Megéri kocsiról motorra váltsak?
Suliba járok és a suli oda vissza 12km.
Egy hónapba van 20tanitási nap így az 240km ez kocsival 6l fogyasztással(városon bellül) az kb 15l ha 500ft-ba számolom benzin literjét akkor 15*500=7500ft
motorral meg 3l fogyasztás (300ccm ) akkor 7,5l kb tehát kb a felét spórolnám,ha jól számolom igaz??
Jól számolod, bár a fogyasztási adatokban kicsit kételkedek.
De ha tapasztalatból írod, akkor nem szóltam.
Ennyi távra láb vagy bicikli való szerintem...
Nos, a km költséget kell nézni, amiben a benzin csak egyetlen tétel a sok közül. Szervíz (beleértem a gumit is), ruha és sisak, biztosítás és adó (ha megmarad az autó is, akkor ugye a motorét pluszban fizeted, nem helyette), valamint a vételár, ha a motorozáshoz venned kell egyet. Mindezeket együtt kell nézni, ha ki akarod számolni, megéri-e (lesz bizonytalansági tényező, hiszen nem tudod pontosan, meddig lesz Nálad a jármű, eladod-e és milyen áron, mi fog meghibásodni, mennyibe fog kerülni s mennyit bír egy szett gumi ésatöbbi). Persze némelyik tétel elég aprócska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!