Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az amerikai emberek milyenek...

Az amerikai emberek milyenek úgy általában?

Figyelt kérdés
2014. aug. 14. 01:41
 1/6 anonim ***** válasza:
63%

Olyanok, mint a magyarok, csak egy kicsit amerikaiabbak.

Egyébként aki optimista, annak kedvesek, aki pesszimista, annak rosszak. A nagyim szerint idióták és mindenki csak lövöldözik, gyilkolászik - ami persze nem igaz.

Az általánosítás sosem jó dolog.

Inkább az a kérdés, hogy szerinted milyenek az emberek úgy általában - és meg is kapod a választ... No de nem akarok buddha lenni... :)

2014. aug. 14. 01:44
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

Dolgoztam egy autókölcsönzőnél, sokféle emberrel találkoztam a világ összes tájáról, de az amerikai turisták szinte kivétel nélkül nagyon el volt szállva magáról, nem győzték hangsúlyozni folyton, hogy ők amerikaiak.

Ebből is lehetett következtetni még az értelmi szintjükre...

A saját földjükön fene tudja milyenek, olyan mint a többi ember, a világ bármely részén.

2014. aug. 14. 01:51
 3/6 anonim válasza:

Nem jó általánosítani, de ha már muszáj, akkor én azt mondanám, hogy nagyon közvetlenek, kedvesek, mosolyognak. (Ha hosszabb idő után jössz Magyarországra, feltűnik, hogy itt mindenki inkább pesszimista.)

Engem soha nem néztek le azért, mert kis országból jöttem, elég toleránsak, de muszáj is, hiszen annyi bevándorló van náluk.

Persze, aki csak térképen látta az USA-t, az egyből azt mondja, hogy beképzeltek, kövérek, csak magukkal foglalkoznak, de ezek közül egyáltalán nem igaz egyik sem.

2014. aug. 14. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Éltem ott egy ideig (keleti parton és középen). A tapasztalatom szerint nem lehet velük barátkozni, mert nagyon kedvesek meg közvetlenek, de csak egy határig, szóval inkább felszínességből. Én egyetemistákat ismertem, akiknek volt sok barátja, de a barátokkal bulizol, sütögetsz, sosem mondod el nekik a gondjaid, hanem a pszichológusodnak mondod el. A család viszont értékesebb fogalom, mint itt.

Az ételek, amiket meg tudtam fizetni, borzalmasak voltak. A mekiben nincs sali a szenyákban, mindent csak nagyban lehet kérni, a felét otthagyod, mert fél literes kóla van pl., meg odanyomnak 10 ketchupot ingyen, stb. Tocsog minden a zsírban. A zöldségeseknél a zöldségek, gyümölcsök hatalmasak, nincs semminek íze (pl. a hagyma nem büdös és nincs íze).

Ha bemész egy sima grocery vagy boltba, ott nincs nyers hús, amit meg tudnál csinálni, még olyan sem, mint a Teszkóban a dobozosok, nincs sima péksütemény, csak fánkok, ilyesmik. Alig van sima tej, csak 100 féle színű és ízesítésű:)

Az ott élő emberek, akik normálisan keresnek, csak az ilyesmit tudták megfizetni, így ők nem kövérek feltétlen, hanem puffadtak, hatalmasak. Ugye tömegtermelni kell, és muszáj génkezelni a dolgokat, mert amúgy nem lenne elég kaja a földrésznek...

Nincsenek személyiségi jogaid, akár egy múzeumban is lehet reptéri szintű ellenőrzés, kézzel beletúrnak a táskádba, kidobják (!!), ami nem tetszik nekik (pl. szemöldökceruzáimat, szempillagöndörítőt), simán levetetik a cipődet is, ha akarják, bárhol.

27N

2014. aug. 14. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem tanárom élt odakint jó néhány évig, azt mondta, nagyon felszínesek, senkivel sem kötnek igazi mély barátságokat, inkább csak ez a "sziaheló hogyvagy" és már megy is tovább
2014. aug. 14. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:
0%

Konnyebb ugy h valaki leir egy csomo mindent, aminek a cafolatat megirhatom, mint sajat kis monologba kezdeni:

"mert fél literes kóla van pl., meg odanyomnak 10 ketchupot ingyen" Legutobbi mo-i latogatasom alkalmaval betertem egy Burger Kingbe es meglepodtem, hogy 2 decis uccsivel szurjak ki a szemem es nem lehet ingyen ujra tolteni a poharat :( Es mikor a salatahoz ontetet kerestem, azt mondtak 150 forint... A gyorsettermekben lehet kis uccsit kerni, ami kb. 3 deci, nem kell kionteni a felliterest... nem kell fizetni a ketchupert, ez baj?

"A zöldségeseknél a zöldségek, gyümölcsök hatalmasak, nincs semminek íze" ez teljes mertekben igaz, csak te sajnos rossz helyen vasaroltal. Nagyon sok fele aruhazlanc letezik, vannak kisebb boltok es a hetvegi farmers market (termeloi piac) szinte mindegy nagyvarosban megtalalhato. Ahova en jarok ott peldaul minden friss termek (zoldseg, gyumi) organikus, vagyis bio termek, helyi termeloktol. Azoknak van izuk, szaguk, es normalis meretuk.

"Alig van sima tej, csak 100 féle színű és ízesítésű" ez igy ebben a formaban nem igaz, csupan te vasaroltal rossz helyen. En tobb boltban is lattam tehen, kecske es juh tejbol keszult tejet, bio es nem bio kiszerelesben, 1, 2 es 2.5%os zsirtartalommal...

"ott nincs nyers hús..." nemcsak hogy 4labu allatokat de mindenfele baromfit es tengeri kutyuket is feldolgoznak es nyersen arulnak. Legutobb a piacon meg nyers nyulat is tudtunk venni. Halaadaskor az aruhazak tele vannak nyers egesz pulykaval, kicsit komolyabb izommunka kell, hogy egy ilyet beemelj a kosarba. A tengeri izek (homar, rak, hal) az akvariumban uszkal es amelyiket kivalasztod azt dolgozzak fel ott helyben neked es veszed meg a nyers hust!

"kézzel beletúrnak a táskádba, kidobják (!!), ami nem tetszik nekik (pl. szemöldökceruzáimat, szempillagöndörítőt)" persze hogy kezzel nyulnak bele, mivel kene, labbal?

Kidobjak? Sosem dobjak ki azonnal, a lehetoseget megadjak, vagy nem mesz be az adott epuletbe, vagy kidobatjak veled a cuccot; legyen az koncert, repuloter vagy egyeb epulet. Nem dobjak ki szo nelkul a cuccodat, hanem megmondjak, hogy ezt es ezt nem lehet bevinni/kapun atvinni stb. Ha nem akarsz a cucctol megvalni akkor megtagadhatjak a beleptetesedet, de a dontes a te kezedben van, a valasztas lehetoseget nem veszik el!

De hogy a kerdesre is valaszoljak, 10 eve elek itt, a mai napig nem merek altalanositast mondani rajuk, marcsak azert sem, mert az emberek 60%-a akivel a napjaim soran talalkozom nem is amerikai hanem valami bevandorlo!

2014. aug. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!