Az ilyen hulladék "zenék" ellen nem kellene fellázadni?
Úgy értem, hogy senki sem hallgatná, sőt botrányos lenne. Ha már be nem tiltanák, de nagy lehetne a közfelháborodás. Erre mit ér meg ez a söpredék alja "zene"? Hatalmas népszerűséget. Ez lenne a közízlés? Olvasgattam kommenteket, sajnos nemcsak a fiatalok körében. Ennyire fent van már az ingerküszöb, hogy ezt is elfogadjuk, sőt ez kell nekünk, ezért rajongunk? Nyilvánosan, sőt a médiában mutogatnak az arcunkba kapdbe-jeleket? Ezt jóérzésű ember az utcán se fogadja el, max egy lecsúszott csövestől, nemhogy rajongjon érte, mint hűdefrankó "sztárokért".
A legnagyobb baj, hogy kisgyerekek (!) ezt éneklik, akiknek a szájába nem való, ezen nőnek fel, nem a Micimackón, inkább azt énekelnék. Az iskolában ezt kérik iskolarádióban!! (persze nem kapták meg). Így terjesztjük a kultúrát? Jól is nézett volna ki, egy óra művészettörténet, egy óra irodalom, utána szünetben a "mutatom a fukkot". Tényleg milyen frankó, nem? Neveljük a jövő generációit. Aztán majd mit várunk tőlük, ha öregkorunkban véletlenül ők "mutatják a fukkot" nekünk? Hiszen ezen szocializálódtak.
Erről a hatalmas szerzeményről van szó (vajon mennyi munkaórába telt a szövegét összehozni?):
https://www.youtube.com/watch?v=LgBW8vs0IY8
Tyű, a kérdés elején azt hittem, mulatósra gondolsz. :) Azzal egyet értek, hogy ótvar hulladék ez a zene, köze nincs a stílusa (rap) értelmesebb példányaihoz (nem vagyok egy rap rajongó, de megvan a létjogosultsága annak a műfajnak is, vannak igényes alkotók).
Azzal nem értek egyet, hogy közfelháborodni kéne, több okból.
- Minél vitatottabb, botrányosabb valami (zene, film, kutyafüle), annál nagyobb visszhangot kap, a célközönség (kora tizenévesek) annál jobban harapnak rá.
- Igénytelen kiskamaszoknak készül ez a hulladék, ugyanolyan, mint a nyálgombóc fiúbandák/idolok a kislányoknál, csak ez fiúknak inkább, de egy kategória, mégha ez alpáribb is. Kisgyereknél a szülő felelőssége, hogy odafigyeljen, milyen ingerek érik a kölyköt, de ha már kamaszodik, akkor hagyni kell hogy kialakítsa a saját "ízlésvilágát", nyilván rengeteg stílust, szubkultúrát végigpróbál, mire valamilyen lesz, és ezek között törvényszerűen lesznek olyan mocskok és ratyiságok, amiket később már égőnek fog tartani. Ez is ilyen.
- Az tény, hogy a kultúrát ápolni kéne, de nem lehet burokban nevelni egy gyereket. El fognak érni hozzá ezek a zenék, aztán attól függően mennyire érett, mennyire értelmes példány, vagy undorodva letojja, vagy majmolja (és majd kinövi). Hánynom kell a celebektől, a bulvármosléktól és ettől a belinkelt izétől is, de nem elfojtani kell (társadalmilag) az ilyen mocskot, hanem színvonalas alternatívákat (sokfélét!) nyújtani. Szemét mindig lesz, és annak közönsége is, ha tetszik, ha nem.
Csak megláttam a nevet és meg sem hallgattam, gyorsan bezártam. Szóval tekints fellázadtnak :-D
Vannak ám igényes zenék, csak meg kell tanulni jó helyen keresni, mert az tény, hogy keresni kell.
Még fiatal vagy, idővel megtanulod elfogadni a világ ilyen apróbb bosszantó dolgait :) De felvetek pár gondolatot:
- Esetleg ha ennyi embernek tetszik, nem lehet, hogy a te ízléseddel van baj?
- Ha nem a te ízléseddel van baj, hanem a többiekével, akkor meg akarod nekik mondani, hogy mit hallgassanak, mégha nekik az nem is tetszik?
- Te mit tennél, ha azt a zenét, amit szeretsz, hulladéknak hívnának, és Schönbergre kényszerítenének?
- A közízlésnek feltétlenül a legjobbat kell megtalálnia? A népdalok sem különbek, ellenpontként ott vannak a pl. korabeli kamarazenék.
- A kisgyerekek nevelése a szülők felelőssége, nem másé. Az én időmben Szandit és Modern Hungáriát kellett hallgatnom, mégis normális lettem. Nem ezen múlik :) A micimackó-dal egyébként gagyi.
- A popzene nem magas kultúra, nem komolyzene. A popzene az átlagember nagyon alapvető megnyilvánulása, nem kell többet várni tőle.
Nyugi, ilyen mindig volt és mindig lesz is. Ne akadj ki rajta jobban, mint amennyit ér a dolog. :)
Nem teljesen értek egyet, minden zenének megvan a rajongótábora.:) Hangulattól is függ, ki, mikor mit hallgat. Egyébként linkelek egy számot, amely szintén magyar underground, ellenben van mondanivalója ;) Hallgasd meg, kíváncsi vagyok mi a véleményed.:) Gondolom eme pár soromból lejött az is, hogy szeretem a magyar rappet, persze az igényesebbeket ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!