Megéri így élni? Váltsak?
16 éves vagyok, egy éve tanulok egy szakmát, ami egyeltalán nem érdekel, viszont könnyű vele elhelyezkedni, és elméletileg a fizetés sem lesz rossz.
Az a helyzet, hogy engem ez a szakma, mint mondtam, egyeltalán nem érdekel. Akárhogy próbálom, nem tudom megszeretni. A szakmai tantárgyak jól mennek, sikerült 5össel végezni év végén, tehát egyenlőre a "nehézséggel" nincs baj.
Iskolaváltáson gondolkozom, de akkor csupán a kilátástalanság, és az egyetemi büfészakok várnak. Nem szeretnék később diplomával felszolgálni, viszont nem tudom, hosszútávon bírni fogom -e a jelenleg tanult szakmát. Csak azért jöttem ebbe az iskolába, mert tudom, ha elvégzem, és a főiskolán is jól teljesítek, az átlagnál jobb anyagi biztonság áll előttem.
Elbizonytalanodtam. Meddig lehet úgy élni, hogy teljességgel utálod a munkád? Meddig lehet jól teljesíteni ilyen körülmények között? Váltsak iskolát, vagy "szívassam" magam tovább a pénz miatt?
Szerintem mindenkinek a neki tetsző szakmát ajánlatos választania, mert ha minden rendben megy, akkor nem kevés időt fog eltölteni a szakmában.
Mit tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!