Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti megtudtok bocsájtani...

Ti megtudtok bocsájtani bármiért annak, aki megbánta utólagosan a gonoszságait?

Figyelt kérdés

mikor tini voltam, akkor eléggé kimaradtam a társasági életből, mert sokan pletykáltak, másokkal gonoszkodtak, én pedig olvasgattam inkább valamit, vagy rádiót hallgattam, volt nekem otthon elég bajom szüleimmel, nem akartam suliban is problémákat keresni... lett egy párom, 2,5 évig együtt voltunk, és neki van egy testvére, akivel nem sokat beszélgettem, mert nem érdekeltük egymást (most se, nem beszéltem vele szerintem 30másodpercnél többet). A testvére barátnője viszont mai napig állítja, hogy én kettőjük közé akartam állni, és hogy én tele beszéltem mindennel a pasija fejét, és emiatt bosszút akart állni. Úgyhogy mikor párom nem volt otthon, akkor bekapcsolták a gépét, kerestek rólam fotókat (párom kérte h készítsek neki meztelen képeket, én nem akartam, de ő igen), és ezeket elküldték akkor még msnen mindenkinek, készítettek rólam egy myvip profilt ezekkel a képekkel, és gusztustalan dolgokat odaírtak.

Akkor depresszióba estem, mert csak párom volt az egyetlen aki segíthetett volna, de szakított velem, mert idézem: én nem tudom egy depressziós emberrel mit kell csinálni, inkább hagyjuk egymást békén.

Ezután már tényleg nem volt senkim... és ez óriási tüske maradt bennem.

A lánnyal beszélgetünk, azt mondja, hogy nagyon jó ember lett belőlem, nagyon szívesen beszélget velem, és jó látni, hogy felnőtt érett lettem..

és nem mellesleg az egész iskola rólam beszélt, még inkább pletyka és kiközösítés tárgyává váltam. Nagyon sokat voltam egyedül emiatt.

Ti megtudnátok bocsájtani?

nem arról van szó most, hogy állandóan erre gondolok és nincs nyugodt éjszakám se, mert nem jut eszembe, de ha a lánnyal beszélgetek folyamatosan hallom a fejemben a röhögéseket, a gúnyolódásokat, pedig nem most volt... 6 évvel ezelőtt történt.

És azaz érdekes én az az ember voltam, aki mindig megtudott bocsájtani, de ez számomra már tényleg mindennek a teteje volt.

mit gondoltok, valaha megtudok neki bocsájtani?

2014. aug. 6. 10:40
 1/5 Andizsuzsi ***** válasza:
Miért kellene bármit is megbocsátanod? Fel kellett volna jelenteni.
2014. aug. 6. 11:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Miért akarsz neki megbocsátani egyáltalán? Igényled a társaságát? Miért beszélsz vele, ha ennyire idegesít a dolog? Ha igen, akkor mit számít, mit csináltatok egymással gyerekként. De egyébként vele kéne megbeszéljed, az meg pláne teljesen lehetetlen, hogy kitaláljam, vajon te képes lehetsz-e majd megbocsátani... :D
2014. aug. 6. 11:09
 3/5 A kérdező kommentje:

megbeszéltem vele. azt állítja én hibám, valamit a pasija bekavart és neki hisz.

én megszeretnék bocsájtani, mert nem szeretnék haragban lenni senkivel se.

és azt mondja, hogy jó velem beszélgetni, szívesen beszélget velem bármiről... kedves velem, és a kedves embereknek nem fordítok hátat, csak folyamatosan érzem a tüskék legbelül, amit okozott.

annyi ember, sokkal de sokkal durvább dolgokat is megtud bocsájtani, vagyis inkább elfeledni, akkor gondolom nekem is menni fog:)

2014. aug. 6. 11:17
 4/5 Firedoom ***** válasza:
En szemely szerint nem bocsalytanak meg annak aki tonkre tette az eletem
2014. aug. 6. 11:26
 5/5 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves kérdező!

Amíg te elhiszed azt, hogy a te hibád, ha mások a fényképeddel visszaélnek, akkor mindig is meg fognak találni azok, akik balekot keresnek.

2014. aug. 6. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!