Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lelki egyensúly megteremtésére...

Lelki egyensúly megteremtésére milyen könyvet/írást tudtok ajánlani, ami lehetőleg online olvasható vagy letölthető?

Figyelt kérdés

Sajnos másfél éve elég intenzív problémákkal küzdök, egészségtelen életmód és egy tragédia után jött a pánikbetegség, később pedig "kedves" társai, állandó szorongás, ezek miatt depresszió. Fél éve fejembe vettem, hogy erőt veszek magamon, és tudom hogy hosszú az út, de felépítem magamnak,életmódot váltok. Elhagytam a dohányzást, az alkoholt,nem iszom kávét,célokat tűztem ki magam elé, és javult is az állapotom. Azonban amikor az ember úgy érzi, már tényleg kezd jobban lenni, mindig jön valami, ami elrontja az egészet. Én pl. mióta ilyen problémáim vannak,szívritmuszavarral is küzdök sajnos, és ha esetleg van egy pár jó napom egymás után, már kezdem érezni hogy egyre boldogabb vagyok, utána jön 1-2 nap ami tragédia, és romba dönti mindazt amit eddig felépítettem. Mindennél fontosabb lett az egészséges életmód, és a lelki egyensúly. Nyugtatólag hat rám az, ha fórumokat olvasok, vagy könyveket a megfelelő lelki egyensúly megteremtéséről. Ezért tettem fel a kérdésem.

A sztorimat azért mondtam el röviden, ha esetleg van még valaki hasonló helyzetben, és szívesen beszélne ilyen problémákról, akkor örömmel várom a leveleket privátban.25/F

2013. ápr. 30. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos az érzékenyebb embereknél így van-jó minden,utána pedig összedől a világ....
2013. ápr. 30. 11:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálam is ez van, én konkrétan nem merek boldog lenni, mert már előre félek a szartól :/ Általában ha pár napig jó kedvem van, utána jön vmi rossz, hogy nehogymár boldog legyek...

Olvasni nem tudom mit ajánlhatnék, én is fórumokat olvasok, esetleg ott van még a Titok ha hiszel ilyenekben, és sztem nézz szét egy online könyvesbolt oldalán hogy pszichológia témában milyen könyvek vannak, ami meg szimpatikus arra googlezz rá hátha fent van online.

2013. ápr. 30. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:

Engem ez a könyv tett helyre, könyvtárból vettem ki:

[link]

2013. ápr. 30. 15:07
 4/9 anonim ***** válasza:
utolsó: ezzel én is régóta szemezek a könyvesboltokba, kifogom olvasni
2013. ápr. 30. 16:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! :) A linkelt könyvet mindenképp meg fogom keresni/szerezni, mert abszolút hasonlóra gondoltam!

Kicsit hogy még érthetőbb legyek: sajnos ezek a hosszan, évekig tartó stresszes állapotok kellemetlen testi tüneteket tudnak produkálni, és én már mondhatom hogy ha nem történik semmi extra, aránylag jól vagyok, de 1-1 ritmuszavaros/szédelgős nap után nagyon nehéz terelni a figyelmet, és újra tudni kell megtalálni az örömöket,mindig új lendület kell, baromi nehéz...

Még egyszer köszönöm mindenkinek! :)

2013. ápr. 30. 16:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 10 évig voltam pánikbeteg, és gyógyulásom történetét kivonatosan itt olvashatod: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__3.. -5. válasz.

Ha tartós és valódi lelki egyensúlyra vágysz, olyanra, amely nem csak egy csalóka légvár, hanem stabil és kikezdhetetlen, akkor én egyértelműen azt az "irodalmat" tudom javasolni, amelynek én is a teljes, és elrabolhatatlan lelki békességet és életörömöt köszönhetem, aminek olyan átütő ereje volt az életemben, hogy gyökerestől változott meg ennek hatására a jó irányba: a Bibliát.

Nagyon jól tetted, hogy elhagytad a káros szenvedélyeket, és az egészséges életmód híve lettél. Erről semmi szín alatt ne mondj le! Ez az alap a gyógyuláshoz! Már "csak" lelkileg kell helyrerázódnod. Ki kell alakítanod egy jó értékrendet, és meg kell találnod minden "rosszban" a jót, azt hogy minden rossz történés is a javunkra válhat, ha megfelelően, és türelemmel állunk hozzá.

Ajánlanék még egy online is olvasható könyvet a testi/lelki egészség megteremtéséhez: Ellen g. White: A Nagy Orvos lábnyomán [link] , vagy még ezt: [link] .

Jó olvasást, és írj, ha van még kérdésed!

2013. máj. 2. 23:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Az író neve pontosan: Ellen G. White

Az utolsó link pedig pedig így precízebb: [link]

:)

2013. máj. 2. 23:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked ezt a nagyon értékes választ! :) Biztos vagyok benne hogy hasznomra fog válni minden, amit linkeltél, holnap bele is fogok az olvasásba! :)
2013. máj. 2. 23:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! :)
2013. máj. 3. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!