Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az ilyen hulladék "zenék"...

Az ilyen hulladék "zenék" ellen nem kellene fellázadni?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy senki sem hallgatná, sőt botrányos lenne. Ha már be nem tiltanák, de nagy lehetne a közfelháborodás. Erre mit ér meg ez a söpredék alja "zene"? Hatalmas népszerűséget. Ez lenne a közízlés? Olvasgattam kommenteket, sajnos nemcsak a fiatalok körében. Ennyire fent van már az ingerküszöb, hogy ezt is elfogadjuk, sőt ez kell nekünk, ezért rajongunk? Nyilvánosan, sőt a médiában mutogatnak az arcunkba kapdbe-jeleket? Ezt jóérzésű ember az utcán se fogadja el, max egy lecsúszott csövestől, nemhogy rajongjon érte, mint hűdefrankó "sztárokért".

A legnagyobb baj, hogy kisgyerekek (!) ezt éneklik, akiknek a szájába nem való, ezen nőnek fel, nem a Micimackón, inkább azt énekelnék. Az iskolában ezt kérik iskolarádióban!! (persze nem kapták meg). Így terjesztjük a kultúrát? Jól is nézett volna ki, egy óra művészettörténet, egy óra irodalom, utána szünetben a "mutatom a fukkot". Tényleg milyen frankó, nem? Neveljük a jövő generációit. Aztán majd mit várunk tőlük, ha öregkorunkban véletlenül ők "mutatják a fukkot" nekünk? Hiszen ezen szocializálódtak.

Erről a hatalmas szerzeményről van szó (vajon mennyi munkaórába telt a szövegét összehozni?):

https://www.youtube.com/watch?v=LgBW8vs0IY8

2014. aug. 19. 11:50
1 2
 1/19 anonim válasza:
Haha.:'D Én most megyek gimibe, és eddig sosem voltak ilyen nagyon divatmajom ismerőseim, de facebookon mindig látom, hogy az új osztálytársaim ehhez hasonló zenéket osztanak meg, és eléggé félek, hogy mi lesz abban a suliban. Majd én leszek a hülye, hogy nem sztárolom Mr. Puktát..:'DD
2014. aug. 19. 12:02
 2/19 anonim válasza:
100%
Ja, és (1. vagyok) az öcsém most lesz 5.-es, és az ő osztálytársai is ilyen hányingerkeltő divat "zenét" hallgatnak, és azt hiszik "menők". De nem csak ezen a zenén nőnek fel a Micimackó helyett, hanem például South Park. -.-" Egy 9 éves abból mit ért meg, könyörgöm?! Nekem is egy régi osztálytársam azt nézte, 7.-es korában a saját ürülékével dobálózott. Valaki próbált vele beszélni vagy valami akkor becsukta a szemét (szerintem azt hitte akkor olyan szeme lesz mint a South Parkban az embereknek, olyan X alakú (?)) és azt mondta "nyee". ._. És én minden nap egy levegőt szívtam vele. Csodálatos ez a világ, nem?
2014. aug. 19. 12:12
 3/19 anonim ***** válasza:

Tyű, a kérdés elején azt hittem, mulatósra gondolsz. :) Azzal egyet értek, hogy ótvar hulladék ez a zene, köze nincs a stílusa (rap) értelmesebb példányaihoz (nem vagyok egy rap rajongó, de megvan a létjogosultsága annak a műfajnak is, vannak igényes alkotók).

Azzal nem értek egyet, hogy közfelháborodni kéne, több okból.

- Minél vitatottabb, botrányosabb valami (zene, film, kutyafüle), annál nagyobb visszhangot kap, a célközönség (kora tizenévesek) annál jobban harapnak rá.

