúra, a tiltás, a szólás- és véleménykifejezés megkurtítása káros, megkockáztatom, hogy nagyságrendekkel károsabb és veszélyesebb, mint egy ilyen igénytelen fostalicska zene.
És továbbra is fenntartom a véleményem: kicsit érettebb fejjel kinövik, akik ezt hallgatják, kialakul értelmes zenei ízlésük, vagy legalábbis normális átlagemberek lesznek. Akik meg kritikán alulian tahók, igénytelenek és nulla neveltetést, szocializációt nem kaptak otthon, azok "mutatom a fukkot" nélkül is utolsó söpredék lesznek.
Fellázadni azért nem lehet, mert mint látod, nem csatlakozna mindenki. Nyilván, aki eddig megszerette, nem fogja most utálni.
"Akkor elmondom mégegyszer, hogy a zene az zene, a zene pedig művészet, dalszövegtől, vagy zenei aláfestéstől függetlenül"
Nem, nem minden dolog művészet, csak mert valami dallama van. Van giccs is. Mégpedig ez az, még a Wikipédia szerint is, mert gagyi a szövege, fogyasztásra készül (igen, a Queen-dalok is azért készültek, az a különbség, hogy ha a Quennek vannak fiókban maradt dalai, vagy ezeket hirtelen senki se hallgatná, attól még remekművek maradnának, ez csak attól válik értékessé, hogy van közönsége, amint elveszti azt, nem művészeti alkotás többé), és nem mindenki művész, aki létrehoz valamit. Ha jól festesz, és lemásolsz egy Cézanne-művet, de nem érted meg, igazából mért híres, vagy nem tudsz magadtól létrehozni olyasmit, amiben van mondanivaló, nem vagy művész. Ha tudsz gépzenét csinálni, akkor is például lehetsz művész (igen, lehetsz, pl. Kraftwerk), és lehetsz egy ember, aki ért egy programhoz. Ne dobálózz ilyen nagy szavakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!