Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri kocsiról motorra váltsak?

Megéri kocsiról motorra váltsak?

Figyelt kérdés

Suliba járok és a suli oda vissza 12km.

Egy hónapba van 20tanitási nap így az 240km ez kocsival 6l fogyasztással(városon bellül) az kb 15l ha 500ft-ba számolom benzin literjét akkor 15*500=7500ft

motorral meg 3l fogyasztás (300ccm ) akkor 7,5l kb tehát kb a felét spórolnám,ha jól számolom igaz??

2013. júl. 23. 12:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Jól számolod, bár a fogyasztási adatokban kicsit kételkedek.

De ha tapasztalatból írod, akkor nem szóltam.

2013. júl. 23. 12:55
 2/7 dirtboy ***** válasza:
90%
jó időben megéri de esős időszakban és télen inkább autó.
2013. júl. 23. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:
miért kételkedsz??melyikben?
2013. júl. 23. 12:58
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Nemtudom hogy tapasztalati fogyasztással számoltál-e vagy csak tudod hogy mennyit eszik a kocsi 100-on. De 100 km-re felvetítve a fogyasztást az első pár km-en jóval többet esznek a kocsik amíg elérik az üzemit, tehát reálisan nézve lehet hogy a kocsiba többet kell tankolni mint normál esetben mivel 2 X rövid távról van szó aminek több mint felét dúsított keverékkel teszed meg a hideg motor miatt. Ezt is figyelembe véve tuti hogy jobb a motor (amíg jó idő van).
2013. júl. 23. 12:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem én is csak jó időig gondoltam :)
2013. júl. 23. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:
44%

Ennyi távra láb vagy bicikli való szerintem...

Nos, a km költséget kell nézni, amiben a benzin csak egyetlen tétel a sok közül. Szervíz (beleértem a gumit is), ruha és sisak, biztosítás és adó (ha megmarad az autó is, akkor ugye a motorét pluszban fizeted, nem helyette), valamint a vételár, ha a motorozáshoz venned kell egyet. Mindezeket együtt kell nézni, ha ki akarod számolni, megéri-e (lesz bizonytalansági tényező, hiszen nem tudod pontosan, meddig lesz Nálad a jármű, eladod-e és milyen áron, mi fog meghibásodni, mennyibe fog kerülni s mennyit bír egy szett gumi ésatöbbi). Persze némelyik tétel elég aprócska.

2013. júl. 23. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:
*ekkora távra
2013. júl. 23. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!