Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A lelki Egyensúly/Béke, de...

A lelki Egyensúly/Béke, de hogyan?

Figyelt kérdés

Hogyan lehetek bölcs, és okos. ?

Hogyan élhet az ember példamutató életet, hogy megfeleljen önmagának? Szeretnék olyan életet élni hogy kihozhassam magaból a 100%-ot mind egészségi mind szellemi formában.

Az utat , ismerem, de valahogy sokszor letérek róla és újból érdektelenné válik számomra ez a fogalom..

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan maradjak/Maradhatnék (Ezen az úton. A jó úton!) Vagy ez egy életen át tartó tanulási példamutatási folyamat lenne?

Nem dohányzom , és csak ritkán iszom alkoholt , de ritkán sem szeretnék.. Sokszor ha veszekszem a családtagjaimmal akkor elég csúnya szavakat használok.. amiket késöbb megbánok! Sokszor bandázok olyan ismerőseimmel akikről tudom hogy rosszhírűek stb. Gyenge vagyok.. hogyan lehetnék erős magabiztos?

Volt hogy egy időben sportoltam is, de már ahhoz is lusta vagyok ha mondthatjuk így.. Mindíg keresek egy könnyeb utat magamnak szerintem, ez a baj.. ami könnyű az erőtlen , ami nehéz az megedzhet/ne.

2014. aug. 15. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha ismered az utat, akkor csak elhatározás kérdése nem?
2014. aug. 15. 12:07
 2/6 anonim válasza:

A motivációd fenntartását kell elérni, úgy látom. Fontosnak tartom ahhoz, hogy lásd, gyakran elképzeld a célt, vagy a példaképet, amilyenné válni szeretnél. Ezen kívül az akaraterődet érdemes fejleszteni, néha célokat kitűzni magad elé. Ha felkapod a vizet, lejegyezni, nap végén számot vetni, nap elején elhatározni, hogy kicsit jobban csinálod ma. A meditáció is hasznos lehet, illetve a testedzés, amire szerintem az általa okozott jókedv és egészség motiváló lehet.

Kérheted azt is, ismételgetheted/elhatározhatod magadban, hogy "legyek erős". Ha vallásos vagy imádkozhatsz, ha nem, akkor akár magadhoz is beszélhetsz, biztathatod magadat.

Fontos az is, hogy tudj örülni a sikereidnek. Az is fenntartja a kedvet.

2014. aug. 15. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:

lélek test elme ez a hármas alkotja az embert...nem vagyok valami guru, sem szekta tag meg nem tudom mi :D 7 év depresszió alatt sokszor figyeltem befele, és egy speciális módszerrel nyomtam el a fájdalmat...azért "ismerem ezeket a dolgokat"...lehet tévedek, de én így "tapasztaltam"...szóval én nem a mások által értelmezett dolgokat értem ez alatt, igaz olvastam Osho 1 könyvét, de én nem az alapján élek...szóval azt, hogy megfelelj magadnak először is meg kell mondanod, mit is vársz el magadtól! én 14 évesen eldöntöttem mit is akarok, milyen irányban fejlődjek...az elmém (gondolatok) és a lelkem (érzelmek) között nagyon jó a kommunikáció...mind2 úton elértem 1-1 elég számomra komoly állomást...

A "gömb" érzése: az az érzés amikor azt a lányt magamhoz öleltem akit a legjobban szerettem...mintha megállt volna az idő, csak mi ketten lettünk volna a világon és mintha egy gömbbe lettünk volna, elhajlott volna a tér...ezaz érzés nagyon jó érzés volt, nagyon boldog voltam akkor...

A "második állapot": azaz állapot amikor nincs gondolat a fejemben és nem is tudok semmire gondolni, de beszélni tudok és értem amit mondanak...na ezt magam sem értem teljesen, amikor először "beleestem" nagyon megijedtem, életemben 3x voltam benne, de csak az 1.-re emlékszem hogyan értem el...nem tudom még milyen előnyei és veszélyei vannak, nem mertem vele kísérletezni, mert nem szeretném ha káros hatása lenne...

