Miért nincs ritmusérzékem, miért nem tudok táncolni meg semmi ilyesmi? Lehet ezen javítani valahogy?
Hagyd a francba azokat a játékokat. Ha nincs jó mozgáskordinációt, azok semmit se fognak segíteni. A mozgásérzékelő rádob egy lapáttal.
Tükör előtt kezdj el táncolni. Nem kell koreográfia, csak élvezetből, ahogy jön, táncolj. Nézd magad, és "keresd a hibát". Javítsd ki magad. Ne legyenek elvárásaid, csak korrigáld magad, ha észreveszel valami furát a mozgásodon.
Keress valami koncert, vagy parti felvételt, és nézd meg hogyan táncolnak az emberek. Less el egy-két dolgot, és építsd bele a táncodba. Ha elég magabiztos vagy, menj el egy szórakozóhelyre, és kezdj el táncolni. Figyeld a többieket, nézd hogyan mozognak, és fél, egy perccel később utánozd őket.
Ami fontos: A lábad mindig mozogjon, a csípő mozgatás opcionális, de hasznos, a kezed pedig sose legyen tétlen, mindig "irányítsd", ne lógjon a tested mellett, de ne is vidd túlzásba, ne kapálózz folyamatosan.
Mondjuk egyrészt igazi táncoktatásra kellene menned, nem játékkonzolosra, ugyanis egy tanár ezen talán tud segíteni.
Másrészt viszont itt nagyrészt egy készségdologról van szó, ami csak korlátozott szinten fejleszthető. (Azon belül viszont igen.)
Nyugi, én is így vagyok, sosem lehetnék se zenész, se táncos. Sajnos ez van. Helyette jó a nyelvérzékem. Mindenki másban erős.
Kedves előttem szóló, nem pontoztalak le, így Te se tedd, ha lehet, de ezzel nagyon nem tudok egyetérteni:
"Másrészt viszont itt nagyrészt egy készségdologról van szó, ami csak korlátozott szinten fejleszthető. (Azon belül viszont igen.) "
A mozgáskoordináció ugyanolyan jól fejleszthető készség, mint bármi más. Ha nem jobban! Saját tapasztalatból beszélek, persze nem mintha az enyém olyan tökéletes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!