- Igénytelen kiskamaszoknak készül ez a hulladék, ugyanolyan, mint a nyálgombóc fiúbandák/idolok a kislányoknál, csak ez fiúknak inkább, de egy kategória, mégha ez alpáribb is. Kisgyereknél a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen, milyen ingerek érik a kölyköt, de ha már kamaszodik, akkor hagyni kell hogy kialakítsa a saját "ízlésvilágát", nyilván rengeteg stílust, szubkultúrát végigpróbál, mire valamilyen lesz, és ezek között törvényszerűen lesznek olyan mocskok és ratyiságok, amiket később már égőnek fog tartani. Ez is ilyen.

- Az tény, hogy a kultúrát ápolni kéne, de nem lehet burokban nevelni egy gyereket. El fognak érni hozzá ezek a zenék, aztán attól függően mennyire érett, mennyire értelmes példány, vagy undorodva letojja, vagy majmolja (és majd kinövi). Hánynom kell a celebektől, a bulvármosléktól és ettől a belinkelt izétől is, de nem elfojtani kell (társadalmilag) az ilyen mocskot, hanem színvonalas alternatívákat (sokfélét!) nyújtani. Szemét mindig lesz, és annak közönsége is, ha tetszik, ha nem.

2014. aug. 19. 12:13
 4/19 anonim ***** válasza:

Csak megláttam a nevet és meg sem hallgattam, gyorsan bezártam. Szóval tekints fellázadtnak :-D

Vannak ám igényes zenék, csak meg kell tanulni jó helyen keresni, mert az tény, hogy keresni kell.

2014. aug. 19. 12:13
 5/19 A kérdező kommentje:
Jól van, örülök a kommenteknek :) Már azt hittem, hogy nincs egyetlen értelmes fiatal se.
2014. aug. 19. 12:21
 6/19 anonim ***** válasza:
29%

Még fiatal vagy, idővel megtanulod elfogadni a világ ilyen apróbb bosszantó dolgait :) De felvetek pár gondolatot:

- Esetleg ha ennyi embernek tetszik, nem lehet, hogy a te ízléseddel van baj?

- Ha nem a te ízléseddel van baj, hanem a többiekével, akkor meg akarod nekik mondani, hogy mit hallgassanak, mégha nekik az nem is tetszik?

- Te mit tennél, ha azt a zenét, amit szeretsz, hulladéknak hívnának, és Schönbergre kényszerítenének?

- A közízlésnek feltétlenül a legjobbat kell megtalálnia? A népdalok sem különbek, ellenpontként ott vannak a pl. korabeli kamarazenék.

- A kisgyerekek nevelése a szülők felelőssége, nem másé. Az én időmben Szandit és Modern Hungáriát kellett hallgatnom, mégis normális lettem. Nem ezen múlik :) A micimackó-dal egyébként gagyi.

- A popzene nem magas kultúra, nem komolyzene. A popzene az átlagember nagyon alapvető megnyilvánulása, nem kell többet várni tőle.

Nyugi, ilyen mindig volt és mindig lesz is. Ne akadj ki rajta jobban, mint amennyit ér a dolog. :)

2014. aug. 19. 12:26
 7/19 anonim válasza:

Nem teljesen értek egyet, minden zenének megvan a rajongótábora.:) Hangulattól is függ, ki, mikor mit hallgat. Egyébként linkelek egy számot, amely szintén magyar underground, ellenben van mondanivalója ;) Hallgasd meg, kíváncsi vagyok mi a véleményed.:) Gondolom eme pár soromból lejött az is, hogy szeretem a magyar rappet, persze az igényesebbeket ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0YW2xPqQ8tA

2014. aug. 19. 12:36
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Ha nem tetszik, nem hallgasd. Én sem szeretem az ilyen zenét, mégsem hisztizek.
2014. aug. 19. 12:37
 9/19 A kérdező kommentje:
Harminc vagyok. Ez az zene véleményem szerint közízlésromboló. Régen betiltották volna.
2014. aug. 19. 12:40
 10/19 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, valaki szereti valaki nem, véleményem szerint szintén egy nagy szar ez, de nem érdekel ha más szereti.
2014. aug. 19. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!