Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi van akkor, ha negatív...

Mi van akkor, ha negatív "szereplője" vagyok az életnek és mégis értékes a maga módján?

Figyelt kérdés

Illetve mi számít? A felszín? A külsőségek? És, ha mondjuk

én nem felelek meg az elvárásoknak, akkor mi van?!

Mondjuk, ha egy olyan személybe szeretek bele, aki

gyökeres "ellentétem"? Akkor mi van?

2014. aug. 10. 20:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem vagy negatív szereplő
2014. aug. 10. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy egy "negatív szereplője lennél az életnek". Már csak azért sem, mert felvetődött benned ez a gondolat. ;)

Bár azt nem tudom, hogy te mi alapján gondoltad ezt magadról..

Az meg hogy mi számít... Hát nem mondom, hogy a külsőségek teljesen jelentéktelenek, a belső dolgok értéke meg néha túl van becsülve. Szerintem a tettek határozzák meg leginkább a személyt.

Ja, és bárkibe beleszerethetsz - és viszont. Nincs arra szabály, hogy ki kibe eshet bele. Legjobb esetbe összejöttök és szépen kiegészítitek majd egymást. Kicsit csiszolódtok, de jó páros lehettek attól még, hogy különböztök.

2014. aug. 10. 20:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Huh, jó sok kérdés...

1) Mit jelent számodra a negatív? Rossz, gonosz embert, vagy inkább polaritásban negatív, tehát más, ellentétes értékeket képviselő. Mert míg az első számomra baj és nem szívesen kerülnék kapcsolatba egy ilyen emberrel, addig az utóbbi már inkább megítélés kérdése.

2) A külcsín és a belbecs is számít. Nyilván az utóbbi jobban, de ettől még a felszín is fontos. A külsőddel is kommunikálsz, a tartásod, a járásod, a ruháid, mind információt hordoz. Persze ez nagyrészt szimbolika, vagyis mindenki másképp értelmezi, ízlés függvényében. (Vagyis ahhoz, hogy teljes képet kapjunk valakiről ismerni kell a külsőt és a belsőt egyaránt.)

3) Milyen elvárások? Megint túl ködösen fogalmazol. Vannak bizonyos társadalmi normák, amiket szerintem nem elvárásokként, hanem alap dolgokként kéne kezelni. Nem szeretnék ezekről listát írni, maradjunk annyiban, hogy szerintem evidens(nek kéne lennie), hogy nem teszel olyat mással, amit magadnak nem kívánsz. A többi sallang, irreális, egyéni ízlésen alapuló korlátozó elvárás, aminek, ha nem akarsz nem kell megfelelned. (De előre szólok, ebből sok nézeteltérés fog adódni.)

4) Nem befolyásolhatod, hogy kibe szeretsz bele. De azt igen, hogy kivel kezdesz kapcsolatot. Sajnos nem minden a szeretet, ahhoz, hogy valakivel közösen haladjatok tovább az úton ennél több kell. Nyilván nem törvényszerű, hogy a különböző emberek nem jönnek ki jól egymással, de egy ilyen kapcsolattal sok olyan konfliktust vehetsz a nyakadba, ami egy idő után mindkettőtök életét megkeserítheti. Persze lehet, hogy ti lesztek a szerencsés kivételek, akik majd jól kiegészítik egymást, de ha nem, akkor azért érdemes végiggondolni, hogy hol az a határ, amin túl a másik társasága már (túl nagy) áldozatokat kíván és, hogy valóban megéri-e így a dolog.

2014. aug. 11. 08:42
 4/4 anonim ***** válasza:

A felszín és a külsőségek csak az első beszélgetésig fontosak.

A beszélgetés során pedig kiderülhet, hogy bár ellentétek vagytok, de prímán kiegészítitek egymást...

2014. aug. 11. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!