A 3. út a test még soron van, de a lelki gondok miatt először a lelki problémát kellett rendbe raknom...az elmémmel annyi gondom van, hogy a memóriám nem teljesen jó...viszont megtanultam 1 pillanat alatt teljesen "resetelni" az agyam a második állapot elérése után...abban a 7 évben elég sokat álmodoztam kalandoztam a gondolat világomban...annyit értem el, hogy az elmém eléggé erős lett, de az érzelmeim még mindig a dominánsak...mondjuk nálam mindig az érzelmek voltak az uralkodók...de sikerült kicsit pihentetnem őket az elmém segítségével...a testnél meg nem tökéletes a mozgás koordinációm (ezt úgy értem nem vagyok annyira ügyes, pontos...nem tudok pl jól elkapni dolgokat)...a testnél elnyomtam az ösztöneimet, a reflexek mellé "beiktattam" még "saját reflexeket" amik a lelki sebeimet védték...a másik amit észrevettem az egómat tudom irányítani az érzelmeimmel...retteg a lelki sérülés óta az érzelmektől, és ezzel tudom befolyásolni...a rossz tulajdonságaimat sorra győzöm le (büszkeség, önzőség, önbizalomhiány...)

Szóval amit szerintem meg kellene tanulnod:

- Teljesen lecsendesíteni az elméd, de ha kell felkorbácsolni, nyitottnak kell lennie, de tudnod kell bezárni!

- Lelki világban teljesen tudnod kell szabadjára engedni, teljesen elnyomni és végül kontrollálni az érzelmeidet

- Ösztönöknél szintén ugyanez mint a lelki világban

- Testileg na pontosan nem tudom, mert ezt az utat még nem jártam, de hamarosan fogom...

Mindig a boldogságra törekedj pozitívan szemléld a világot...a fontosabb dolgokat gondold végig érzelmek nélkül és érzelmekkel is...meglátod teljesen más képet kapsz ugyanarról a dologról :)

hát én ezeket tanácsolom :) de lehet én tévedek, másnak lehet nem ez a boldogság kulcsa, nálam ez :) remélem megtalálod a megfelelő utat és boldog leszel :) sok sikert!

2014. aug. 15. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:

"ez egy életen át tartó tanulási példamutatási folyamat lenne?"

Igen, jól látod. Ez egy olyan döntés, amit nap mint nap meg kell hoznod. Te tudod, hogy mi a helyes, már csak úgy kell cselekedned! Ne válaszd a rossz utat, mert pontosan tudod, hogy az helytelen! Örülj neki, hogy te így átlátod ezt az egészet, mert nagyon sok ember nem látja hová halad az élete... Ne gyengülj el! Ha veszekedsz is, fogd vissza magad, mert abból csak jó születhet.. ha pedig te is elkezdessz vitatkozni és csúnya szavakat használsz, csak rontod a helyzetet..

2014. aug. 15. 13:01
 5/6 anonim ***** válasza:

szerencse is kell hozzá, de amint tudod a jó utat, próbálkoznod kell az önkontrollon és motiváción.

a lustaság oka a megelégedettség, tehát hiányzik az életedből a szenvedés és a sikerélmény. ilyeneken segít a sport, jó táplálkozás, lelki gyakorlatok vagy filmek/zenék, az elméd edzése, tanulás, kísérletezés, pihenés, vagy akár a munka.

esetleg megpróbálhatsz megismerni nálad rosszabb sorsú embereket önkéntességen keresztül, hogy motiváljon és hasznos legyél.

2014. aug. 15. 14:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon jól látjátok. "Áldozat nélkül nincs győzelem" :) Sokszor mikor vannak itthon kisebb nagyobb viták, és nekem van igazam, akkor elég durván tudom az ember tudomására hozni azt :/ Mert nem bírom elviselni ha valaki nem tud/ért valamit vagy valamihez és mégis azt hiszi magáról. Pedig ha szépen elmagyaráznám, megértetném vele az csak engem minősítene, de az esetek 90%-ban nem így cselekszem. Azt akarom hogy bölcsebb legyek mint sokan.. 3.(válaszoló) a felsoroltakat érvényesítem mától! :)
2014. aug. 15. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!